Ανά την Ελλάδα 30 .Μυτιλήνη η αρχόντισσα του Αιγαίου (drone video)

Μυτιλήνη: μια πόλη που με το όνομά της αποκαλείται ένα ολόκληρο νησί!

Αμφιθεατρικά χτισμένη γύρω από το νότιο λιμάνι του νησιού της Λέσβου, φιλοξενώντας μοναδικά αξιοθέατα, η Μυτιλήνη αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο με διάσπαρτες ιαματικές πηγές και αμέτρητες ακρογιαλιές.

Αποτέλεσμα εικόνας για μυτιλήνη

Η Λέσβος, το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας (μετά την Κρήτη και την Εύβοια), χαρακτηρίζεται ως νησί της αρμονίας και της ομορφιάς, καθώς προσφέρεται για ξεκούραστες διακοπές αλλά και ήρεμες περιηγήσεις, ενώ είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου.
Στην πόλη της Μυτιλήνης, οι εκκλησίες του Αγίου Θεράποντα και του Αγίου Αθανασίου (μητρόπολη) παρουσιάζουν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, ενώ την πόλη στολίζουν ακόμη το αρχαίο θέατρο, το ρωμαϊκό υδραγωγείο, το ορειχάλκινο άγαλμα της Ελευθερίας (αντίγραφο του διάσημου αγάλματος της Νέας Υόρκης) και αρκετά  ενδιαφέροντα μουσεία, όπως το πασίγνωστο Μουσείο Θεόφιλου, με πίνακες του γνωστού λαϊκού ζωγράφου.

την Ελλάδα 30. Μυτιλήνη from georgios papadosifos georgiou on Vimeo.

Η Μυτιλήνη είναι η έδρα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου. Οι αρχαιολογικοί χώροι, τα αξιόλογα οικοδομήματα των Μεσαιωνικών Χρόνων και της Οθωμανικής Περιόδου, οι επιβλητικές εκκλησίες, τα εντυπωσιακά αρχοντικά φανερώνουν τη μακρά ιστορική διαδρομή της πόλης και την αίγλη του παρελθόντος. Το ιστορικό κέντρο με τη γεμάτη κίνηση και ζωή αγορά, τα καφέ μπαρ, τα εστιατόρια, τα μεζεδοπωλεία και τα ουζερί δίνουν ξεχωριστό χρώμα στη Μυτιλήνη, που γοητεύει όσους τη γνωρίζουν. Την εικόνα της πόλης έρχονται να συμπληρώσουν τα σπουδαία μουσεία και οι ενδιαφέροντες εκθεσιακοί χώροι, η αξιοσημείωτη πνευματική και καλλιτεχνική δραστηριότητα, η τουριστική και εμπορική κίνηση, καθώς και η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις τουρκικές ακτές. Η Μυτιλήνη έχει 27.247 κατοίκους.

Αποτέλεσμα εικόνας για μυτιλήνη

Την παράσταση, ωστόσο, κλέβει η παγκόσμια σχεδόν μοναδικότητα του νησιού, το περίφημο απολιθωμένο δάσος της Λέσβου, στο Σίγρι.  Το διατηρητέο μνημείο της φύσης εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, ο οποίος περιηγείται ανάμεσα στα απολιθωμένα δένδρα με τις ρίζες τους.

Αξίζει να αναφέρει κανείς, τέλος, ότι το νησί της Λέσβου έχει να επιδείξει, εκτός από υπέροχα φυσικά τοπία, σπουδαίες προσωπικότητες του πνευματικού κόσμου. Μεταξύ άλλων, ο πεζογράφος και ακαδημαϊκός Στράτης Μυριβήλης γεννήθηκε σε αυτό το “καταστολισμένο με λουλούδια καράβι, που πλέει ανέμελα στο πέλαγος…”,  όπως χαρακτήρισε ο ίδιος τη Λέσβο.

Ένα είναι βέβαιο: η Λέσβος, αυτό το κομμάτι γης που αποκόπηκε από τη Μικρά Ασία, για να απομακρυνθεί μέσα στα καθάρια κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου, με τις χιλιάδες στρέμματα ελαιώνων και τα απέραντα πευκοδάση να τη βάφουν ασημοπράσινη, θα σας αιχμαλωτίσει για πάντα!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: