Διαδρομές . Πήλιο το βουνό των Κενταύρων

Ανάμεσα στον Παγασητικό κόλπο και το Αιγαίο πέλαγος, στα βορειοανατολικά του Βόλου, υψώνεται επιβλητικά το Πήλιο με τα πάνω από 40 χωριά με μοναδικής αρχιτεκτονικής αρχοντικά, υπέροχα πλακόστρωτα καλντερίμια, ιστορικές εκκλησίες και φύση που οργιάζει.
ΒΟΛΟΣ - ΠΗΛΙΟ
Όλο το βουνό είναι κατάφυτο από δάση με οξιές, βελανιδιές, αγριοκαστανιές, πλατανιές, πεύκα και έλατα. Τα πεδινά καλύπτονται από εκτάσεις με μηλιές και ελιές αλλά και πυκνή χαμηλή βλάστηση. Σύμφωνα με τη μυθολογία στο Πήλιο κατοικούσαν οι Κένταυροι, οι οποίοι ήταν μυθικά πλάσματα με σώμα αλόγου από τη μέση και κάτω και σώμα ανθρώπου από τη μέση και πάνω. Από τους πιο γνωστούς Κενταύρους ήταν ο Χείρων, δάσκαλος του Ιάσονα.
ΒΟΛΟΣ - ΠΗΛΙΟ
Το Πήλιο έχει αρκετά καλό οδικό δίκτυο και από το Βόλο μπορείτε να επισκεφτείτε όλα του τα χωριά με σχετική άνεση. Άριστες τουριστικές υποδομές,γραφικά χωριά, μοναδικές διαδρομές, απίθανες παραλίες, και πλήθος δραστηριοτήτων με επίκεντρο τη φύση προσφέρονται όλο το χρόνο στους επισκέπτες του Πηλίου. Κάντε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο της Πορταριάς, πιείτε το “αθάνατο νερό” στη Μακρινίτσα, κολυμπήστε στις υπέροχες παραλίες της περιοχής και περιηγηθείτε ανάμεσα στα χωριά με τον θρυλικό “Μουτζούρη”. Όποια εποχή και να βρεθείτε στο Πήλιο ένα είναι σίγουρο: θα απολαύσετε υπέροχες διακοπές και οι αναμνήσεις θα σας συντροφεύουν μια ζωή.

ΠΗΛΙΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ from georgios papadosifos georgiou on Vimeo.

Πως να πατε

Από την Αθήνα, το Πήλιο απέχει 363 χλμ και περίπου 4 ώρες, ενώ θα χρειαστούν μερικά ακόμη χλμ μέχρι τα πρώτα παραλιακά χωριά της περιοχής. Ακολουθώντας την Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης, με αρχικό προορισμό το Βόλο, θα βγείτε στην έξοδο EO6 προς Βόλο/Βελεστίνο και κατόπιν στην Ε.Ο. Βόλου-Λάρισας, την έξοδο προς Πορταριά. Στην επαρχιακή οδό Βόλου θα συνεχίσετε να ακολουθείτε τις πινακίδες για Πορταριά, καθώς η Ε.Ο. Βόλου-Πορταριάς στρίβει δεξιά και γίνεται Ε.Ο. Πορταριάς-Ζαγοράς, οδηγώντας σας στα πρώτα παραλιακά χωριά του Πηλίου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: