Διαδρομές . Στο φαράγγι Αγ. Αντωνίου και στην παραλία ρεκόρ του Ρεθύμνου ( pics -video)

Η αρχή του φαραγγιού Αγίου Αντωνίου ή Πατσού βρίσκεται κοντά στο χωριό Πατσός Ρεθύμνου. Είναι ένα φαράγγι εύκολο να το διασχίσει κάποιος, που καταλήγει στην λίμνη του Φράγματος των Ποταμών. Βρίσκεται σε μια καταπράσινη περιοχή με πολλά νερά, έχει υποδομή για οικογενειακά πικ νικ, ξύλινα γεφυράκια, σκάλες, αρκετές ενημερωτικές ταμπέλες. Η διάβαση του φαραγγιού είναι αρκετά εύκολη και είναι μια καλή ευκαιρία για μια μονοήμερη εκδρομή μέσα στο πράσινο και για όσους δεν πάρουν μαζί τους φαγητό στην επιστροφή μπορούν να φάνε καλό παραδοσιακό Κρητικό φαγητό στην ταβέρνα που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο του φαραγγιού.
a6a6862a81f4209fc7e5fd51a4be53ba
Στην αρχή του φαραγγιού βρίσκεται ο σπηλαιώδης ναός του Αγίου Αντωνίου, απ’ όπου πήρε και το όνομά του το φαράγγι, εκεί είναι και η πηγή του Κραναίου Ερμου. Στην συνέχεια ταμπέλες θα σε οδηγήσουν στο “Παρατηρητήριο” πουλιών, στο “Σπήλαιο Φουρναρέ ή προς το “Φραγμα Ποταμών” που εκεί χύνονται τα νερά του φαραγγιού.
Η απόσταση από το Ρέθυμνο είναι περίπου 22 χλμ. περνώντας από το χωριό Πρασιές Ρεθύμνου που είναι και η ευκολότερη διαδρομή.
patsos from georgios georgiou on Vimeo.

 

Συντεταγμένες : Είσοδο φαραγγιού 35°15’17.3″N 24°34’11.9″E (Google map 35.254795, 24.569971)
Υψόμετρο : 
340 μ.
Περισσότερες φωτογραφίες με συντεταγμένες ΕΔΩ .

Διαδρομή

Εικόνες
Αποτέλεσμα εικόνας για διασχιζοντας το φαράγγι Αγίου Αντωνίου
Σχετική εικόνα
Σχετική εικόνα
Τα φαράγγια της Ρεθυμνιώτικης γης

Το Ρέθυμνο αν και μικρή πόλη διαθέτει μια παραλία έκτασης 13 χιλιομέτρων που ξεκινά μέσα στην πόλη και διατρέχει όλα τα ανατολικά προάστια. Ξεκινάει από το λεγόμενο δελφίνι, πλέον μαρίνα του Ρεθύμνου και εκτείνεται ανατολικά από τα Περιβόλια και τα Μισίρια, μέχρι τον Πλατανέ, τον Αδελιανό και Πηγιανό Κάμπο, το Σφακάκι, τον Σταυρωμένο και την παραλία της Σκαλέτας.

Η έκταση της παραλίας είναι τέτοια που εύκολα βρίσκει κάποιος επισκέπτης κενά σημεία για να απολαύσει ένα περισσότερο μοναχικό και ήρεμο μπάνιο στη θάλασσα. Αρκετό μέρος της παραλίας, ιδιαίτερα εντός της πόλης του Ρεθύμνου είναι οργανωμένο με ξαπλώστρες, ομπρέλες και ντους. Σε όλη την παραλία υπάρχουν 14 ναυαγοσώστες που επιβλέπουν για τυχόν κινδύνους στους οποίους μπορεί να βρεθούν οι λουόμενοι επισκέπτες του Ρεθύμνου.

Παράλληλα, στο κέντρο της πόλης υπάρχει η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου, γνωστή ως προκυμαία, κατά μήκος της παραλίας στο λιμάνι του Ρεθύμνου και ο αντίστοιχος πεζόδρομος. Είναι η κατάλληλη επιλογή για να απολαύσει όποιος επιθυμεί μια βόλτα με θέα την παραλία του Ρεθύμνου. Στην συγκεκριμένη οδό υπάρχει πλήθος επιλογών για φαγητό ή ποτό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ, όπως και στην ανατολική προέκταση προς την οδό Σοφοκλή Βενιζέλου και παραπέρα μέχρι τα όρια των Περιβολίων με τα Μισίρια.

Αποτέλεσμα εικόνας για η παραλία ρεκορ του ρεθύμνου
Σχετική εικόνα
Η παραλία της Σκαλέτας είναι το τελευταίο κομμάτι της μεγάλης σε μήκος παραλίας που ξεκινάει από το Ρέθυμνο και συνεχίζει ανατολικά

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: