Ανά την Ελλάδα : Κως , το νησί του Ιπποκράτη [ βίντεο drone ]

Η Κως είναι το τρίτο σε έκταση νησί της Δωδεκανήσου και βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, νότια της Καλύμνου και βόρεια της Νισύρου και απέχει 3 μόλις ναυτικά μίλια από τις μικρασιατικές ακτές. Αποτελεί το τρίτο σε μέγεθος νησί της Δωδεκανήσου, έχει έκταση 290,29 χιλιόμετρα, ενώ ο περίπλους του νησιού υπολογίζεται στα 60 ναυτικά μίλια, αν και μπορεί να φτάσει κανείς αεροπορικώς σε λιγότερα λεπτά.

Η ιστορία της Κω ξεκινάει σχεδόν από την 3η χιλιετία π.Χ, από τα τέλη δηλαδή της νεολιθικής εποχής. Σύμφωνα με τους ιστορικούς, είναι το μονα​​δικό νησί της Δωδεκανήσου που κατοικείται από τότε.
Η Κως είναι παρούσα ήδη και στην ελληνικήμυθολογία. Στο μύθο της Γιγαντομαχίας, μαθαίνει κανείς ότι η μάχη που ξέσπασε ανάμεσα στους Θεούς του Ολύμπου και στους Γίγαντες έλαβε χώρα και στο νησί της Κω. Εκεί ο θεός Ποσειδώνας πλησιάζει το Γίγαντα Πολυβώτη, παίρνει με την τρίαινά του ένα τμήμα από το ακρωτήριο Χελώνα και με αυτό καταπλακώνει το Γίγαντα.

Η Κως είναι ένα πλούσιο σε μνημεία νησί. Η περιήγηση στο νησί σας δίνει την δυνατότητα να ανακαλύψετε μοναδικά και εντυπωσιακά τοπία. Κάντε το γύρο του νησιού και δεν θα χάσετε. Εκτός από τα αξιοθέατα, το νησί έχει πολλές φυσικές ομορφιές. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τις ιαματικές πηγές, που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.

kos

Επίσης η Κως είναι ένα σύγχρονο τουριστικό νησί και δικαίως εντάσσεται στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, ανάμεσα σε άλλα νησιά, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος κά. Προσφέρει πολλές δυνατότητες σε θέματα διαμονής, φαγητού, καφετέριες, σπορ, εκδρομών, νυχτερινής ψυχαγωγίας. Απολαύστε μία παραδοσιακή ελληνική βραδιά και γνωρίστε την ελληνική μουσική.

Αυτό που χαρακτηρίζει το νησί είναι οι ποδηλατόδρομοι, γι’ αυτό και πολύ συχνά η Κως χαρακτηρίζεται ως το νησί του ποδηλάτου. Για το λόγο αυτό προσφέρονται πολλές εκδρομές ποδηλασίας. Αν είστε λάτρεις της ιππασίας, προσφέρονται αντίστοιχες εκδρομές για αρχάριους και μη.

Τέσσερα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Κω, σε έναν κατάφυτο λόφο με μοναδική θέα, θα ανακαλύψετε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Πρόκειται για το περίφημο Ασκληπιείο. Αποτελείτο από θεραπευτήρια, ναούς, θέρμες, ξενώνες, ιατρική σχολή, κ.α. Στη διάρκεια του 3ου και του 2ου αιώνα π.Χ. το Ασκληπιείο της Κω ήταν το τρίτο σπουδαιότερο Ασκληπιείο του αρχαίου κόσμου. Ήταν η περίοδος κατά την οποία τη διεύθυνσή του είχε αναλάβει ο Ιπποκράτης, κορυφαίος γιατρός και θεμελιωτής της σύγχρονης ιατρικής, που καταγόταν από το νησί. Στις διακοπές σας αξίζει να ξεκλέψετε λίγο χρόνο για να το επισκεφθείτε.

Ανά την Ελλάδα . Η Κως from georgios papadosifos georgiou on Vimeo.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: