Διαδρομές . Καλαμπάκα – Μετέωρα [video 4k drone]

Οι σχεδόν απόκοσμοι πέτρινοι βράχοι των Μετεώρων, που αγκαλιάζουν την Καλαμπάκα, είναι Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας από την UNESCO και η μεγαλύτερη μοναστική πολιτεία της χώρας μετά το Άγιο Όρος. Σε απόσταση περίπου 25 χλμ. από την πόλη των Τρικάλων, οι σχηματισμοί των «τεκτονικών κέρατων», κατά τους γεωλόγους, δημιουργήθηκαν μεταξύ των βουνών Κόζιακα και Αντιχασίων πριν από περίπου 30 εκατομμύρια χρόνια όταν η θάλασσα που κάλυπτε την περιοχή άρχισε να υποχωρεί, παρασέρνοντας και στοιβάζοντας πετρώματα στο βυθό, τα οποία με τα χρόνια σταθεροποιήθηκαν.

Αποτέλεσμα εικόνας για ταξιδι καλαμπακα

Αρκεί να δείτε τους πέτρινους όγκους τυλιγμένους στην ομίχλη και θα καταλάβετε τι οδήγησε τους μοναχούς να αναζητήσουν εδώ πριν από 1.000 χρόνια την απομόνωση. Σήμερα, από τις πάμπολλες μονές των Μετεώρων λειτουργούν μόνο έξι: Αγίου Νικολάου Αναπαυσά, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ή Μεγάλο Μετέωρο, Βαρλαάμ, Ρουσσάνου, Αγίας Τριάδας και Αγίου Στεφάνου.

διαδρομές . Καλαμπάκα Μετέωρα from georgios papadosifos georgiou on Vimeo.

Η κοντινή κωμόπολη της Καλαμπάκας είναι ταυτόχρονα πόλος έλξης οργανωμένου τουρισμού, με αξιοπρεπή ξενοδοχεία, δωμάτια και κάμπινγκ, και παγκόσμιος αναρριχητικός προορισμός ( η Δούπιανη ή Ντούπιανη είναι το πιο γνωστό αναρριχητικό πεδίο και το εκκλησάκι της Θεοτόκου στη βάση της ήταν το πρώτο κέντρο λατρείας του οργανωμένου μοναχισμού ). Μέσα στην άναρχη δόμησή της κρύβει παραδοσιακά εργαστήρια αγιογραφίας και ξυλογλυπτικής και το πιο γραφικό κομμάτι της είναι το Καστράκι, το οποίο ενώνεται πλέον με την πόλη. Η Καλαμπάκα είναι ιδανική βάση για βόλτες στα χωριά του Ασπροποτάμου και τα βλαχόφωνα, ως επί το πλείστον, χωριά της περιοχής.

Αποτέλεσμα εικόνας για ταξιδι καλαμπακα

Πως να πάτε 

Από Αθήνα προς Μετέωρα

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας και γι αυτό τον λόγο αν ταξιδεύετε από κει σας προσφέρονται πάρα πολλές διαφορετικές και οικονομικές επιλογές για να φθάσετε στα Μετέωρα. Αναλυτική παρουσίαση όλων των τρόπων και πληροφορίες δρομολογίων από την Αθήνα προς τα Μετέωρα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ταξιδεύοντας προς Μετέωρα από Θεσσαλονίκη

Η πόλη της Θεσσαλονίκης βρίσκεται 230 km βορειότερα από τα Μετέωρα και την πόλη της Καλαμπάκας και χρειάζεστε περίπου 2 ½ ώρες για να φθάσετε με λεωφορείο, αυτοκίνητο ή με τρένο από εκεί. Αν ταξιδεύετε οδικώς με αυτοκίνητο υπάρχουν 2 κύριες διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε. Η πρώτη διαδρομή είναι να ακολουθήσετε τον αυτοκινητόδρομο Ε75 διερχόμενοι από Κατερίνη-Τέμπη, βγαίνετε στην έξοδο προς Λάρισα με κατεύθυνση τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα. Η δεύτερη διαδρομή είναι μέσω Εγνατίας (Ε90) με κατεύθυνση Βέροια-Κοζάνη-Γρεβενά. Στα Γρεβενά εξέρχεστε στην έξοδο προς Τρίκαλα κι από κει η Καλαμπάκα και τα Μετέωρα είναι 1 ώρα περίπου. Προτεινόμενη διαδρομή από εμάς αν έχετε τη δυνατότητα είναι να ταξιδέψετε μέσω Εγνατίας. Αναλυτική παρουσίαση και πληροφορίες δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς από Θεσσαλονίκη προς  Μετέωρα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Από Ηγουμενίτσα προς Μετέωρα

Δυτικά των Μετεώρων και της οροσειράς της Πίνδου βρίσκεται το λιμάνι και η πόλη της Ηγουμενίτσας, μια βασική πύλη εισόδου της χώρας σε απόσταση περίπου 150 km. Από την Ηγουμενίτσα δεν υπάρχουν τρένα προς Μετέωρα και οι μόνες δυνατότητες που έχετε είναι να χρησιμοποιήσετε είτε το αυτοκίνητο μέσω Εγνατίας (Ε90) ή το λεωφορείο. Η διαδρομή με το αυτοκίνητο είναι περίπου 2 ώρες, ενώ με το λεωφορείο θα χρειαστείτε το λιγότερο 4 ώρες, αφού θα χρειαστεί να μετεπιβιβαστείτε σε άλλο λεωφορείο στα Ιωάννινα με κατεύθυνση τα Τρίκαλα.

Από Βόλο προς Μετέωρα

Ο Βόλος και το Πήλιο απέχουν από τα Μετέωρα περίπου 140km. Ο Βόλος αποτελεί το κύριο λιμάνι της Θεσσαλίας και από κει μπορείτε να ταξιδέψετε με τα πλοία της γραμμής για Σποράδες. Κοντά στο Βόλο υπάρχει και το αεροδρόμιο της Αγχιάλου το οποίο κυρίως κατά τους θερινούς μήνες εξυπηρετεί charter και πτήσεις χαμηλού κόστους συνδέοντας την Θεσσαλία με βασικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Meteora_night

Το Πάσχα η μυσταγωγική ατμόσφαιρα στα μοναστήρια των Μετεώρων είναι μοναδική. Μπορεί η ομίχλη του χειμώνα να τυλίγει με ένα μυστήριο την πόλη και το λίθινο δάσος των Μετεώρων, όμως την άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να περιηγηθείτε στις μονές και να περπατήσετε στα μονοπάτια.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: