Κρήτη με υψηλή ταχύτητα (last video drone) και τι ισχύει για την νόμιμη βιντεοσκόπηση του Χρωμοναστηρίου

Πετάμε με σπασμένο έναν έλικα (από τους τέσσερις του drone) πάνω από την Κρήτη και σε μεγάλες ταχύτητες και δεν είναι αποτέλεσμα ρακοκατάστασης !

Λίγα λόγια για τις εναέριες λήψεις από την Κρήτη.

Το drone που παίρνει τις λήψεις είναι ένα phantom dji 3 με κονσόλα χειρισμού και πλοηγό ένα smart phone samsung , χρησιμοποιεί σύστημα kimbal (σταθεροποιητές ) με γυροσκόπιο και έχει auto return σε περίπτωση απώλειας μπαταρίας . Συνεπώς είναι από τα πλέον ασφαλή αφού όταν απωλέσει οποιοδήποτε πτητικό σύστημα αυτόματα επιστρέφει στον πομπό του ενεργοποιώντας ένα GPS σύστημα που επικοινωνεί με το smart phone .

Οι πτήσεις επάνω από την Κρήτη επιτρέπονται και δεν επιτρέπονται ταυτόχρονα . Τι εννοώ . Το Ρέθυμνο λ.χ δεν έχει δεσμευμένο εναέριο χώρο αλλά πάνω από τα 200 μέτρα ισχύει ο χώρος που επιβάλλεται να πάρεις σχέδιο πτήσης εφόσον είναι το κατώτερο ύψος πτήσης ελικοπτέρου !! Αντίθετα η Σητεία είναι εναερίως δεσμευμένη αφού από αυτήν διέρχεται η γραμμή πτήσης των F16 από την Σούδα .

Γενικά υπάρχουν πολλά μέρη που οι εναέριες λήψεις πέραν των άλλων επιτρέπονται εντός εισαγωγικών και απαγορεύονται χωρίς εισαγωγικά !

Τι ισχύει για το Χρωμοναστήρι

Η λήψη επάνω από ένα χωριό μπορεί να γίνει για τουριστικούς ή διαφημιστικούς λόγους . Δεν επιτρέπεται η λήψη ατόμων , οχημάτων και αρχαιολογικών χώρων σε κάθετη λήψη . Για τους αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπεται μόνο η περιμετρική λήψη και σε απόσταση 100 μέτρων και κατόπι άδειας της τοπικής εφορίας αρχαιοτήτων . Επιπλέον εξυπακούεται ότι στις απαγορεύσεις εμπίπτουν όλες οι στρατιωτικές μονάδες και σχηματισμοί όπως και κτίρια κοινωφελούς σκοπού ( νοσοκομεία , ηλεκτροδοτικές μονάδες κλπ) .

Το Χρωμοναστήρι δεν έχει αρχαιολογικό χώρο ούτε μονάδες ηλεκτροδότησης ( εργοστάσια ) και ύδρευσης . Έχει όμως μουσείο , το οποίο είναι στρατιωτικό μουσείο . Δλδ στρατιωτική εγκατάσταση. Με το νέο νόμο περί πτήσης μη επανδρωμένων μηχανών η πτήση πλησίον στρατιωτικού σχηματισμού απαγορεύεται σε απόσταση 2 χλμ . Οπότε καθίσταται ιδιαίτερα επισφαλής η νομιμότητα λήψης . Ακόμη και αν δινόταν άδεια ( χρονοβόρα) θα πρέπει να υπήρχε συγκατάθεση και από τους επίσημους φορείς του χωριού ( δήμος , κοινότητα ) Οπότε οψόμεθα !

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: