Νέα σχολική χρονιά και η χρηστικότητα της ιστοσελίδας( Τα βιντεομαθήματα)

Αύριο ξεκινά η νέα σχολική χρονιά με πολλές αλλαγές που έχουν προαναγγελθεί από το αρμόδιο Υπουργείο . Όπως είχαμε ξεκινήσει από τον Απρίλιο να ανεβάζουμε κατά αίτηση μαθήματα κυρίως σε τάξεις Ε και ΣΤ Δημοτικού και Α , Β Γυμνασίου , έτσι θα πάμε και φέτος ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ πιο χρήσιμες για όλους .

Μια ιστοσελίδα για να είναι λειτουργική και χρήσιμη πέρα από τα ωραία βίντεο τις εικόνες τα λυρομπαντουρα και τα νταούλια πρέπει να δίνει και μια χρηστικότητα στον φίλο αναγνώστη . Έτσι φέτος θα κάνουμε το εξής :

Τα μαθήματα Πχ για την Α Γυμνασίου που είναι διαγωνίσιμα στο τέλος της χρονιάς σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας είναι τέσσερα . Μαθηματικά , Φυσική , Νεοελληνική γλώσσα και Ιστορία . Αυτά τα μαθήματα , τις επεξηγήσεις τους και τις λύσεις των ασκήσεων τους τα έχουμε κατά 60% αυτή τη στιγμή σε πακέτο βίντεο μαθημάτων χάρη στην ευγενική χορηγία και βοήθεια από το διαδικτυακό φροντιστήριο της εταιρείας ΑΡΝΟΣ που είναι πρωτοπόρος σε αυτή τη μορφή φροντιστηριακών μαθημάτων .

Η αρχική μας σκέψη να ανεβάζουμε μάθημα προς μάθημα λύσεις ασκήσεων και κατόπι αιτήσεως μέσω ειδικού κωδικού είναι χρονοβόρα ( θέλουμε άτομα να παρακολουθούν τα mail) και κάθε φορά πολύ κόπο να μετατρέψουμε ένα βίντεο μορφής Linux σε βίντεο που θα παίζει σε όλους τους υπολογιστές παλιούς και νέους διάφορων μορφών .

Γι αυτό θα ανεβάσουμε κατα πακέτο σε κάποιο υποσέλιδο ( θα δούμε τον χώρο που χρειάζεται) τα βίντεο ενδεχομένως ανεβασμένα στο youtube και τα οποία ελπίζω ως το τέλος του μήνα να είναι έτοιμα προς χρήση από όλα τα παιδιά που μας παρακολουθούν.

Φυσικά εξυπακούεται ότι το όλο πακέτο είναι ΔΩΡΕΑΝ

Το βίντεο θα είναι ένα με λίστα επιλογής μαθήματος , άσκησης κλπ ώστε να μην χάνετε χρόνο στην αναζήτηση του .

Ακολουθεί ένα βίντεο demo για το στυλ του μαθήματος και όπως θα δείτε δεν έχει καμία διαφορά από ένα τυπικό μάθημα σε φροντιστήριο μόνο που δεν βλέπετε τον καθηγητή.

Επιλέξαμε την πρώτη άσκηση του πρώτου κεφαλαίου μαθηματικών της Α Γυμνασίου .

mathimatika from georgios papadosifos georgiou on Vimeo.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: