SANATORIUM . Ένα drone θρίλερ short film

Το ΝΙΕΝ, ιδιοκτησίας Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου στα Μελίσσια, αποκαλείται και «νοσοκομείο φάντασμα», κάτι που δεν αναφέρεται μόνο στην εγκατάλειψή του από την δεκαετία του ’70 ως σήμερα. Το παλιό ναυτικό νοσοκομείο – που θα μπορούσε να αποτελεί… μουσείο – σήμερα συνοδεύεται από τη φήμη σατανιστικών τελετών και κυνηγιών φαντασμάτων. Λέγεται πως αν επισκεφθεί κανείς το αφύλαχτο αυτό μνημείο, θα βρει από παλιές ξύλινες κασέλες μέχρι κρεμάλες, αλλά και πρόχειρες εγκαταστάσεις διαμονής αστέγων. Αξίζει να αναφερθεί πως η πρόσβαση στο κτίριο δεν είναι ασφαλής, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.

Αποτέλεσμα εικόνας για νιεν πεντελη

Από αμπελοφιλοσοφίες περί ζωής και θανάτου, μέχρι σατανο-φιλοσοφίες,  γηπεδικά, αντιφασιστικά, αλλά και χιουμοριστικά συνθήματα του τύπου «απαγορεύεται το κάπνισμα, ενοχλεί τους ασθενείς» και βέβαια γκράφιτι κάθε είδους.

Τα σημάδια της έντονης και μάλλον συχνής δραστηριότητας από τους μυστήριους λαθρο-ενοί-κους του κτηρίου -κατά πάσα πιθανότητα μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας- είναι εμφανή: τσιγάρα, μπουκάλια από ποτά, κεριά, αποκαΐδια από πρόσφατα αναμμένες φωτιές, μέχρι και λιωμένα καβούρια (απομεινάρια κάποιας «τελετής» να υποθέσουμε;)

Αποτέλεσμα εικόνας για νιεν πεντελη

Οι άνω όροφοι του κτηρίου έχουν καταληφθεί, όπως φαίνεται, από πιο «προχωρημένους», που αρέσκονται σε επικλήσεις του σατανά ή του τραγοπόδαρου Πάνα (όπως αποδεικνύουν τα γκράφιτι και τα κείμενα στους τοίχους). Σε ένα τέτοιο δωμάτιο εντοπίσαμε και κουβέρτες -περνούν κάποιοι άραγε τη νύχτα τους εκεί;- ενώ σε ένα άλλο βρήκαμε ακόμη και «σαλονάκι» από ξεφτισμένους καναπέδες (για να κάνουν με άνεση προφανώς οι ενδιαφερόμενοι την επικοινωνία τους με τις δυνάμεις του σκότους…).

693884-astikoi_mythoi_680_294079_0430M2

Αν κρίνουμε από το μήνυμα που είναι γραμμένο σε μια ξύλινη κασέλα σε ένα τέτοιο δωμάτιο, «Μην αγγίζετε, πτώμα»,  συνάγουμε ίσως ότι και οι ίδιοι που συμμετέχουν στην «πολυποίκιλη» αυτή δραστηριότητα διασκεδάζουν με το να δημιουργούν -με μεγάλη αυταρέσκεια η αλήθεια είναι- έναν μύθο γύρω από τα όσα γίνονται τις νύχτες στα σκοτεινά δωμάτια του πρώην Νοσοκομείου για ναυτικούς.

Το όλο πλέγμα μυστηρίου έρχονται να ενισχύσουν και κάποια video στο You Tube που αναζητούν στο ΝΙΕΝ ίχνη μεταφυσικών δραστηριοτήτων(!)

Σχετική εικόνα

Με άλλα λόγια, αυτό που προφανώς προκύπτει  είναι ότι ερειπωμένο κτήριο είναι ξέφραγο αμπέλι, όπου βρίσκει καταφύγιο όποια δραστηριότητα του κατέβει καθενός «δημιουργικού», για να μην πούμε, διεστραμμένου νου.

Στο δια ταύτα, είναι βέβαιο ότι το κτήριο εξάπτει την περιέργεια παιδιών κάθε ηλικίας, που πάνε να το εξερευνήσουν, να παίξουν paint ball (εντοπίσαμε ίχνη και αυτής της δραστηριότητας), να αποδείξουν τη μαγκιά τους και άλλα τινά. Το βέβαιο επίσης είναι ότι όσα παιδιά φτάνουν μέχρι εκεί, θα βρεθούν πιθανόν αντιμέτωπα με απρόβλεπτα γεγονότα.

Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι καμία από τις δραστηριότητες που προδίδονται δεν είναι αυτό που φαίνεται, η ασύδοτη λειτουργία εκεί κάποιων ατόμων συνιστά προφανή κίνδυνο, και όχι μόνο για τα παιδιά.

Στο βίντεο παρακάτω ένα drone και ένας φίλος κάνουν όλη τη δουλειά με μπόλικη κινηματογραφική διάθεση

sanatorium from georgios papadosifos georgiou on Vimeo.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: