Ανά την Ελλάδα 44 . Η ήρεμη Άνδρος [ drone vid] ….

Λίγα λόγια για το νησί…

Χαρακτηρίζεται ως το «νησί των νερών και των ονείρων» και έχει γίνει από τους πιο αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς. Εκτός από τις θαυμάσιες παραλίες του, το νησί διαθέτει πολλά ποτάμια, πηγές και έντονη βλάστηση, τοπία που θα κάνουν τους επισκέπτες του να θέλουν να μείνουν εκεί για πάντα.

Η Άνδρος είναι ένα τυπικό κυκλαδίτικο νησί του Αιγαίου, με στενά καλντερίμια και ανηφορικούς δρόμους, κάτασπρα παραδοσιακά σπιτάκια και πολλά νεοκλασικά αρχοντικά, που συμβάλλουν στην έντονη προσωπικότητα του νησιού. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα της Άνδρου και το κύριο λιμάνι της είναι το Γαύριο. Η Άνδρος έχει αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και είναι ένα νησί που μπορεί να ικανοποιήσει τα γούστα, ακόμα και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Ας δούμε λοιπόν την ομορφιά του νησιού πιο αναλυτικά..

Βουτιές στα νερά της Άνδρου

Ένα νησί σαν και αυτό, που η ακτογραμμή του ξεπερνά τα 170 χιλιόμετρα, διαθέτει αμέτρητες ειδυλλιακές παραλίες. Κάποιες είναι προσβάσιμες με τα πόδια(όπως η παραλία Παραπόρτι και Νεμποριός) ή με το αυτοκίνητο (όπως την παραλία Γυάλια και πίσω Γυάλια), ενώ άλλες μπορείτε να τις γνωρίσετε μόνο αν τις επισκεφτείτε με κάποιο καραβάκι, όπως την παραλία της Άχλας. Άλλες γνωστές παραλίες είναι η παραλία του Μπατσιού, η Χρυσή Άμμος και οι παραλίες του Πύργου και της Βλυχάδας.

Ανά την Ελλάδα 44. Η μυστηριώδης Άνδρος from georgios papadosifos georgiou on Vimeo.

Ιστορία και Αξιοθέατα

Στη Χώρα της Άνδρου θα βρείτε τρία μοναδικά μουσεία. Το πιο γνωστό είναι το μουσείο της Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο διαθέτει εκθέσεις γνωστών καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο και το Αρχαιολογικό Μουσείο με μοναδικά ευρήματα από την αρχαϊκή, μέχρι και τη βυζαντινή εποχή. Επιπλέον θα βρείτε και το Ναυτικό Μουσείο, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλη συλλογή αντικειμένων, που σχετίζονται με τη ναυτική παράδοση των κατοίκων του νησιού. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Κάστρο της Χώρας, την πηγή μεταλλικού νερού Σάριζα και το όμορφο παραδοσιακό χωριό Μεσσαριά.

Κυκλαδίτικες γεύσεις από την ΄Ανδρο…

Όσοι έχουν επισκεφτεί την Άνδρο, έμειναν εντυπωσιασμένοι με την τοπική της κουζίνα. Στο Γαύριο και στο Μπατσί θα βρείτε ταβερνάκια και εστιατόρια, που προσφέρουν μεγάλη ποικιλία από θαλασσινά και φρέσκα ψάρια, αλλά και τοπικές παραδοσιακές λιχουδιές, όπως τα Φρουτάλια(είδος ομελέτας) και το περίφημο Λαμπριάτι. Θα βρείτε επίσης πολλά μικρά και ήσυχα καφενεία, που αποτελούν στέκια για τους ντόπιους του νησιού. Αν επιθυμείτε να γευτείτε κάτι γλυκό, επισκεφτείτε κάποιο από τα ζαχαροπλαστεία του νησιού, στα οποία θα βρείτε παραδοσιακά αμυγδαλωτά, παστέλια και σκαλτσούνια. Τέλος, η Άνδρος φημίζεται για το καλό κρασί της και την τοπική της τσικουδιά, επομένως μην διστάσετε να δοκιμάσετε τα αρωματικά αυτά παρασκευάσματα των ντόπιων.

H νυχτερινή ζωή της Άνδρου είναι κυρίως πιο έντονη στη Χώρα του νησιού, η οποία διαθέτει αρκετά τοπικά μπαράκια. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το Μπατσί, που τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε ραγδαία και πολλοί τουρίστες το προτιμούν για τη διασκέδασή τους. Τέλος, για όσους από εσάς έχετε μια ιδιαίτερη αδυναμία στην ελληνική μουσική, μπορείτε να επισκεφτείτε την Παλαιόπολη ή το Γαύριο, που τα σαββατοκύριακα προσφέρουν εντυπωσιακές ελληνικές βραδιές.

Το εντυπωσιακό στο νησί της Άνδρου είναι ότι διατηρεί τη φυσική ομορφιά του στο πέρασμα των χρόνων και είναι ο κατάλληλος καλοκαιρινός προορισμός για να σας προσφέρει μοναδικές και αξέχαστες διακοπές. Επισκεφτείτε λοιπόν την Άνδρο και γνωρίστε από κοντά ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: