ΟΜΟΡΦΗ  ΚΑΒΑΛΑ 

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Μακεδονίας, η Καβάλα αποτελεί ένα από τα σύγχρονα αστικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας.

Το λιμάνι, τα δάση, τα άλση, οι περίφημες παραλίες και το κάστρο της θεωρούνται βασικά σημεία της. Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται ο Δημοτικός Κήπος και το πάρκο του Φαλήρου στην Παραλία συγκεντρώνει κόσμο από όλες τις ηλικίες, καθώς διαθέτει ακόμα και ειδικά διαμορφωμένο χώρο για skate.

Η Οθωμανική περίοδος άφησε πίσω της, το κάστρο και τις γνωστές καμάρες. Το κάστρο, χτίστηκε την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς (1520-1566) ενώ, οι καμάρες δεν είναι άλλες από το υδραγωγείο της Καβάλας, το οποίο χτίστηκε το 1520-1530 από τον Μέγα Βεζίρη Ιμπραήμ πασά.

Η Καβάλα ξεχωρίζει για την ομορφιά της, η οποία υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Όταν ο ήλιος ξεπροβάλλει, ο δρόμος περιμετρικά του λιμανιού γεμίζει από κόσμο. Οι καφετέριες και οι ταβέρνες πολλές, διατηρούν το καλό όνομα της Καβάλας για τα ψάρια της.

Το σπίτι του Μεχμέτ Αλή και τα πολλά μουσεία της καταδεικνύουν την πλούσια ιστορία της ενώ, η παλιά πόλη δίνει μία γραφική εικόνα συμπληρώνοντας το τέλειο τοπίο. Θάλασσα και βουνό συνδυάζονται αρμονικά και σας περιμένουν να τα απολαύσετε.