Άνοιξη στην Κρήτη ( βίντεο)

Η Κρήτη είναι όμορφη όλες τις εποχές. Και την άνοιξη, τα βουνά και οι πεδιάδες σα να γεννιούνται ξανά μέσα από τα ανθισμένα πολύχρωμα λουλούδια που γεμίζουν κάθε ικμάδα γης. Στο χώμα, μα ακόμα και πάνω στους βράχους, με θέα τη θάλασσα ή τα λευκά όρη.

 

https://player.vimeo.com/api/player.js

Φωτογραφίες που μας θυμίζουν ότι η Κρήτη είναι ένας τόπος ευλογημένος, που δίνει χαρές κάθε εποχή. Αρκεί να την προσέξουμε κι εμείς. Να σεβαστούμε τη γη, για να μας ανταποδώσει, με ομορφιά και καρπούς.

anoiksh

4ee773423ebed65078edc337e1324c89

giorgos Pentheroudakis

Υπάρχουν προορισμοί που, στο μυαλό του περισσότερου κόσμου, είναι «καλοκαιρινοί» ή «χειμωνιάτικοι» ή «ανοιξιάτικοι». Και είναι μερικές φορές συναρπαστική η εμπειρία του να σπας αυτά τα καλούπια, και να ταξιδεύεις σε χειμερινούς προορισμούς το καλοκαίρι και το ανάποδο. Η Κρήτη είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις –κι η εμπειρία γίνεται ακόμα συναρπαστικότερη, αν σκεφτεί κανείς ότι η άνοιξή της είναι σχεδόν καλοκαίρι, οι μέρες της ηλιόλουστες, οι πόλεις της το τέλειο city break και η ενδοχώρα ιδανική για πεζοπορίες σε λουλουδιασμένα τοπία.

Το Ρέθυμνο και η παλιά του πόλη

Άλλη μια υπέροχη παλιά πόλη, πιο low profile αλλά εξίσου ατμοσφαιρική και πολύχρωμη, επίσης σεταρισμένη με το δικό της ενετικό λιμάνι, κι ένα κάστρο του 1575 βγαλμένο από τα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων. Μπορεί το Ρέθυμνο να φημίζεται κατά βάση για τις παραλίες του, αποτελεί όμως κι ένα ωραιότατο city break αφ’ εαυτού. Αφού σας χορτάσει βόλτες σε πλακόστρωτα δρομάκια, θα σας χορτάσει και γεύσεις αυθεντικής κρητικής κουζίνας, θα σας κοιμίσει σε αναστηλωμένα βενετσιάνικα αρχοντικά και θα σας κακομάθει με ξενύχτια ποτισμένα σε κρητική ρακή. Καθόλου άσχημα, δηλαδή.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: