Ανά την Ελλάδα 17 . Κέρκυρα

Η Κέρκυρα ταυτίζεται από τους περισσότερους αρχαιολόγους με το μυθικό νησί των Φαιάκων. Εδώ ο Όμηρος τοποθέτησε, σύμφωνα με αυτούς που δέχονται την ταύτιση της Σχερίας με την Κέρκυρα, τον προτελευταίο σταθμό που ναυαγός έφθασε ο πολυμήχανος Οδυσσέας.

Οι αρχαίοι Κερκυραίοι επαίρονταν για το ότι κατάγονταν από τους μυθικούς Φαίακες, την Ναυσικά και τον βασιλιά Αλκίνοο, σε σημείο που ονόμασαν το πολεμικό τους λιμάνι, “Λιμήν Αλκινόου”. Μέχρι σήμερα, παρόλες τις προσπάθειες σπουδαίων αρχαιολόγων όπως ο Dorpfeld και ο Bulle, δε βρέθηκε το ανάκτορο του Αλκινόου και η Μυκηναϊκή Σχερία, παρότι βρέθηκαν στη δυτική παραλία του νησιού Μυκηναϊκές εγκαταστάσεις.Στους Φαίακες αναφέρεται και ο Απολλώνιος ο Ρόδιος στα Αργοναυτικά, όπου ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες βρήκαν καταφύγιο στο νησί του Αλκινόου και της Αρήτης. Εκεί, στη σπηλιά της Μάκριδας, έγιναν οι γάμοι του Ιάσονα και της Μήδειας.

Ανά την Ελλάδα 17 . Κέρκυρα from georgios papadosifos georgiou on Vimeo.

Η Κέρκυρα βρίσκεται στο Βορειοδυτικότερο άκρο της χώρας και αποτελεί από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς τόσο για τους ξένους όσο και για τους Έλληνες .Το παρελθόν της είναι συνυφασμένο με την κατοχή της από διάφορες ξένες δυνάμεις με κυριοτέρες περιόδους αυτές της Ενετικής κατοχής , της Αγγλικής της Τουρκικής και τέλος της Γαλλικής του Ναπολέοντα Βοναπάρτη . Ενσωματώθηκε στο Ελληνικό κράτος την 21 Μαίου 1864 με την παραχώρηση των Επτανήσων στην Ελληνική κυριαρχία .

Οι Κερκυραίοι έχουν έντονη την αίσθηση της μουσικής κατάλοιπο της Ενετικής περιόδου ενώ τα πρώτα Ελληνικά λιμπρέτα ( μικρές όπερες ) είναι έργο Κερκυραίων συνθετών γνωστών αλλά και ανώνυμων .

Πρωτεύουσα του νομού είναι η ομώνυμη πόλη με έντονη τουριστική κίνηση και αρκετά αξιοθέατα ενώ κυριαρχεί το Ενετικό στυλ σε κτίρια μουσεία και δρόμους θυμίζοντας πολλές φορές την παλιά πόλη του Ρεθύμνου .

Με την υπόλοιπη χώρα συνδέεται αεροπορικά και ακτοπλοϊκά μέσω Ηγουμενίτσας και Πάτρας  .

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: