Ανά την Ελλάδα μέρος 10 . ΜΕΤΕΩΡΑ airview video

To 10 μέρος στην ανά την Ελλάδα περιπλάνησή μας (  και τελευταίο για το καλοκαίρι  ), μας οδηγεί στα Μετέωρα . Ο εντυπωσιακός γεωλογικός σχηματισμός των Μετεώρων βρίσκεται πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας στον νομό Τρικάλων και σαφώς δεσπόζει στο τοπίο . Το σύστημα των Μετεώρων είναι ενταγμένο στην UNESCO και αποτελεί έναν από τους δέκα κύριους τουριστικούς προορισμούς της χώρας .

Πώς θα μπορούσε κανείς να περιγράψει αυτό το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, ένα τοπίο που κυριολεκτικά σου κόβει την ανάσα, την έμπνευση και την αίσθηση της πνευματικότητας, το βαθύ δέος που σε κυριαρχεί αντικρίζοντας το τοπίο και τα ανθρώπινα επιτεύγματα των μοναχών που οδηγημένοι από την βαθιά τους πίστη έχτισαν αιώνες πριν τις Ιερές Μονές των Μετεώρων στις απόκρημνες κορυφές των βράχων. Κι αυτά είναι λίγα, πολύ λίγα μπροστά στα απερίγραπτα συναισθήματα που νιώθει ο κάθε επισκέπτης αυτού του μοναδικού χώρου!

δείτε το βίντεό μας 

Αυτοί οι επιβλητικοί και πανύψηλοι βράχοι, χωρισμένοι, διαβρωμένοι, σμιλευμένοι από τους σεισμούς και τα στοιχεία της φύσης εδώ και εκατομμύρια χρόνια αποτελούν ένα αυθεντικό αριστούργημα της φυσικής γεωλογικής δημιουργίας. Η γέννηση των βράχων ξεκινά περίπου πριν από 25 εκατομμύρια χρόνια, όταν οι ιζηματογενείς εναποθέσεις ενός αρχαίου ποταμού άρχισαν να ανυψώνονται από τον πυθμένα της θάλασσας στον οποίο είχαν καταλήξει λόγω τεκτονικών κινήσεων, δημιουργώντας εκατομμύρια χρόνια αργότερα ένα φυσικό καταφύγιο για την μοναστική κοινότητα των Μετεώρων.

Μετέωρα

Οι πρώτοι που κατοίκησαν τους βράχους και τις σπηλιές των Μετεώρων ήταν ερημίτες και ασκητές οι οποίοι αναζήτησαν στον ιερό χώρο των Μετεώρων την ησυχία της απομόνωσης ώστε αποσπασμένοι πλήρως από τα εγκόσμια να αφιερωθούν αποκλειστικά στην πνευματική τους εξάσκηση και Θεία λατρεία. Αποτέλεσαν τη βάση και τον ακρογωνιαίο λίθο πάνω στον οποίο οικοδομήθηκε αιώνες αργότερα κατά τον 14ο αιώνα η μοναστική πολιτεία των Μετεώρων, με τις Ιερές Μονές να αποτελούν ακόμα και σήμερα άγρυπνοι φρουροί και θεματοφύλακες της πλούσιας Ορθόδοξης παράδοσης.

φωτογραφικό slideshow 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: