Διώρυγα Κορίνθου: Το πρώτο μεγάλο κατασκευαστικό έργο στην Ελλάδα [drone vid]

Ο Ισθμός της Κορίνθου κατασκευάστηκε το 19ο αιώνα και δημιούργησε μία νέα θαλάσσια διαδρομή που συνδέει τον Κορινθιακό με τον Σαρωνικό κόλπο. Μέχρι τότε όμως, όσοι έπλεαν από το Αιγαίο προς την Αδριατική δεν είχαν άλλη επιλογή από το να περιπλεύσουν  γύρω από  την Πελοπόννησο, προσθέτοντας άλλα 185 ναυτικά μίλια στο ταξίδι τους,

Παρόλα αυτά, οι Κορίνθιοι είχαν βρει τρόπο να λύσουν το πρόβλημα της επικοινωνίας μεταξύ των δύο θαλασσών. Ο Δίολκος που κατασκευάστηκε από τον τύραννο της Κορίνθου Περίανδρο γύρω στο 600 π.Χ., ήταν οδός πλάτους 3 – 5,5μ. περίπου, στρωμένη με πορώδεις κυβόλιθους. Ξεκινούσε από τον Σχοινούντα (το σημερινό Καλαμάκι), διέσχιζε κάθετα τον Ισθμό και κατέληγε στη σημερινή Ποσειδωνία. Είχε δύο αυλακώσεις στη μέση, που χρησίμευαν για να περνούν χωρίς κίνδυνο ανατροπής οι ‘’ολκοί’’, οι ρόδες των αμαξιών με τα οποία  ‘’ διϊσθμίζονταν’’ τα πλοία.

Πρώτος είχε την ιδέα της τομής του Ισθμού ο τύραννος της Κορίνθου Περίανδρος. Το 602 π.Χ. όμως εγκατέλειψε το σχέδιό του, το οποίο το 307 π.Χ. προσπάθησε να υλοποιήσει ο Δημήτριος ο Πολιορκητής, χωρίς όμως επιτυχία. Οι προσπάθειες όμως της διάνοιξης συνεχίστηκαν και μεταγενέστερα από τον Ιούλιο Καίσαρα, τον Καλιγούλα, τον Νέρωνα, τον Ηρώδη Αττικό, τους Βυζαντινούς και τους Ενετούς. Πάλι όμως εγκαταλείφθηκαν γρήγορα εξ αιτίας των μεγάλων δυσκολιών του έργου.

Ίσθμια . Η διώρυγα from georgios papadosifos georgiou on Vimeo.

Στα νεώτερα χρόνια, οι Κυβερνήτες της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας και Θρ. Ζαίμης, προβλέποντας τη μεγάλη σημασία του έργου για την ανάπτυξη της χώρας, συνέχισαν τις προσπάθειες, οι οποίες λίγα χρόνια αργότερα καρποφόρησαν, ώσπου την 23-4-1882 ξεκίνησε η έναρξη των εργασιών της διάνοιξης, παρουσία του βασιλιά Γεωργίου Α’.

Το έργο ολοκληρώθηκε το 1983 και στις 25-7-1893 έγιναν με ιδιαίτερη λαμπρότητα τα εγκαίνια. Έτσι έγιναν πραγματικότητα τα οράματα αιώνων και ανθρώπων που ξεκινούν απ’ τα βάθη της ιστορίας και ολοκληρώνονται 2493 χρόνια μετά.

Το μήκος της Διώρυγας σε ευθεία γραμμή είναι 6.346 μ. Το πλάτος της στην επιφάνεια της θάλασσας είναι 24,6 μ. και στο βυθό 21,3 μ. ενώ το βάθος της κυμαίνεται μεταξύ 7,50 έως 8.μ. Στη Διώρυγα λειτουργούν δύο βυθιζόμενες γέφυρες, μία στην Ποσειδωνία και μία στην Ισθμία, που εξυπηρετούν στην επικοινωνία μεταξύ Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Korinfskiy-kanal

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: