Κρητών πόλεις & χωριά από αέρος. Ρέθυμνο

Στην πόλη του Ρεθύμνου η νοσταλγικότητα του παρελθόντος και η ομορφιά της Παλιάς Πόλης,ενός ψηφιδωτού από μνημεία που άφησαν πίσω τους οι αιώνες, θα σας συνεπάρουν. Βενετσιάνικα οχυρωματικά έργα «αναμειγνύονται»αρμονικά με εκκλησίες ορθοδόξων και καθολικών, τζαμιά, οικίες με αναγεννησιακά στοιχεία, τοξωτά περάσματα και στενά σοκάκια δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιραγλυκιάς αναπόλησης.

Rethymno

Ακολουθήστε μοναδικές πολιτιστικές διαδρομές που θα σας ταξιδέψουν στην πλούσια ιστορία της πόλης: ξεκινώντας, για παράδειγμα, από την οδό Αρκαδίου,μπορείτε να ακολουθήσετε μιαδιαδρομή που διασχίζει το ιστορικό κέντρο από ανατολικά προς δυτικά. Κατά τη διάρκεια της βόλτας σας θα συναντήσετε το τζαμί του Καρά Μουσά Πασά, το Χάνι του Παττακού και την οικία Δρανδάκη, ένα χαρακτηριστικό οίκημα της Ενετοκρατίας. Αφήνοντας την οδό Αρκαδίου, στο σημείο όπου συναντιέται με την οδό Τσουδερών, αρχίζετε να διασχίζετε την πόλη προς τα δυτικά.

Κρητών πόλεις from georgios papadosifos georgiou on Vimeo.

Αφού παρατηρήσετε το θύρωμα στην Τσουδερών 12, διασχίστε ένα τμήμα της «μικρής αγοράς» για να φτάσετε στον Άγιο Φραγκίσκο,τον καθολικό ναό της μονής των Φραγκισκανών μοναχών κατά την Ενετοκρατία, και στο «Τούρκικο Σχολείο». Κάντε ένα μικρό διάλειμμα ανάπαυσης στην πλατεία του 1ου Δημοτικού σχολείου και συνεχίστε στην οδό Βερνάρδου, ένα γραφικό σοκάκι με μουσεία, όπως το TζαμίΓαζήΧουσείν Πασά (σημερινό Ωδείο) καιτο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο. Σταθείτε για λίγο στο σταυροδρόμι των οδών Ν.Φωκά και Π. Κορωναίου• στο πλάτεμα που σχηματίζεται δεσπόζει ο Ιερός Ναός της Μαρίας της Μαγδαληνής.

Μην παραλείψετε να κάνετε μια ρομαντική βόλτα στο παλιό Ενετικό Λιμάνι αλλά και να επισκεφθείτε το Βενετσιάνικο φρούριο, τη Φορτέτζα, που καταλαμβάνει το λόφο του Παλαιόκαστρου προφέροντας εντυπωσιακή θέαστο Κρητικό πέλαγος. Στο κάστρο διασώζονται εντυπωσιακά κτίσματα, όπως η αποθήκη του πυροβολικού με τα τέσσερα τοξωτά ανοίγματα, το θέατρο «Ερωφίλη», τα ερείπια του Επισκοπικού Μεγάρου, το Τέμενος του Σουλτάν Ιμπραήμ και οΙερός ναόςτου Αγίου Θεοδώρου του Τριχινά.

Πάρτε λοιπόν το ταίρι σας και ξεκινήστε για ένα ρομαντικό ταξίδι στο αναγεννησιακό Ρέθυμνο! Ξέρατε, μάλιστα, ότι το Ρέθυμνο αποτελεί αγαπημένη επιλογή για πολλά ζευγάρια να πραγματοποιήσουνεκεί τη γαμήλια τελετή τους; Το υπέροχο μεσαιωνικό σκηνικό και οι πανέμορφες εκκλησίες εξασφαλίζουν ότι η μέρα αυτή θα είναι όπως ακριβώς την έχετε ονειρευτεί…

Και φυσικά μην παραλείψετε να επιστρέψετε στην πόλη το καλοκαίρι για να παρακολουθήσετε προσεγμένες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, στο πλαίσιο του περίφημου αναγεννησιακού φεστιβάλ, αλλά και για να δοκιμάσετε υπέροχο κρητικό κρασί και να διασκεδάσετε συμμετέχοντας στη φημισμένη γιορτή κρασιού!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: