Μαύρο φεγγάρι ,γκρίζα μυαλά !

Σήμερα έρχεται το μαύρο φεγγάρι μαζί με την καταστροφή του κόσμου για 54η φορά το φετινό έτος !!!

Τις τελευταίες μέρες ειδικά στην Αμερική έχει ξεσπάσει διαδικτυακός πόλεμος που φτάνει μέχρι και σε αγωγές ανάμεσα σε ομάδες που διεκδικούν την πατρότητα της προφητείας για την καταστροφή του κόσμου !! Εφόσον και ο Αϊνστάιν δήλωσε  “ότι το σύμπαν και η βλακεία δεν έχει όρια αλλά για το σύμπαν δεν είναι και τόσο σίγουρος ”   , ότι και να πούμε εμείς για τους νεοφώτιστους καταστροφολόγους είναι λίγο παρόλο που το σύνολο  τω ειδικών αστρονόμων  λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθούν οι άνθρωποι, και η Γη θα συνεχίσει κανονικά να υπάρχει και μετά το «Μαύρο Φεγγάρι».

Το πράμα με την επικείμενη λοιπόν καταστροφή ήρθε και εδώ. Τι πιο καλό για τα ΜΜΕ να γράφουν ειδήσεις για τον Αρμαγεδώνα για μερικά κλικ παραπάνω?

Το βίντεο είναι κολάζ φωτογραφιών της nasa που με την τεχνολογία cad4 το κάναμε τρεχούμενο βίντεο ντυμένο με την μουσική των Yes και το wondering stories !

ΜΑΥΡΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ , ΘΟΛΑ ΜΥΑΛΑ from georgios papadosifos georgiou on Vimeo.

Τι είναι τελικά το μαύρο φεγγάρι ?

Ό όρος είναι παντελώς αδόκιμος και δεν είναι αστρονομικά αποδεκτός καθώς  δεν συναντάται στην διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία  . Το  φαινόμενο συμβαίνει καθώς η φωτεινή πλευρά του φεγγαριού θα είναι από την άλλη πλευρά, επομένως, αυτό που θα βλέπουμε από τη Γη θα είναι εξ’ ολοκλήρου στη σκιά. Ως γνωστό η σελήνη είναι ένας νεκρός βράχος και φυσικά μη αυτόφωτος ..ότι βλέπουμε έχει να κάνει με τη θέση ανά περίπτωση που βρίσκεται στον ουρανό ανάμεσα σε γη και ήλιο και δέχεται το φως του τελευταίου .

Αν και το μαύρο φεγγάρι συμβαίνει περίπου κάθε 32 μήνες (η τελευταία ήταν τον Μάρτιο του 2014), απόψε θα είναι διαφορετικό, καθώς η Σελήνη θα καλυφθεί ολόκληρη από τη Γη.

Το φαινόμενο που μικρή σημασία έχει για αστρονομική παρατήρηση θα είναι κυρίως ορατό στο δυτικό ημισφαίριο, πάνω από τη βόρεια και νότια Αμερική, ενώ στην Ευρώπη (και άρα και στην Ελλάδα) θα κάνουν… μαύρα μάτια για να το δουν, καθώς θα εμφανιστεί αμυδρά σε κάποιες χώρες στα δυτικά.

Ο μόνος που είχε το δικαίωμα να περιμένει τον ουρανό να του ρθει στο κεφάλι ήταν ο Αστερίξ τελικά !

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: