Ανά την Ελλάδα 33. Κρήτη / Αγία Γαλήνη [ βιντεο drone]

Αγία Γαλήνη απέχει 61 χλμ. από το Ρέθυμνο και βρίσκεται στον κλειστό κόλπο της Μεσαράς στα νοτιοανατολικά παράλια του νομού Ρεθύμνου, στα όριά του με το νομό Ηρακλείου. Χτισμένος σε ένα χαμηλό λόφο πάνω από τη θάλασσα, ο οικισμός διαθέτει ένα μικρό λιμάνι και μια μεγάλη παραλία μήκους 1 χλμ. στα ανατολικά του λιμανιού η οποία φτάνει μέχρι τον Κόκκινο Πύργο.Ανά την Ελλάδα 33 .Αγία Γαλήνη  / Κρήτη

Η παραλία έχει ψιλό βότσαλο, άμμο και ρηχά πεντακάθαρα νερά, ενώ κατά μήκος των δυτικών ακτών της σχηματίζονται σπηλιές. Στις σπηλιές αυτές η πρόσβαση γίνεται μόνο με καραβάκι.

Μια από τις σπηλιές, η μόνη προσβάσιμη και με τα πόδια, ονομάζεται Σπήλαιο του Δαίδαλου και ήταν, σύμφωνα με τη μυθολογία, το εργαστήριο του μεγάλου εφευρέτη και ο τόπος από όπου αυτός και ο γιός του Ίκαρος πέταξαν με τα κέρινα φτερά τους για να ξεφύγουν από τον Μίνωα.

Ανά την Ελλάδα 33 .Αγία Γαλήνη / Κρήτη from georgios papadosifos georgiou on Vimeo.

Η παραλία της Αγίας Γαλήνης είναι άρτια οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ σε αυτήν θα βρείτε υποδομές για θαλάσσια σπορ.

Στην παραλία εκβάλει ο Αμαριανός ή Πλατύς ποταμός, κόβοντας την παραλία στα δύο, ενώ δίπλα σε αυτόν βρίσκονται τα ερείπια του αρχαίου ναού της Αρτέμιδος. Οι δύο πλευρές του ποταμού συνδέονται με ένα σιδερένιο γεφύρι. Εκτός από ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και καταστήματα που θα βρείτε στην Αγία Γαλήνη, στο ανατολικό κομμάτι της παραλίας λειτουργεί ένα οργανωμένο καμπινγκ.

Αποτέλεσμα εικόνας για αγια γαληνη

Αποστάσεις: 68 χλμ. νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, 61 χλμ. νότια του Ρεθύμνου.

Οδικώς – από Ρέθυμνο: Ακολουθήστε τον κεντρικό οδικό άξονα του νομού Ρεθύμνου που οδηγεί από το Ρέθυμνο στην Αγία Γαλήνη, περνώντας μέσα από το χωριό Σπήλι.
Οδικώς – από Ηράκλειο: Ακολουθήστε τον κεντρικό οδικό άξονα του νομού Ηρακλείου, ακολουθώντας από το Ηράκλειο την έξοδο για Μοίρες και συνεχίστε προς Τυμπάκι. Μετά το Τυμπάκι συνεχίστε την πορεία δυτικά μέχρι να φτάσετε στην Αγία Γαλήνη.
Με λεωφορείο: Υπάρχουν δρομολόγια από Ρέθυμνο και Ηράκλειο για Αγία Γαλήνη

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: