Ακολουθώντας τα δελφίνια του Μίνωα

Το βίντεο ( ΚΡΗΤΗ . ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ)  που βλέπετε παρακάτω είναι φτιαγμένο για τους Ιταλούς φίλους με ένα σκοπό και το ανεβάζουμε στην κεντρική σελίδα και οχι στο μενού με τις εικόνες και τα βίντεο.

Εξηγώ.

Το σαιτ έχει στόχο να προάγει αυτό που λέει και να προσελκύσει αναγνώστες στην γνωριμία με το Χρωμοναστήρι. Χθές το βράδυ το σύστημα που βλέπω με την κίνηση του σάιτ χτύπησε κόκκινο κάποια στιγμή με αθρόα είσοδο αναγνωστών απο την Ιταλία !

Η εξήγηση ,- πέρα του αν υπάρχουν Χρωμοναστηριανοί στην Ιταλία που δεν το γνωρίζω -, είναι δύο τινά.

Το ένα  ,  ενδεχομένως η συνεχής ενόχληση εκ μέρους μας προς τη Μαρκιανή βιβλιοθήκη της Βενετίας να μας στείλουν ψηφιοποιημένα αρχεία σχετικά με το χωριό και την Ενετική του περίοδο έβαλε κάποιους να σκεφτούν εκεί ” τι στα κομμάτια είναι αυτό το xromonastiri ” και να μπήκαν να δουν . ( επιπρόσθετα η βιβλιοθήκη έχει αρνηθεί τρις να μας στείλει τέτοιο υλικό μιας και δεν προβλέπεται απο τη λειτουργία της)

Η δεύτερη περίπτωση είναι να είδαν την μεταφρασμένη έκδοση του σαιτ στη γλώσσα τους . Και αναλύω. Στη σελίδα που βλέπεται κάτω δεξιά εμφανίζεται ένα μπλε γκατζετάκι που γράφει follow . Αυτό είναι ένα απλό γκατζετάκι τίποτε ιδιαίτερο να το αναλύσουμε . Αντίθετα , σα διαχειριστής έχω ένα αντίστοιχο γκατζετ πολύ πιο χρηστικό που γράφει translate ” μετάφραση” . Με αυτό επιλέγω το σαιτ να μεταφράζεται αυτόματα ( με όλα τα δεινά και τις μετριότητες ένος αυτόματου μεταφραστή) σε τρεις γλώσσες κάθε φορά . Έχω επιλέξει Αγγλικά Ρώσικα και Ιταλικά με τα τελευταία να εναλλάσονται με Γαλλικά και Σκανδιναβικά κατά περίπτωση . Αυτό σημαίνει οτι ο Ιταλός λ.χ μπαίνοντας στο σαιτ έχει μια ένδειξη στο επάνω μέρος της σελίδας οτι το σαιτ είναι μεταφρασμένο στα Ιταλικά …

Όπως λοιπόν εμείς οταν βλέπουμε εικόνες απο τοποθεσίες στο εξωτερικό ή αλλού μας τραβά την προσοχή ένα τοπίο ένας δρόμος έτσι και αυτοί προσελκύονται από εικόνες και οχι πρόσωπα . Δυστυχώς δεν διαθέτουμε εικόνες του χωριού με τα σοκάκια τα καλντερίμια τις καμάρες και τις αψίδες για να τα ενσωματώναμε στο βίντεο . Πρόσωπα ναι έχουμε  σε διάφορες εικόνες και βίντεο αλλά δεν χρησιμεύουν για τον σκοπό που παραπάνω γράφω . Έτσι ενώσαμε  4 βίντεο που έχουμε  στην κατοχή μας αλλά δεν έχουν ανέβει με αρχικό στόχο να δουν λίγο απο Κρήτη και Ρέθυμνο με τη λογική του καρότου …( σου δείχνω λίγα κάθε φορά ) ωσότου βρούμε υλικό όπως το θέλουμε απο το χωριό για να γίνει η διαφήμισή του ευθέως και οχι δια της πλαγίας ….

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: