Area 51 . Ένα γενναίο hoax ή κάτι άλλο ; [ σπάνιο βίντεο drone]

 

Η Αrea51, είναι μια περιοχή για την οποία γράφτηκαν αρκετά βιβλία, έγιναν πολλές ταινίες και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης ακόμα και για βιντεοπαιχνίδι. Είναι ένα απομονωμένο μέρος κοντά στο Λας Βέγκας, στην πολιτεία Νεβάδα, το οποίο εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να κρύβει ένα μυστήριο.

Πρόκειται άραγε για την περιοχή όπου έκρυβαν οι Αμερικάνοι τα συντρίμμια ενός UFO; Ήταν τελικά ο πυρήνας των τεχνολογικών πειραμάτων της Αμερικής; Aποτελεί μήπως την έκταση που για πολλά χρόνια οι κυβερνήσεις της χώρας προσποιούνταν ότι αγνοούν την ύπαρξή της; Ένα μέρος με πολλά ερωτηματικά, και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο για τους λάτρεις των εξωγήινων και των θεωριών συνωμοσίας, αλλά για τους πάντες.

Η ιστορία ξεκινά στα μέσα περίπου του περασμένου αιώνα. Στις 8 Ιουλίου του 1947  ένα δελτίο Τύπου με την υπογραφή του Στρατηγού Γουίλιαμ Μπλάνσαρντ είναι αρκετό για να βάλει στο λεξιλόγιο των αμερικανών τον όρο «ιπτάμενος δίσκος». Συντρίμμια από ένα UFO βρίσκονται όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ρόσγουελ.

Τότε, όλοι σχεδόν πίστεψαν ότι οι αμερικάνικες αρχές και υπηρεσίες έκρυψαν σε μία περιοχή τα απομεινάρια του σκάφους, με στόχο να μην βγει στη δημοσιότητα κανένα στοιχείο που θα επιβεβαίωνε τον Στρατηγό Μπλάνσαρντ. Υποστήριξαν πως η κυβέρνηση, θέλησε να χτίσει σε ένα απόμερο και κρυφό μέρος, τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εγκαταστάσεις. Το σημείο όπου θα αποτελούσε τον πυρήνα των σπουδαιότερων τεχνολογικών πειραμάτων και μυστικών του πλανήτη.

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, τα αρμόδια όργανα της αμερικάνικης κυβέρνησης, θα έκαναν τα πάντα για να μην μάθει κανείς το που ακριβώς βρισκόταν. Υπόγεια τούνελ που ένωναν μυστικές τοποθεσίες. Κρυφοί διάδρομοι που περιείχαν αποθήκες γεμάτες με εξωγήινη τεχνολογία. Ο κόσμος είχε βάλει στο μυαλό του τα πάντα και κάπως έτσι, γεννήθηκε ο μύθος της Area 51, μία ιστορία που κεντρίζει το ενδιαφέρον εκατομμύρια ανθρώπων μέχρι σήμερα. Κοντά στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η μυστική υπηρεσία πληροφοριών της Αμερικής, η CIA, αποφασίζει να συνεργαστεί με την εταιρία Lockheed, με στόχο την ανάπτυξη νέων, υψηλής τεχνολογίας αεροσκαφών.

Αυτό που ήθελαν ήταν να κατασκευάσουν αεροσκάφη τα οποία θα είχαν τη δυνατότητα να πετάξουν σε πολύ μεγάλο ύψος ώστε να χρησιμοποιηθούν σε κατασκοπευτικές αποστολές. Ήταν απαραίτητο όμως, να βρεθεί μία περιοχή στην οποία θα γίνονταν οι δοκιμές. Λίγο έξω από το Λας Βέγκας, κοντά στην περιοχή Groom Dry Lake στην πολιτεία Νεβάδα, αποφασίζουν ότι μία τεράστια έκταση πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Την ονομάζουν Area51. Κατασκευάστηκε το 1947 και κόστισε ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Σαράντα χρόνια μετά, εν έτη 1985, χτίζονται νέες εγκαταστάσεις που αυξάνουν το συνολικό κόστος στα τέσσερα δισεκατομμύρια. Για πολλά χρόνια οι χαρτογράφοι δεν συμπεριλαμβάνουν τις εγκαταστάσεις σε κανέναν χάρτη.

Απαγορεύεται αυστηρώς, κάθε πτήση στον εναέριο χώρο πάνω από τη περιοχή για όλα τα εμπορικά ή στρατιωτικά αεροσκάφη, εκτός από αυτά που ανήκαν στη ίδια τη βάση. Μία περιοχή «φάντασμα», καλά κριμένη και ένα μεγάλο μυστήριο να πλανάται από τα πρώτα μόλις χρόνια της δημιουργίας της. Μία περιοχή που αποτέλεσε τον πυρήνα των δοκιμών συμβατικών όπλων από την πολεμική αεροπορία.

Το κατασκοπευτικό αεροπλάνο U-2, πολλά αεροσκάφη, όπως το U2, F-111, F-15, F-117 stealth, B-1, B-52, B-2 και το Aurora -που είναι το πρώτο συμβατικό αεροπλάνο που θα βασιζόταν σε εξωγήινη τεχνολογία- κατασκευάστηκαν στη συγκεκριμένη τοποθεσία. Σύντομα έρχονται και οι πρώτες μαρτυρίες που κάνουν λόγο για προγραμματισμένες δοκιμαστικές πτήσεις εξωγήινων αεροσκαφών.

Ο Μπομπ Λαζάρ, ιδιοκτήτης ενός κοντινού ράντζο, ήταν ο πρώτος που ισχυρίστηκε ότι κάτι παράξενο συμβαίνει στην Area51. Πολλοί ειδικοί έρχονται να υποστηρίξουν ότι πράγματι, στην περιοχή γίνονταν εκπαιδευτικές πτήσεις με αεροσκάφη της Αμερικάνικης πολεμικής αεροπορίας. Κάποια από αυτά, είχαν παράξενο σχήμα για την εποχή, και γι’ αυτό φαίνονταν σπάνια και εξωγήινα στο απαίδευτο μάτι κάθε περαστικού.

Λίγο αργότερα έρχονται στο φως διάφορες μηνύσεις που κατέθεσαν πρώην υπάλληλοι της Αrea51, οι οποίοι κάνουν λόγο για τραυματισμούς, ακόμα και θανάτους που προκλήθηκαν από παράνομες πρακτικές απόρριψης αποβλήτων. Μία άκρως καρκινογόνα περιοχή, που για πολλές δεκαετίες θεωρήθηκε υπεύθυνη για το θάνατο από καρκίνο πολλών κατοίκων των γύρω περιοχών.

Ενώ όλοι οι μέχρι τότε πρόεδροι αμφισβητούσαν την ύπαρξη της περιοχής, ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον τον Σεπτέμβριο του 1995, υπέγραψε ένα Εκτελεστικό Διάταγμα, με το οποίο απάλλασσε την Area51 από τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς. Ένα διάταγμα που στην ουσία αποτελεί την πιο επίσημη παραδοχή της ύπαρξης της Area 51 από την κυβέρνηση και αναφέρεται στην περιοχή ως «τοποθεσία επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στη λίμνη Γκρουμ της Νεβάδα».

Σχετική εικόνα

Για δεκαετίες, η περιοχή παρέμενε κρυμμένη σχεδόν από τους πάντες. Κανένας δεν γνώριζε που βρισκόταν. Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από τριάντα χρόνια μέχρις ότου το 1988 ένας σοβιετικός δορυφόρος να καταφέρει να φωτογραφήσει τη βάση. Διάφορες εφημερίδες και περιοδικά πήραν τις φωτογραφίες και τις δημοσίευσαν.

Παρόλα αυτά, η απόκρυψη της βάσης παραμένει υψίστης σημασίας. Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προστατευθεί από μηνύσεις εργαζομένων για λόγους «εθνικής ασφάλειας».

Το βιβλίο της Annie Jacobsen με τίτλο «AREA 51: An Uncensored History of America’s Top Secret Military Base» περιέχει αποκλειστικές αδημοσίευτες φωτογραφίες, συνεντεύξεις και ντοκουμέντα, κάνοντας με αυτό τον τρόπο μία αναδρομή στο μύθο αυτής της περιοχής.

Αυτά είναι όσα αρέσουν στους φανατικούς της συνωμοτικής δράσης .

Ας δούμε όμως τι συμβαίνει τελικά

Η περιοχή είναι όντως μια απαγορευμένη έκταση στην οποία εδρεύει μια βάση . Μια στρατιωτική βάση . Και όπως όλες οι βάσεις οπουδήποτε έχει αυστηρούς κανόνες ασφάλειας είτε είναι Αμερικανική είτε του Σουρινάμ..

Το ότι εκεί δοκιμάζονταν υψηλής τεχνολογίας αεροσκάφη που τα βλέπαμε μια 20ετία μετά δεν το αρνούνται ούτε οι υπεύθυνοι του στρατού των ΗΠΑ .

Η διαβόητη είσοδος της βάσης με τις εκατοντάδες πινακίδες δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά κρύβεται μέσα ο Ε.Τ

Εκατοντάδες επισκέπτες φτάνουν και φωτογραφίζουν την είσοδο της βάσης καθημερινά και κανείς δεν τους έχει απαγάγει , συλλάβει κλπ …Το θέμα ειναι τι γίνεται αν μπεις παράνομα ..Φυσικά ότι γίνεται αν μπεις σαν κλέφτης σε προστατευμένη περιοχή ..Το μπάστε σκύλοι αλέστε ..χμ που γίνεται σε άλλες χώρες , δεν συμβαίνει εκεί !

Οι αρχές πριν από δέκα χρόνια άνοιξαν για λίγο τις εγκαταστάσεις που γέμισαν από περίεργους , δημοσιογράφους και άλλους απίθανους για να δουν με στεναχώρια ότι η βάση κατά 90% ήταν άδεια χωρίς ίχνος απόδειξης εξωγήινων τεράτων και άλλων φαιδρών καταστάσεων . Οι στρατιωτικοί την έκλεισαν ξανά άρον άρον γιατί οι μουρλαμένοι έπαιρναν ότι έβρισκαν μέσα . Καλώδια ,μεταλλικά αντικείμενα από κατασκευές αεροσκαφών θέλοντας να αποδείξουν ότι έχουν στα χέρια τους εξωγήινη τεχνολογία ..σαν τον απίθανο τύπο που έφτασε να βγει σε κανάλι μεγάλης εμβέλειας επιδεικνύοντας  μια μεταλλική αλυσίδα λέγοντας ότι τα καλώδια των εξωγήινων είναι από άγνωστης σύστασης μέταλλο για να αποδειχτεί ότι είχε αρπάξει από ένα σωρό σκουπιδιών αλυσίδα από καζανάκι !!!

Δεν ξέρω αν κάπου εκεί μέσα υπάρχει πράγματι κάποιο UFO ή σώματα εξωγήινων. Ξέρω όμως πως εκεί μέσα υπάρχουν πράγματα που συνήθως δεν φτάνουν στο μάτι κοινών θνητών. Γιατί αν κάτι είναι πέραν αμφιβολίας η Area 51 ή Dreamland ή Paradise Ranch, είναι ένα πεδίο δοκιμών προηγμένης τεχνολογίας. Πάντα ήταν. Εκεί δοκίμαζαν τα Lockheed U-2, τα Α-12, τα D21, τα τρομακτικά F-117 και πολλά άλλα αεροσκάφη. Εκεί δοκιμάζουν σήμερα πράγματα για τα οποία θα μάθουμε αύριο. Μύθοι και πραγματικότητα σε ένα, αυτή είναι η Area 51.

Όπως σε όλα τα μέρη της γης που έχουν απαγορευτικά πτήσεων για συσκευές drone έτσι και στην περιοχή απαγορεύεται η πτήση . Αν το σκεφτείτε δεν είναι ούτε παράλογο ούτε συνωμοσιολογικό . Είναι σαν να θες να πετάξεις ένα drone πάνω από μια στρατιωτική βάση στη Λήμνο . Εξυπακούεται οτι θα σε βάλουν να φας το drone και δεν υπάρχει τίποτε συνωμοσιολογικό επάνω σε αυτό .

Αντίθετα πολλοί πετάνε drones από μακρινή απόσταση με ενισχυμένο zooming αφού η περιοχή είναι τεράστια και δεν αφορά μερικά τετραγωνικά ..σαν το σπάνιο βιντεάκι μας παρακάτω .

area51 from georgios papadosifos georgiou on Vimeo.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: