Βόλτα στο Ελληνικό Μπαλί . [ DRONE VID]

Βολτάρουμε στο ξακουστό Μπαλί . Όχι το Ινδονησιακό που πρέπει να αδειάσεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό ( αν έχεις ) , αλλά στο Ελληνικό , Κρητικό , Ρεθεμνιώτικο και Μυλοποταμίτικο Μπαλί που και πιο όμορφο είναι  , απείρως φθηνότερο και κυρίως ασφαλέστερο …

Το παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο Μπαλί βρίσκεται σε ένα μεγάλο κόλπο 30km ανατολικά από το Ρέθυμνο και 43km δυτικά από το Ηράκλειο. Δίπλα από το χωριό περνάει η Εθνική Οδός Ηρακλείου- Ρεθύμνου, κάνοντας την πρόσβαση από οποιοδήποτε μέρος του νησιού πολύ εύκολη. Είναι ιδανικό για ήρεμες διακοπές, για οικογένειες και ερωτευμένα ζευγάρια. Το Μπαλί έχει τέσσερις κόλπους, στους οποίους σχηματίζονται πανέμορφες παραλίες με άμμο και πράσινα νερά. Οι παραλίες είναι σχεδόν πάντα ήρεμες, καθώς ο προσανατολισμός τους είναι δυτικός. Όλες είναι κατάλληλες για παιδιά και καλά οργανωμένες. Επίσης, στη θάλασσα υπάρχουν αρκετές πηγές, που δροσερεύουν το νερό.

Livadi beach, Bali

Το Μπαλί είναι χτισμένο στην τοποθεσία της αρχαίας πόλης Αστάλης, η οποία ήταν λιμάνι της Αξού. Η Αστάλη είναι συνδεδεμένη με την πόλη στην οποία σταματούσε ο θρυλικός γίγαντας της Κρήτης, ο Τάλως. Γι’αυτό και τα βουνά νότια του χωριού ονομάζονται Ταλαία Όρη. Κατά την Ενετοκρατία το όνομα παραφράστηκε σε Ατάλη, όνομα που ακόμη φέρει η κοντινή Μονή του Μπαλή ή της Ατάλης.

Το Ελληνικό Μπαλί στο Ρέθυμνο from georgios papadosifos georgiou on Vimeo.

Το σημερινό του όνομα το Μπαλί το οφείλει στους Τούρκους. Balli στα Τούρκικα σημαίνει «μέλι» και η περιοχή ονομάστηκε έτσι επειδή είχε πολλά μελίσσια. Κατά μια άλλη άποψη το όνομα του ψαροχωρίου προέρχεται από την τουρκική λέξη ballik, που σημαίνει ψάρι.
Livadi beach, Bali

ΛΙΒΑΔΙ

Το Λιβάδι είναι η πρώτη παραλία που θα συναντήσετε όπως μπαίνετε στο χωριό και είναι η μεγαλύτερη της περιοχής. Σχηματίζεται σε έναν ανοιχτό κόλπο, ο οποίος είναι περισσότερο ευάλωτος στους ανέμους από τους υπόλοιπους τρεις. Είναι πολύ οργανωμένη παραλία, με πληθώρα υπηρεσιών και καταστημάτων, αλλά λιγότερο γραφική από τις υπόλοιπες. Λόγω της πεδιάδας που υπάρχει δίπλα, ονομάζεται Λιβάδι. Στο ανατολικό άκρο του Λειβαδίου, βρίσκονται οι δύο κόλποι του Κούσκουρα, οι οποίοι δεν είναι οργανωμένοι και δεν μαζεύουν πάρα πολύ κόσμο.

Livadi beach, Bali

ΒΑΡΚΟΤΟΠΟΣ

Συνεχίζοντας, μπροστά από το κέντρο του χωριού, υπάρχει ένας κλειστός κόλπος, ο Βαρκότοπος με μια μοναδική παραλία με άμμο, η οποία είναι πολύ οργανωμένη. Είναι ιδανική για μικρά παιδιά, καθώς τα νερά είναι ρηχά και υπάρχουν όλες οι απαραίτητες ανέσεις εκεί.

Varkotopos beach, Bali

ΛΙΜΑΝΙ

Ακόμη βορειότερα, συναντάτε το γραφικό ψαρολίμανο του Μπαλί, δίπλα στο οποίο υπάρχει η ομώνυμη παραλία. Το Λιμάνι, όπως λέγεται, είναι οργανωμένο και δίπλα σε πολλές ταβέρνες και μαγαζάκια.

Limani (harbor) beach, Bali

ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΗΣ

Η τελευταία παραλία που συναντάτε στο Μπαλί είναι ο Καραβοστάσης. Πράγματι, είναι ίσως η πιο όμορφη παραλία της περιοχής. Είναι πολύ μικρότερη από τους υπόλοιπους κόλπους, γεγονός που την κάνει να φαίνεται γεμάτη. Είναι αρκετά οργανωμένη, ωστόσο λιγότερο από τις υπόλοιπες. Αν κολυμπήσετε προς τα νότια θα περάσετε από μερικές πανέμορφες παραλίες που σχηματίζονται σε σπηλιές.

Karavostasis, Bali

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: