Κρητών πόλεις & χωριά από αέρος. Γεωργιούπολη

Η Γεωργιούπολη είναι μικρή παραθαλάσσια κωμόπολη στο νομό Χανίων, περίπου 38χλμ νοτιοανατολικά από τα Χανιά στη δυτική Κρήτη.

Βρίσκεται στα σύνορα ανάμεσα στο Νομό Ρεθύμνου προς τα ανατολικά και στο Νομό Χανίων στα δυτικά, ενώ ανήκει στον δεύτερο. Η περιοχή γύρω από την Γεωργιούπολη είναι ο Αποκόρωνας με τα γραφικά χωριά και το πολύ πράσινο.

Αποτέλεσμα εικόνας για γεωργιουπολη

Ο ποταμός Αλμυρός εκβάλλει στη Γεωργιούπολη, ενώ λίγο πριν σχηματίζει μια μικρή λίμνη που φιλοξενεί πολλά πουλιά και ζώα. Η λίμνη φαίνεται από την εθνική οδό, καθώς πλησιάζετε την Γεωργιούπολη από τα Χανιά.

Μπαίνοντας στο χωριό θα δείτε πολλούς ευκαλύπτους, τόσο στο δρόμο όσο και στην πλατεία, και μια σειρά κυπαρισσιών που δημιουργούν μια όμορφη εικόνα.

Κρητών πόλεις & χωριά από αέρος. Γεωργιούπολη from georgios papadosifos georgiou on Vimeo.

Πώς θα φτάσετε στη Γεωργιούπολη

Από το Ρέθυμνο στη Γεωργιούπολη. Από το Ρέθυμνο η Γεωργιούπολη απέχει μόνο 20 χιλιόμετρα και θα φτάσετε εδώ από την εθνική οδό σε 15 – 20 λεπτά περίπου. Μην σας παρασύρει η μεγάλη ευθεία από την διασταύρωση προς Επισκοπή μέχρι τη Γεωργιούπολη και αναπτύξετε μεγάλη ταχύτητα, γιατί τα ραντάρ της τροχαίας καιροφυλακτούν για να μοιράσουν πρόστιμα.

Σχετική εικόνα

Από το Ηράκλειο στη Γεωργιούπολη η απόσταση είναι 100 χιλιόμετρα και θα φτάσετε εδώ σε 2 ώρες περίπου.

Από τα Χανιά στη Γεωργιούπολη η απόσταση είναι 38 χιλιόμετρα. Καθώς  κατευθύνεστε από τα Χανιά προς το Ρέθυμνο θα δείτε πινακίδες που σας οδηγούν προς τη Γεωργιούπολη – είναι ένας αρκετά δημοφιλής τουριστικός προορισμός και δεν θα δυσκολευτείτε να φτάσετε εδώ σε 20 λεπτά περίπου.

Η Γεωργιούπολη απέχει 50 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Χανίων και θα χρειαστείτε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ή ταξί για τη μεταφορά σας. Αντίθετα από Χανιά και Ρέθυμνο υπάρχουν συχνά λεωφορεία χειμώνα – καλοκαίρι.

Η πλατεία της Γεωργιούπολης

Η πλατεία της Γεωργιούπολης είναι μια από τις πιο συμπαθητικές πλατείες που μπορείτε να βρείτε σε τουριστικά χωριά στην Κρήτη. Μπορεί τα εστιατόρια και οι ταβέρνες να διαφημίζουν τα μενού τους με το γνωστό τουριστικό τρόπο με τις ξενόγλωσσες πινακίδες, ωστόσο τα τραπέζια και οι καρέκλες που βγάζουν κάθε καλοκαίρι έξω, απολαμβάνουν τη σκιά των ευκαλύπτων και σε προκαλούν να καθίσεις στη δροσιά και να απολαύσεις τον καφέ σου.

Σχετική εικόνα

Ακόμα και τις ώρες που συνήθως οι παραλίες σφύζουν από ζωή θα δείτε κόσμο να κάθεται στην πλατεία για καφέ – είναι ένα μέρος που έχει τη δική του ομορφιά τις πρωινές ώρες.

Η Γεωργιούπολη είναι ένα χωριό με πολλά καταστήματα. Αν αφιερώσετε λίγο χρόνο για να περπατήσετε στα στενά της, θα δείτε πολλά μαγαζιά με τουριστικά είδη και μικρά ταβερνάκια. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα σας λείψει τίποτα!

Από την πλατεία θα φτάσετε στο μικρό λιμάνι της Γεωργιούπολης σε πέντε λεπτά με τα πόδια ακολουθώντας το δρόμο με τους ευκάλυπτους. Στο λιμανάκι είναι οι εκβολές του ποταμού Αλμυρού, όπου θα δείτε τις βάρκες των ψαράδων, αλλά και όσων παίρνουν τα βαρκάκια τους και τα φουσκωτά τους για ψάρεμα ή κολύμπι στα παράλια του όρμου της Γεωργιούπολης και των γειτονικών περιοχών.

Η ιστορία της Γεωργιούπολης είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον Αλμυρό, που κάποτε της είχε δώσει το όνομα Αλμυρούπολη.

Αριστερά και δεξιά από το λιμάνι απλώνονται οι παραλίες της Γεωργιούπολης και από εδώ ξεκινά ο παραλιακός δρόμος με τις καφετέριες και τα εστιατόρια προς τα ανατολικά.

Αποτέλεσμα εικόνας για γεωργιουπολη

Στην άκρη του λιμανιού θα δείτε έναν μικρό φάρο που μάλλον είναι διακοσμητικός, στα ελληνικά χρώματα του λευκού και γαλάζιου. Ωστόσο το πιο δημοφιλές αξιοθέατο του λιμανιού είναι το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα, σε έναν τεχνητό μόλο με βράχια. Αξίζει να περπατήσετε μέχρι εδώ για  να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες. Είτε είναι ήρεμη η θάλασσα, είτε ο άνεμος έχει σηκώσει αφρισμένα κύματα, το τοπίο είναι εκπληκτικό.

Σχετική εικόνα

Αν σας αρέσουν οι περίπατοι, ο παραλιακός δρόμος της Γεωργιούπολης που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την παραλία και τη διατρέχει σε όλο το μήκος της μέχρι το μεγάλο παραλιακό κέντρο Τροπικάνα, είναι ένας εξαιρετικός περίπατος. Κι αν θελήσετε να κάνετε ένα διάλειμμα για καφέ ή για να τσιμπήσετε κάτι, δε θα δυσκολευτείτε να βρείτε να καθίσετε γιατί υπάρχουν πολλά καφέ και εστιατόρια ακριβώς πάνω στο δρόμο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: