Κραυγή

Περπατούσα σ’ ένα μονοπάτι με δυο φίλους – ο ήλιος έπεφτε – ξαφνικά ο ουρανός έγινε κόκκινος σαν αίμα – σταμάτησα, νιώθοντας εξαντλημένος, και στηρίχτηκα στο φράχτη – αίμα και γλώσσες φωτιάς πάνω από το μαύρο-μπλε φιόρδ και την πόλη – οι φίλοι μου προχώρησαν, κι εγώ έμεινα εκεί τρέμοντας από την αγωνία – κι ένιωσα ένα ατέλειωτο ουρλιαχτό να διαπερνά τη φύση.

Ετσι περιγράφει ο Εντβαρνυ Μουνκ την αιτία που ζωγράφισε την περίφημη σειρά εξπρεσιονιστικών πινάκων με τον τίτλο Der Schrei der Natur (Ο Λυγμός της Φύσης).

Αργότερα οι πίνακες και ο πιο γνωστός απ όλους έμεινε γνωστός με τον τίτλο κραυγή

Η Κραυγή (Νορβηγικά: Skrik, 1893 και 1910[1]) είναι μία σειρά από εξπρεσιονιστικούς ζωγραφικούς πίνακες του ΝορβηγούΈντβαρτ Μουνκ (Edvard Munch), που απεικονίζει μια αγωνιούσα μορφή με φόντο ουρανό σε χρώμα κόκκινο του αίματος. Θεωρείται από μερικούς πως συμβολίζει το ανθρώπινο είδος κάτω από τη συντριβή του υπαρξιακού τρόμου[2] . Το τοπίο στο υπόβαθρο είναι το Οσλοφγιόρντ, όπως αυτό φαίνεται από το λόφο του Έκεμπεργκ (Ekeberg), στο Όσλο (τότε Κριστιάνια) τηςΝορβηγίας.

ο Πίνακας ανυπολόγιστης αξίας που φυλάσσεται από στρατιωτικό λόχο στο μουσείο του Όσλο δείχνει διαχρονικός ανάλογα τις καταστάσεις ( δυσκολίες ) που προκύπτουν.

Εμείς με βάση τον πίνακα φτιάξαμε ένα βίντεο 3D animation που σαν κατασκευή δεν είναι δύσκολο αλλά μας έλειπε η συνομιλία των δύο ανδρών που θα δείτε στο βίντεο . Τελικά βρήκαμε από ένα ηχητικό βίντεο στο dailymotion από ένα μονόπρακτο του Χάρολντ Πίντερ με άγνωστους ηθοποιούς  πήραμε τις φωνές και τις ενσωματώσαμε στο κινούμενο βίντεό μας . Η μουσική υπόκρουση είναι από το έργο a gig in a sky των Pink Floyd από τον δίσκο dark side of the moon .

Δείτε το

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: