Ανά την Ελλάδα 46 . ΡΕΘΥΜΝΟ

Drone video , photo slide και virtual tour [ εικονική περιήγηση ]

Σχετική εικόνα

Το Ρέθυμνο είναι η πατρίδα του Δία, του θεού της φιλοξενίας. Η πληθώρα των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών, επιβεβαιώνει τα λόγια του ποιητή: «Το Ρέθυμνο δεν είναι μέρος που πηγαίνεις αλλά που επιστρέφεις».

Το Ρέθυμνο είναι χτισμένο στην θέση της αρχαίας Ρίθυμνα , όπως αποκαλύπτουν τα ευρήματα ενός νεκροταφείου της υστερομινωικής περιόδου που βρέθηκαν στο συνοικισμό του Μασταμπά. Η πόλη άκμασε κατά τους Μυκηναϊκούς χρόνους ενώ για άγνωστο λόγο έχασε τη σπουδαιότητα της κατά τον 3ο αιώνα μ.Χ.. Κατά τη διάρκεια της βυζαντινής περιόδου η πόλη συνέχισε να κατοικείται, σύμφωνα με τα ευρήματα των ρωμαϊκών και βυζαντινών μωσαϊκών που βρέθηκαν. Η ενετική περίοδος έφερε μεγάλη ευημερία για τη Ρίθυμνα, δεδομένου ότι οι Βενετοί χρησιμοποίησαν το λιμάνι της ως ενδιάμεση στάση μεταξύ Ηρακλείου και Χανίων καθώς και ως διοικητικό κέντρο για την περιοχή.
Στο Ρέθυμνο θα συναντήσετε σύγχρονα κτίρια, παραδοσιακά σπίτια καθώς επίσης και τα μουσουλμανικά τζαμί, τις βυζαντινές εκκλησίες και τις αρχιτεκτονικές δομές της περιόδου της ενετικής και τουρκικής κατοχής. Ο νομός Ρεθύμνου βρίσκεται ανάμεσα στα Χανιά και στο Ηράκλειο. Στα βόρεια βρέχεται από το Κρητικό και στα νότια από το Λιβυκό πέλαγος.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο νομός Ρεθύμνου παρουσιάζει ικανοποιητική τουριστική ανάπτυξη. Ειδικά τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι δείχνουν να «εκμεταλλεύονται» ολοένα και περισσότερο τις φυσικές καλλονές του τόπου τους, την πλούσια ιστορία τους, αλλά και τις ιδιαιτερότητες της κρητικής κουλτούρας, προβάλλοντας έτσι, με όμορφο και διακριτικό τρόπο τον τόπο τους. Όσο για την Κρητική φιλοξενία; Είναι παγκοσμίως γνωστό το πόσο περιποιητικοί και ζεστοί άνθρωποι είναι οι Κρητικοί.
Το έδαφος του Ρεθύμνου είναι κυρίως ορεινό με σχετικά μικρές εναλλαγές στη μορφολογία του. Θα συναντήσετε πολλά σπήλαια και εντυπωσιακά φαράγγια, κατάφυτες κοιλάδες και μικρά ποτάμια.
Το Ρέθυμνο με την μοναδική του φύση και την ιδιαίτερη ιστορία του εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του. Γνωρίστε το και αφήστε το να τρυπώσει στην καρδιά σας…

Ανά την Ελλάδα 46. Ρέθυμνο from georgios papadosifos georgiou on Vimeo.

Ταξιδέψτε ανάμεσα στους απέραντους ελαιώνες του Ρεθύμνου από όπου βγαίνει το εκλεκτό κρητικό λάδι. Επίσης, κατά την περιήγησή σας στο νομό θα συναντήσετε και τους αμπελώνες από τους οποίους βγαίνει το περίφημο κρασί και η διάσημη τσικουδιά. Χαρακτηριστικό του νομού Ρεθύμνου είναι τα βουνά. Ο Ψηλορείτης, το διασημότερο και υψηλότερο βουνό της Κρήτης δεσπόζει στα ανατολικά του νομού. Το ύψος του φθάνει τα 2456μ. και ο όγκος του καταλαμβάνει το 1/5 της συνολικής έκτασης του νομού.
Η παλιά πόλη στο Ρέθυμνο είναι από τις πιο καλοδιατηρημένες αναγεννησιακές πόλεις. Βρίσκεται στην καρδιά του σημερινού Ρεθύμνου και συνδυάζει την ανατολίτικη όψη της Τουρκοκρατίας με την Ενετική αρχιτεκτονική αναγεννησιακού χαρακτήρα.

Νότια της πόλης βρίσκεται το όρος Βρύσινας που τα ριζά του φτάνουν ως τις απαρχές των συνοικιών της χώρας . Στον Βρύσινα βρίσκονται καρφιτσωμένα μερικά απο τα ομορφότερα χωριά του νομού όπως το Ρουσοσπίτι , οι Μύλοι με το παραδοσιακό φαράγγι , το Χρωμοναστήρι με τις πρωτοβυζαντινές εκκλησίες του και το ιδιαίτερου κάλους στρατιωτικού μουσείου Ρεθύμνης κ.α !

Όσο για τις παραλίες του νομού Ρεθύμνου; Στη βόρεια ακτή θα κολυμπήσετε στο Γεροποταμό, την Επισκοπή, τις Πετρές, τον Πάνορμο και το Μπαλί, ενώ στη νότια ακτή θα βρείτε το Αμμούδι, τη Σούδα, τον Πλακιά, την Πρέβελη, την Τριόπετρα, τον Άγιο Παύλο, την Αγία Γαλήνη. Όποια κι αν επιλέξετε, είναι σίγουρο πως θα απολαύσετε τις όμορφες ακτές με τα καταγάλανα νερά. Τέλος, η παραλία Ρεθύμνου που καταλήγει από την πόλη και καταλήγει στη Σκαρλέτα, έχει έκταση 12 χλμ. και αποτελεί την ιδανική πρόταση για όσους δεν επιθυμούν να απομακρυνθούν από την πόλη. Είναι οργανωμένη και παρέχει δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.

κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και δείτε μια εικονική περιήγηση στο ΡΕΘΥΜΝΟ
Για όσους αγαπούν τις περιηγήσεις, υπάρχει η πρόταση της εξαιρετικής διαδρομής προς Ιεράπετρα. Ξεκινά από την πόλη του Ρεθύμνου, περνά από τους Αρμένους, το Σπήλι, την Τριόπετρα κοντά στο χωριό Ακούμια, τον Άγιο Παύλο, την Αγία Γαλήνη, το Τυμπάκι, την Αγία Τριάδα, τη Φαιστό, τη Γόρτυνα, τα Μάταλα, την Τρυπητή, τη Μονή Κούδουμα και την Αρβη για να καταλήξει στην Ιεράπετρα. Μέσα από αυτή τη διαδρομή ο επισκέπτης γνωρίζει μία μία τις ομορφιές της Κρητικής γης, περιλαμβανομένων γραφικών οικισμών, πηγών, βυζαντινών μνημείων, εντυπωσιακών παραλιών, εύφορων κάμπων, αρχαιολογικών σημείων και άλλων σημαντικών αξιοθέατων.
Αποτέλεσμα εικόνας για ρεθυμνο απο αέρος

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: