Το ιδιαίτερο Ελληνικό καλοκαίρι . [ drone vid ]

Το ιδιαίτερο ελληνικό καλοκαίρι, σηματοδοτεί την αφετηρία μιας εποχής που τόσο έχει ταυτιστεί με την Ελλάδα και τον Έλληνα.

Το  Ελληνικό  καλοκαίρι  είναι εδώ

Σηματοδοτεί λαμπερό ήλιο, δαντελωτά ακρογιάλια, καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά, ζέστη και ταυτόχρονα παιχνίδια στην ακρογιαλιά για μικρούς και μεγάλους. Σηματοδοτεί την έλευση μιας περιόδου πιο χαλαρής, πιο ξέγνοιαστης και κυρίως πιο ξεκούραστης για τους περισσότερους από εμάς. Είναι η εποχή του ήχου των τζιτζικιών το αδιάκοπο τραγούδι των οποίων, ‘’σπάει’’ την ηρεμία και τη ραστώνη των θερμών, νωχελικών, μεσημεριών.

pegasus_LARGE_t_242261_54519566_type12933

Είναι η εποχή του θέρους στους αγρούς, των φρούτων και των αγροτικών προϊόντων που με αφθονία μας χαρίζουν τερψιλαρρύγγιες απολαύσεις. Είναι η εποχή που τα μεγάλα αστικά κέντρα αδειάζουν και γίνονται πιο ανθρώπινα για τους εναπομείναντες σε αυτά κατοίκους. Είναι η εποχή των πανηγυριών στην ελληνική ύπαιθρο, της αναβίωσης των παραδόσεων και του ανταμώματος συγγενών, φίλων και ξενιτεμένων.

Αποτέλεσμα εικόνας για το ελληνικό καλοκαίρι

Για την Ελλάδα, το καλοκαίρι αποτελεί επίσης και την εποχή άφιξης τεράστιου όγκουτουριστών που αναζητούν στον τόπο μας όλα εκείνα που η φύση απλόχερα μας χάρισε και τα οποία για εκείνους είναι σπάνια ή και άγνωστα. Το ελληνικό καλοκαίρι αποτελεί την κύρια τουριστική περίοδο για τη χώρα μας κάτι που λόγω της αξίας του αλλά και της διάρκειάς του, καθιστά τον τουρισμό αιμοδότη της ελληνικής οικονομίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για το ελληνικό καλοκαίρι

Με δεδομένα λοιπόν όλα αυτά, θα πρέπει λίγο πριν ετοιμάσουμε τις αποσκευές μας για τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις, να σκεφτούμε σοβαρά και να συμπεριφερθούμε ανάλογα υπεύθυνα. Να σκεφτούμε το πόσο προνομιούχοι είμαστε που βιώνουμε τις χαρές του καλοκαιριού αυτού, να αντιληφθούμε τις επιλογές και τις διεξόδους διαφυγής που αυτό μας προσφέρει, να συνειδητοποιήσουμε την προσφορά του στον οικονομικό τομέα και κυρίως να κάνουμε κάθε τι που αναδεικνύει αλλά και ταυτόχρονα προστατεύει τη φυσιογνωμία του τόπου και του ελληνικού, μοναδικού καλοκαιριού.

SUMMER GREECE 2017 from georgios papadosifos georgiou on Vimeo.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: