Μια βραδιά με την σιδηρά παρθένο …

Η κίνηση για να φθάσεις εκεί και να δεις τους Iron Maiden ήταν απίστευτη. Μποτιλιάρισμα από την έξοδο των Αθηνών, μποτιλιάρισμα 1.5 χιλιομέτρου στα διόδια του Αγ. Στέφανου, μποτιλιάρισμα όταν έφθανες εκεί. Ήταν και η έξοδος της Παρασκευής φυσικά. Ένα αυτοκίνητο που κατευθυνόταν στο Terra Vibe ήταν γεμάτο πόστερ των Iron Maiden από διαφορετικές συναυλίες τους. Σε όλες τις πόρτες, στο καπό, στην οροφή, στο πορτ μπαγκάζ, παντού.

Όσοι έβαλαν στοίχημα για το αν θα παίξουν οι Iron Maiden τo “Alexander The Great” – και ήταν πολλοί αυτοί – ούτε θα το κέρδιζαν ούτε θα το έχαναν γιατί ο Bruce Dickinson κράτησε την αγωνιά τους μέχρι την τελευταία στιγμή, αφού αποχαιρέτησε unplugged τους χιλιάδες πιστούς των Iron Maiden λέγοντας μια στροφή από το κομμάτι αυτό.

Το στοίχημα όμως που σίγουρα κερδήθηκε από πολλούς ήταν το sold – out της συναυλίας των Maiden. Και αυτό δια στόματος του Bruce που ανακοίνωσε στο μικροφώνου ότι τα εισιτήρια που κόπηκαν είναι 36.000. Βάλε λοιπόν ότι είχε 40.000 κόσμο η μεγάλη βραδιά των Iron Maiden στο Terra Vibe!

Η υποδοχή που γνώρισαν οι Iron Maiden στην Μαλακάσα ίσως δεν είχε προηγούμενο στην Ελλάδα. Το κοινό σύσσωμο φώναζε ρυθμικά “Maiden, Maiden”, τα καπνογόνα που δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα και η δίψα του κόσμου να ακούσει τον ήχο των Βρετανών αιφνιδίασε και ταυτόχρονα συγκίνησε τον Bruce. Μετά το εναρκτήριο κομμάτι πιλότος άρχισε να μιλάει πολύ ώρα στο κοινό προσπαθώντας ταυτόχρονα να ζυγίσει την βραδιά ώστε το συγκρότημα να ανταποδώσει την λατρεία του κόσμου για τους Iron Maiden. Του έκανε εντύπωση και σχολίασε με χιούμορ μια ανοιχτή πορτοκαλί ομπρέλα που ανεβοκατέβαζε ένας οπαδό τους!

Φυσικά μεγάλο μέρος του κοινού παρακολούθησε και τις δύο ημέρες και το χάρηκε. Επίσης ένα μικρότερο μέρος ήρθε να δει για πρώτη φορά το φαινόμενο Iron Maiden χωρίς να ακούει αποκλειστικά χέβυ μέταλ.

Το δυναμικό παρόν του κόσμου, αλλά και η μακροβιότητα των συγκροτημάτων αυτών που εμφανίστηκαν κι έχουν πάρει διαστάσεις θρύλου μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στην μέταλ σκηνή, υποδηλώνει μια άλλη διάσταση των καιρών. Ότι το heavy metal είναι το rock σήμερα. Ο δυναμικός ήχος, ό,τι δηλαδή πρεσβεύει η ροκ μουσική των συγκροτημάτων στα 70ς που σήμερα αποκαλούμε κλασικό ροκ, δεν υποστηρίζεται πλέον με τη φυσική παρουσία των γκρουπ κι έτσι αυτό που εκφράζανε οι μπάντες αυτές, τον εκφράζουμε σήμερα με την φυσική τους παρουσία τα συγκροτήματα του heavy metal. Τα παλιότερα μέταλ συγκροτήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και υπάρχουν και οι κλώνοι τους που ανανεώνουν το ενδιαφέρον για την μέταλ σκηνή, όπως αρκετά συγκροτήματα που εμφανίστηκαν το διήμερο στο Terra Vibe.

Bruce Dickinson

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να έχουν υψωμένες τις γροθιές και οι 40.000 κόσμου, ενώ στις ροκ συναυλίες είναι κάτι που συνηθίζεται κυρίως από το κοινό που βρίσκεται μπροστά στην σκηνή. Υπήρξε κι ένας ανεγκέφαλος που πέταξε το καπνογόνο που άναψε μέσα στον κόσμο κι ενώ οι Maiden έπαιζαν το “Sign Of The Cross”!

H Legacy Of The Beast European Tour 2018 των Iron Maiden σε συνέχεια της προώθησης του τελευταίου τους και 16ου studio – άλμπουμ τους «The Book Of Souls», συνεχίζεται. Είμαι περίεργος να μάθω αν η αποθέωση που έτυχαν στην Ελλάδα, συμβεί σε άλλη χώρα…

Iron Maiden -Flight Of Icarus, Rockwave 20.07.2018

Iron Maiden – The Trooper, 20 July 2018, Athens, Greece

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: