Κρητικό πανόραμα 2. Η ενδοχώρα [ βίντεο drone ]

Ορεινοί οικισμοί, έθιμα, άνθρωποι, παραδόσεις: αφήνοντας πίσω την πολύβουη ακτογραμμή, η ενδοχώρα της Κρήτης σού αποκαλύπτει τις πιο αυθεντικές πτυχές της γνήσιας κρητικής ιδιοσυγκρασίας.

vamos apokorwnas-milas

Κρήτη δεν είναι μόνο τα παράλια. Η «αληθινή» Κρήτη, όπως λένε τουλάχιστον κι οι ίδιοι οι Κρητικοί ξεκινά από την ενδοχώρα, από τα βουνά και τους ορεινότερους οικισμούς, εκεί όπου σφυρηλατήθηκαν η παράδοση και ο πολιτισμός του νησιού.

kritsa agios nikolaos-sarris by travel book

Με οδηγό τις κορφές των Λευκών Ορέων και του Ψηλορείτη μπαίνεις στην ενδοχώρα. Στάση στους ελαιώνες του Σκινέ, στον Ομαλό «στη στράτα τω Μουσούρω», και συνέχεια προς τα ανατολικά, στον Βάμο, στο οροπέδιο του Ασκύφου, πριν φτάσεις στα άγρια Σφακιά και στην ερειπωμένη πια σήμερα Αράδαινα. Μα και στον Ψηλορείτη, στα χωριά του Μυλοποτάμου, στα φημισμένα Ανώγεια και στην κοιλάδα του Αμαρίου.

irakleio by milas-travelbook

Στην ηρακλειώτικη ενδοχώρα θα περάσεις από τις Αρχάνες, θα δεις απέραντους αμπελώνες, μοναστήρια, χωριά ιστορικά, και θα συνεχίσεις ώσπου να δεις Λιβυκό από τα Καπετανιανά. Φτάνοντας στο Οροπέδιο, στην παλιά πρωτεύουσα Νεάπολη και στους οικισμούς της λασιθιώτικης ενδοχώρας, καταλαβαίνεις πως δυο και τρεις ζωές δεν φτάνουν για να εξερευνήσεις τα σωθικά της Κρήτης. Μα όλα από κάπου ξεκινάνε.

πανοραμα Κρήτης 2 from georgios papadosifos georgiou on Vimeo.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: