Η Κνωσός ( 3D αναπαράσταση)

Το να προσεγγίσεις αρχιτεκτονικά την Κνωσό είναι ένα θέμα που και οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες σκέφτονται. Αρχαιολογικά επίσης παρουσιάζει δυσκολίες . Εξάλλου η Κνωσός ήταν μια πλήρως ανεπτυγμένη πόλη που δεν ορίζεται μόνο από το ανάκτορο που επισκέπτεται κανείς σήμερα. Η θέση του ανακτόρου στον λόφο Κεφάλα και δίπλα στον ποταμό Καίρατο που την εποχή που άκμασε ο Μινωικός πολιτισμός ήταν πλωτός δείχνουν ότι γύρω από το ανάκτορο εκτείνονταν μια μεγάλη αστική ζώνη που σήμερα είναι καταπλακωμένη από τα μοντέρνα κτίρια καταστήματα και δρόμους .Αποτέλεσμα εικόνας για texnika χαρακτηρισιτικά της Κνωσού

Το ίδιο το ανάκτορο φαίνεται να ανακατασκευάστηκε αρκετές φορές μετά την αρχική του κατασκευή γύρω στο 1900 πΧ . Και τις τρεις φορές που η χρονολόγηση απέδειξε ότι δέχθηκε παρεμβάσεις δλδ 1900 , 1450 και 1400 πΧ η καταστροφή προήλθε από σεισμούς . Το ανάκτορο γενικά είχε πολυώροφα κτίρια ( αρκετοί μιλούν και για 5όροφα κυρίως στην ΒΑ πλευρά ).

Η κατασκευή που θα δείτε βασίστηκε σε ελεύθερη σκέψη για το πως μπορεί να ήταν η Κνωσός και δεν αποτυπώνει αρχιτεκτονική , αρχαιολογική  ή πολεοδομική άποψη γιατί δεν είμαστε τίποτε από αυτά. Κυρίως αποτελεί τεχνική επεξεργασία δεδομένων ( βάθος , χώρος ύψος) και ιδίως  ψηφιακή ανάλυση στοιχείων.

Μεγάλη βοήθεια πήραμε από μακέτες που βρήκαμε στο διαδίκτυο και από την έρευνα του πανεπιστημίου της Μπολώνια που πριν μερικά χρόνια με τη βοήθεια τεχνικών ανακατασκεύασε το μινωικό παλάτι . Ο χώρος * terrain ( έδαφος , δένδρα κλπ ) δανείσθηκε από το βιντεοπαιχνίδι medieval total war .

king minos /knossos/3D from georgios papadosifos georgiou on Vimeo.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: