η Αποψη της σελίδας για την ανάκληση της επιτιμίας του Ριχτερ

Το ονομά του Ριχτερ , Χαινς Ριχτερ , οχι αυτός που χάρισε το ονομά του στην μέτρηση των σεισμικών δονήσεων αλλά αυτός που με τα γραφόμενά του και την προκλητική συμπεριφορά του χάρισε δονήσεις στη συνείδηση των Κρητών αλλά και άλλων Ελλήνων που ένοιωσαν είτε οι ιδιοι ειτε οι οικογενειές τους παλιότερα το χάδι της Ναζιστικής βαρβαρότητας .

Ο Ριχτερ λοιπόν αυτός ο νεοτεύτονας βελανιδοφάγος , με το μουσάκι του και την φρατζα των πορτοκαλοκόκκινων μαλιών του όμοιος των συμπατριωτών του που περιδιαβαίνουν με την σαγιονάρα και την κάλτσα τα στενά του Πουκέτ και της Μπαγκογκ στην Ταιλάνδη με ένα ποτήρι μπίρα στο χέρι αναζητώντας τον παράνομο σεξοτουρισμό , ντυνεται τον μανδύα και του Φιλλέληνα αμολάει τις μπαρουφολογίες του και πρέπει ένα νησί να διχαστεί στον αν είναι ιστορικά και επιστημονολογικά σωστό να τον τιμήσουμε ή να τον πάρουμε με τις ντομάτες στην καλύτερη για αυτόν των περιπτώσεων !

Η σελίδα δεν έχει καμμία διάθεση να αναλύσει επιστημονικά το έργο του κυρίούλη αυτού γιατί δεν είμαστε ιστορικοί ούτε ιστοριογράφοι , απλά έχουμε κάποιες σκέψεις.

Όσοι και όσες έχουν περάσει κάποια χρόνια στα θρανία αμφιθεάτρων πανεπιστημιακών σχολών θα έχουν αντιληφθεί την σημασία που δίνουν οι διδάσκοντες στην πανεπιστημοσύνη . Μια καταστροφική λειτουργία για την ίδια την επιστήμη . Αυτό που πλέον ονομάζεται και σαν political correct . Κοινώς δεν έχει τόσο σημασία η έρευνα η απόδειξη όσο η ορθή παρουσίαση . Δηλαδή σαν να λέμε στην έκθεση ..Πρόλογος , πρόθεμα , κυρίως θέμα , επίλογος ..Αν διανθίσεις αυτη τη σειρά και με πομπώδεις βλακείες ή πιασάρικες έννοιες , την επιτιμία την έχεις στο τσεπάκι σου.

Αυτό κάνει και ο χερ Ρίχτερ ..διανθίζει ένα πανεπιστημιακά correct σύγγραμα με αρλούμπες του επιπέδου ” ‘ηταν καλά παιδιά οι Γερμανοί ” ..στο κάτω κάτω στρατός ήταν που είχε σαρώσει με τη δύναμή του όλη την Ευρώπη θα έπρεπε όλοι οι Κρητες να βαράνε νταούλια να κερνάνε τσικουδιές να ψήνουν αντικριστά στη θέα των όπως κάνανε οι βαριά αντιστασιακοί Ολλανδοί ας πούμε που σε 10 ΄ωρες είχαν κάνει και μετακόμιση απο τη χώρα τους για να μην ενοχληθεί ο φίρερ και τσαντιστεί.

Στα σοβαρά τώρα …δεν ξέρω με πιο σκεπτικό η επιτροπή του τμήματος πολιτικών επιστημών σκέφθηκε αρχικά να τιμήσει τον απίθανο αυτόν τύπο που ‘ναι και αμφιλεγόμενος στην ίδια την πατρίδα του ακόμη . Το τραγικό είναι ,οτι πανεπιστημιακοί στάθηκαν θετικά απέναντι στο έργο του παπαντζή αυτουνού επειδή δηλώνει φιλλέλην ? επειδή το έργο του είναι επιστημονολογικά άρτιο ? αδιαφορώντας για την ατελείωτη σαχλομπουρδολογία του κειμένου .

Η σελίδα δεν τα βάζει με τον Χάινς Ρίχτερ ( δεν είναι αρμόδια εξάλλου) στέκεται όμως καυστικά απέναντι στους ντόπιους προυχοντες των γραμμάτων που δέχτηκαν να τον κάνουν επίτιμο.

Πρίν 10 ημέρες το τμήμα πολιτικών επιστημών ανακάλεσε την επιτιμία του απίθανου αυτου τύπου δικαιωνοντας την ηθική υπόσταση της περίπτωσης , τους εκατοντάδες αντίθετους με την αρχική απόφαση ( μεταξυ των οποίων και ο συχωριανός επίτιμος ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης που η παρέμβασή του ανέδειξε το θέμα) και τέλος το ίδιο το νησί τους αγώνες και νεκρούς του , την ίδια την Ελλάδα .

Παρακάτω στον σύνδεσμο παραθέτουμε σε μορφή βιβλίου όλη την αιτιολογική απόφαση της ανάκλησης του τμήματος Πολιτικών επιστημών πανεπιστημίου Κρήτης .

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: