Ανά την Ελλάδα 7.Μακεδονία , Αριδαία . Λουτρά Πόζαρ & Καϊμακτσαλάν

7Τα λουτρά  βρίσκονται  13km από την Αριδαία Αλμωπίας στο χωριό Λουτράκι. Η περιοχή είναι γνωστή για τα ιαματικά της λουτρά απο τους αρχαίους χρόνους. Οι ντόπιοι την ονομάζουν Πόζαρ που σημαίνει κάτω από την φωτιά (Πό=κάτω, Ζαρ=φωτιά, το ζάρι)

Το επιβλητικό φαράγγι του Ραμνο Μπορ (=Ίσιο Πεύκο) θα σας ενθουσιάσει για να αφεθείτε στην μαγεία της φύσης. Θερμά λουτρά, πισίνες, σπήλαια, μουσείο και υπέροχες διαδρομές είναι αυτά που πρέπει να δείτε.Λουτρά Πόζαρ

Το φαράγγι διαρρέεται από το ρέμα του Αγίου Νικολάου ή θερμοπόταμο “Τοπλίτσα”, ο οποίος στο παρελθόν είχε δείξει το μένος του στη γραφική αυτή περιοχή. Η έντονη χειμαρρική δράση των χειμάρρων αντιμετωπίζεται με την κατασκευή μικρών φραγμάτων, πλήρως ενταγμένων στο φυσικό περιβάλλον και οι μικροί καταρράκτες που δημιουργούνται χάρη σε αυτά, προσδίδουν μοναδική ομορφιά στο τοπίο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η αποκάλυψη συμπλέγματος 15 σπηλαίων στην περιοχή, ο σχηματισμός των οποίων αιτιολογείται από την παρουσία ηφαιστειογενών πετρωμάτων.Στο χωριό θα βρείτε μικρά ζεστά καταλύματα και τοπική κουζίνα. Συνίσταται σε μικρούς και μεγάλους για διακοπές υγείας μέσα στην φύση.

ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

Ο Βόρας (γνωστός και ως Καϊμάκτσαλαν ή Καϊμακτσαλάν ή και Καϊμάκι ) βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Εκτείνεται και πέρα από την ελληνική επικράτεια, στα εδάφη της Π.Γ.Δ.Μ. Με υψόμετρο 2.524, ο Βόρας-Καϊμάκτσαλαν είναι το 3ο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας μετά τον Όλυμπο και τον Σμόλικα , έχει χιονοδρομικές εγκαταστάσεις που ξεκινούν από υψόμετρο 2.018 και καταλήγουν σε υψόμετρο 2.480.

Αρκετές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στο χώρο του Χιονοδρομικού Κέντρου, με αποτέλεσμα να δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη για πολλές επιλογές (σκι, Snow Kite, Parapente, δασικές και περιηγητικές διαδρομές). Σε ό,τι αφορά το κύριο αντικείμενο, το σκι, υπάρχουν καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, αλλά και σχολές εκμάθησης σκι και snowboard. Επιπλέον, μπορείτε είτε να νοικιάσετε snowmobile σκούτερ είτε να κάνετε μια διαδρομή με τα ερπυστριοφόρα SnowCat (φωτογραφία).Η κοντινότερη πόλη στην περιοχή είναι αυτή της Αριδαίας , πρωτεύουσας της επαρχίας Αλμωπίας Πέλλας .

Γνώμη μας . Αξίζει να πάτε

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: