Η μούντζα, το όρσε και το φάσκελο

Η μούντζα είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ελλάδα, την Κύπρο και γενικά όπου ζουν Έλληνες, ως υβριστική χειρονομία. Είναι γνωστή και ως φάσκελο.

Η μούντζα συνοδεύεται συχνά από επιφωνήματα και υβριστικές φράσεις όπως «να!», «όρσε!», «να μαλάκα!», «πάρ’ τα να μη σ’ τα χρωστάω» κ.ά..

Η μούντζα περιγράφεται ειρωνικά ως το «παράσημο της ανοιχτής παλάμης» – το οποίο παράσημο μπορούμε όλοι μας να διεκδικήσουμε , καθώς μας ανήκει -.

Γιατί ? εε δες 

Πόσα, ποιά, και γιατί τα φάσκελα .

Αποτέλεσμα εικόνας για πόσα κόμματα και πολιτικοί φορεις υπάρχουν στην Ελλάδα ?

 Η ακτινογραφία της πολιτικής σκηνής

Η χώρα μας σήμερα έχει ενεργά 150 κόμματα. Ενδεικτικό του αποστήματος είναι ότι σχεδόν το 70% εξ αυτών, δηλαδή τα 105 ιδρύθηκαν τα μνημονικά χρόνια, ήτοι από το 2009 και έπειτα.

Από τα 45 υπόλοιπα κόμματα, τα 13 ιδρύθηκαν από το έτος 2000 έως το 2009, άλλα 11 ιδρύθηκαν τη δεκαετία του ’90 (1990-1999), άλλα 10 ιδρύθηκαν τη δεκαετία του ’80 (1980-1989) και μόνο 11 κόμματα ιδρύθηκαν πριν τον 1980, δηλαδή από τις αρχές των περασμένου αιώνα έως το 1979. Τα νούμερα αφορούν τα εν ενεργεία κόμματα και όχι αυτά που έχουν κλείσει (διαλυθεί). Αλλιώς θα μιλούσαμε για πολύ περισσότερα!!

1900-1979          =          11 κόμματα

1980-1989          =          10 κόμματα

1990-1999          =          11 κόμματα

2000-2009          =          13 κόμματα

2009-2016          =          105 κόμματα

2017 ως σήμερα  =          6 !!

Αφορμή αλλά και συνάμα θρυαλλίδα για το ρεπορτάζ αποτέλεσε η «χειμερινή» βροχή ανακοινώσεων από πρώην βουλευτές, για ίδρυση νέων κομμάτων, μόλις το πρώτο τρίμηνο του 2017. Που να σφίξουν και οι ζέστες!

1) Νότης Μαριάς: Ιδρύει το: «ΕΛΛΑΔΑ – O ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ». Δεν είναι η πρώτη φορά όμως. Είχε παλαιότερα ιδρύσει και το «Αντιμνημονιακοί Πολίτες». Μ’ αυτό το κόμμα συνεργάστηκε με τους ΑΝ.ΕΛ. και εξελέγη βουλευτής το 2012. Ευρωβουλευτής το 2014. Aνεξάρτητος σήμερα.

2) Ραχήλ Μακρή: Μετά τη βόλτα της από διάφορα κόμματα και τη συλλογή ψηφοδελτίων και τατουάζ, ιδρύει το: «Μέτωπο Νίκης».

3) Τα ορφανά του Κώστα Σημίτη. Οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Σημίτη, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιάννης Ραγκούσης ιδρύουν το: «Ώρα Αποφάσεων» με τη δέσμευση… να μας σώσουν ξανά. Όπως και τότε, επί Σημίτη!

4) Τελευταία πολιτική πινελιά στο φετινό κάδρο, η «Δημοκρατική Ευθύνη». Μόλις αυτή τη βδομάδα ανακοινώθηκε το νέο κόμμα που στηρίζει ο πρώην (κι αυτός) υπουργός, Αλέκος Παπαδόπουλος. Αρχικά το είχε οικειοποιηθεί ο πρώην γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης όταν πέρυσι το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι εκείνος ιδρύει αυτό το κόμμα. Πρόεδρος εκλέχθηκε ο οικονομολόγος Βασίλης Παυλίδης, ενώ το πολιτικό στίγμα του φορέα έχει να κάνει με το χώρο της παγκοσμιοποίησης, των ευρωπαϊστών και γενικώς ευρω-υποτακτικών!

5) Κόμμα εξαγγέλλουν διάφοροι και στο όνομα του Βλαντιμήρ Πούτιν με αρχηγό στο …παραβάν τον Ιβάν Σαββίδη που εκτός από το ποδόσφαιρο και τις τηλεοπτικές άδειες, είδε ανοικτά και στην πολιτική… και μπήκε! Μπροστά εμφανίζεται ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Το όνομα του κόμματος: ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ συνέργεια για την Ελλάδα

«Εσύ κι Εγώ φτιάχνουμε το εμείς, που θα μας κυβερνήσει».

Και μετά απ’όλα αυτά… χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Αποτέλεσμα εικόνας για πόσα κόμματα και πολιτικοί φορεις υπάρχουν στην Ελλάδα ?

Τα ανωτέρω δεν σημαίνουν απαραιτήτως ότι οι νεόδμητοι αυτοί πολιτικοί φορείς δεν είναι αξιόλογοι. Αλλά ποιος ο λόγος ίδρυσης νέων κομμάτων και όχι η συμμετοχή σε ήδη υπάρχοντα, όταν εκ των αριθμητικών αποτελεσμάτων είναι … ήδη πάρα πολλά και υπερκαλύπτουν την όποια ιδεολογία ή πολιτικό προσανατολισμό. Το αρχηγιλίκι;

Από τα 150 συν τα 5 «νεότευκτα» φετινά κόμματα, το 2015 συμμετείχαν στις εκλογές του Ιανουαρίου μόνο τα 26, ενώ το Σεπτέμβρη του ιδίου έτους (με λίστα) συμμετείχαν τα 24. Νωρίτερα, στις ευρωεκλογές του 2014, εκεί που τα πράγματα είναι φθηνότερα και ευκολότερα, συμμετείχαν τα 43. Βέβαια τότε δεν ήταν 150, αλλά 45 λιγότερα. Μόνο το 2014 για τη «σκορδοκαΐλα» της συμμετοχής στις ευρωεκλογές ώστε να αποκτήσουν λόγο στην πολιτική, ιδρύθηκαν 25 κόμματα. Μεταξύ αυτών το «Το ΠΟΤΑΜΙ» του Στ. Θεοδωράκη και η «ΤΕΛΕΙΑ» του πρώην (ίσως και νυν) ηθοποιού και δημάρχου Στυλίδας Απόστ. Γκλέτσου. Τα 7 από τα 25 κόμματα του 2014 διαλύθηκαν αμέσως μετά τη διαδικασία!

Από τα νούμερα συμπεραίνει κανείς, ότι είμαστε …ίσως γεμάτοι «νούμερα».

Αποτέλεσμα εικόνας για πόσα κόμματα και πολιτικοί φορεις υπάρχουν στην Ελλάδα ?

Ακολουθούμε τη … μυρωδιά του χρήματος

Από την κίβδηλη κομματική υπερπληθώρα και τον πολιτικό συνωστισμό, καθίσταται σαφές, ότι η πολιτική στην Ελλάδα… έχει χρήμα, και πιθανόν και δόξα!…

Και η λεωφόρος του χρήματος περνά από τις ευεργετικές διατάξεις του Ν. 4304/14 (ΦΕΚ Α 234/23.10.2014). Ο νόμος αυτός αντικατέστησε τα περισσότερα άρθρα του ν.3023/2002 και ορισμένα του ν.3214/2004 που λίγο έως πολύ είχαν παρόμοια ευεργετικά άρθρα σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων.

Επί του πρακτέου, όποιο κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων δηλαδή «κομματική εταιρία» συγκεντρώνει 1,5% λαμβάνει 750.000 ευρώ ετησίως ως κρατική ενίσχυση! Και αφορολόγητα παρακαλώ. Κι αν το κόμμα δεν καταφέρει το 1,5%, τότε γεφυρώνεται με άλλα μικρότερα κόμματα και λαμβάνουν το «ζεστό» χρήμα όλοι μαζί. Ως παράδειγμα αναφέρουμε το κόμμα του πολλάκις δηλωμένου φίλου των Γερμανών και της κυρίας Μέρκελ προσωπικά, Θάνου Τζήμερου. «Δημιουργία Ξανά». Έλαβε ποσοστό μικρότερο του 1%. Συνενώθηκε όμως με άλλα 2 ακόμα μικρότερα κόμματα, το «Δράση» του Στέφανου Μάνου και το «Φιλελεύθερη Συμμαχία» (που έλαβε απειροελάχιστα ποσοστά) και από 2013 και σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που οι ίδιοι καταθέτουν στον ιστότοπό τους, λαμβάνουν κρατική ενίσχυση.

Και έτσι ακριβώς κάνουν ταμείο, οι «καθωσπρέπει» κύριοι των εξωκοινοβουλευτικών μικρών κομμάτων. Με τον νέο νόμο, παρόμοια εικόνα σε μικρότερα οικονομικά μεγέθη για τα κόμματα, ισχύει με το 1,5% και στα αποτελέσματα που απορρέουν από τις Ευρωεκλογές.

Έμαθε λοιπόν ο Έλληνας… ή πολιτικό φορέα (κόμμα) ή Μ.Κ.Ο.!

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί πρώην βουλευτές σχηματίζουν κόμματα. Η κρατική ενίσχυση (επιχορήγηση) είναι το «μήλο της Έριδος» και όχι – πάντα – ο πατριωτισμός.

Στο δια ταύτα

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 10 γνωστά μικρά κόμματα και αρκετά ακόμα μικρότερα που ως πολιτικό τους αφήγημα καταθέτουν τον αγώνα τους κατά των μνημονίων και του Ευρώ, ευαγγελίζονται μια Ελλάδα εκτός Ευρώπης με εθνικό νόμισμαΚοντολογίς, αυτά τα κόμματα αποτελούν το αντιμνημονιακό πατριωτικό τόξο.

Πόσο πατριώτες όμως είναι; Διότι σήμερα και εκεί που έφτασαν πλέον τα πράγματα η Ελλάδα δεν έχει τη πολυτέλεια να κάνει λόγο για δεξιά κι αριστερά.

Μνημόνιο Vs Αντιμνημόνιο! Σήμερα λοιπόν το πολιτικό ρινγκ έχει δύο μόνο ομάδες. Τα 5 οθνεία κοινοβουλευτικά κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια σε αγαστή συνεργασία με τα μικρότερα ενδοκοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά που στηρίζουν τα μνημόνια και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και από την άλλη πλευρά του ρινγκ τα αντιμνημονιακά κόμματα που αταλάντευτα οραματίζονται το Grexit με ότι αυτό συνεπάγεται.

Grexit που συντάσσεται μαζί με όλους τους ευρωσκεπτικιστές των υπολοίπων Ευρωπαϊκών χωρών και που τα ποσοστά τους πλέον αδιαμφισβήτητα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Αν λοιπόν τα ετερογενή αντιμνημονιακά κόμματα δεν είναι απλά η βαλβίδα της χύτρας για να εκτονώνεται ο εξοργισμένος κοσμάκης, αλλά όπως διατείνονται είναι πατριωτικοί φορείς, τότε οφείλουν να καθίσουν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι παραμερίζοντας τις αριστερές ή δεξιές ιδεολογίες/ιδεοληψίες τους και να εξασφαλίσουν για τον Ελληνικό λαό τη συσπειρωμένη γροθιά κατά των δανειστών, κατά των κατακτητών μας.

 Εμείς σήμερα θα σας τους παρουσιάσουμε έναν-έναν με τα δημοσκοπικά ποσοστά που ενίοτε τους αποδίδονται, ώστε κανείς – ένθεν κακείθεν – να μην μπορεί να πει, ότι δεν γνώριζε.

«Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου περίπου 2,7%

«Λαϊκή Ενότητα» Παναγιώτης Λαφαζάνης περίπου 2,5%

«Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός» Γιώργος Καρατζαφέρης περίπου 1,3%

«Ελληνική Λύση» Κυριάκος Βελόπουλος περίπου 1%

«ΕΠ.Α.Μ.» Δημήτρης Καζάκης περίπου 0,8%

«Σχέδιο Β’» Αλέκος Αλαβάνος περίπου 0,6%

«Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα» Νίκος Νικολόπουλος περίπου 0,5%

«Δημοκρατική Κίνηση 5 Αστέρων-Δραχμή» Θεόδωρος Κατσανέβας περίπου 0,5%

«Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας» Νίκος Αλικάκος περίπου 0,5%

«Ελεύθερη Πατρίδα» Βασιλειάδης, Δρακωνάκης περίπου 0,4%

Αυτά τα 10 κόμματα συγκεντρώνουν περίπου το 11% των ψήφων. Σήμερα!

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για ορσε μουτζα

Υπάρχουν όμως και άλλες 2 σημαντικότατες παράμετροι.

Πρώτον, είναι δεδομένο ότι οι Έλληνες πολίτες σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα Ευρώ ή Δραχμής, οι «υπέρ της δραχμής» έχουν ξεπεράσει πλέον τους «υπέρ του Ευρώ», στοιχείο που τα γκάλοπ αδυνατούν να κρύψουν πια. Αυτό φάνηκε άλλωστε και στο δημοψήφισμα, όταν ο Σόϊμπλε το μετέτρεψε σε μάχη του ευρώ κατά της δραχμής.

62% είπαν το «ΟΧΙ». Μια τέτοια λοιπόν ένωση αντιμνημονιακών κομμάτων (συνασπισμός) θα σαγήνευε τους Έλληνες πολίτες και θα εκτόξευε το ποσοστό σε πολύ μεγαλύτερο νούμερο.

Δεύτερον, αν συνυπολογίσει κανείς και αρκετές άλλες ατομικές πολιτικές δυνάμεις που εκφράζονται άλλοτε ξεκάθαρα και άλλοτε πλαγίως υπέρ της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα και της εξόδου από την ευρωζώνη, όπως του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά (που πλέον ανακοίνωσε νέο κόμμα), του πρώην βουλευτή Κώστα Λαπαβίτσα, ακόμα και του πρώην υπουργού οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, τότε μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική εικόνα.

Με απλά λόγια… αν αυτές οι δυνάμεις απεμπολήσουν την ραθυμία μαζί με τις όποιες διαφορές και παρωχημένες «χρωματικές» ιδεοληψίες τους και επικεντρωθούν στο δίπτυχο Grexit-Δραχμή που άλλωστε είναι και η βασική ρητορική τους, τότε είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι μιλάμε για ένα κομματικό συνασπισμό με βέβαιη κυβερνητική ισχύ. Τότε θα μιλάμε αναπότρεπτα για το ισχυρότερο κόμμα στη χώρα, τέτοιο που θα ήταν αδύνατο να «χτυπηθεί» από κανέναn άλλο πολιτικό φορέα.

Κι αν αυτό δεν γίνει άμεσα κατανοητό από αυτούς τους 10 και πλέον πολιτικούς αρχηγούς, τότε στη συνείδηση του κόσμου θα αποτελούν το δόλιο «Δούρειο ίππο» του αντι-μνημονίου, τη ραστώνη εν καιρώ πολέμου!

Συνεπώς, εδώ που έφτασε η κατάσταση το κέλευσμα για εθνική ομοψυχία είναι μονόδρομος. Η Σολομώντεια λύση! Και η προτεινόμενη σήμερα λύση για συνεύρεση σε κοινό τραπέζι αποτελεί τη «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τον τόπο μας, αφού το αντίθετο συνάδει σε ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ διαίρεση των αντιμνημονιακών δυνάμεων και ενίσχυση των μνημονιακών πολιτικών πρακτικών.

Ή πάνε όλοι μαζί ή πάμε όλο εμείς …κατά διαβόλου.

Με τσι ‘γειες σας…

Τα 150 κόμματα και η ημερομηνία ίδρυσής τους:

 

Με αλφαβητική σειρά

1.    Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Κ.Ε.) 1914

2.    Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ.)   2014

3.    Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Σ.Κ.Ε.)   1984

4.    Ανασύνθεση ΟΝΡΑ 2015

5.    Ανεξάρτητη ανανεωτική αριστερά, ανανεωτική δεξιά, ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, όχι στον πόλεμο κόμμα επιχείρηση χαρίζω οικόπεδα χαρίζω χρέη σώζω ζωές Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) 2009

6.    Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝ.ΕΛ.) 2012

7.    Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την  Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) 2009

8.    Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα (Α.Π.Ο.) 2009

9.    Αξιοπρέπεια 1995

 1. Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡ.ΑΝ.) 2003

 2. Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡ.Α.Σ.)    1998

 3. Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση (Α.Ρ.Κ.) 2015

 4. Αριστερή Συσπείρωση (ΑΡΙ.Σ.) 2012

 5. Αυτοδύναμο Κίνημα Επαναστατικής Πολιτικής   (Α.Κ.Ε.Π.) 1989

 6. Δημιουργία, ξανά! 2011

 7. Δημοκρατική Αναγέννηση (ΔΗΜ.ΑΝ.) 2003

 8. Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜ.ΑΡ.) 2010

 9. Δημοκρατική Ευθύνη 2016

 10. Δημοκρατική Συμπαράταξη 2015

 11. Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗ.Κ.ΚΙ.) 1995

 12. Δημοκρατικοί 2009

 13. Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (Δ.Ε.Α.) 2001

 14. Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ζωή Μετά 2016

 15. Δράση 2009

 16. Δραχμή 5 Αστέρων 2013

 17. Δρόμος Ελλήνων 2010

 18. Δυναμική Ελλάδα (Δ.Ε.) 2012

 19. Εθνική Ελπίδα 2010

 20. Εθνική Ενότητα 2016

 21. Εθνικό Μέτωπο 2012

 22. Εθνικός Λαϊκός Σχηματισμός 2014

 23. Εθνικός Ορθόδοξος Σύνδεσμος 2013

 24. Εθνικό Πατριωτικό Ανανεωτικό Κίνημα

 25. Ελεύθεροι Πολίτες (ΕΛ.ΠΟ.) 2011

 26. Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη 2014

 27. Ελλάδα Εμείς 2014

 28. Ελληνική Λύση 2016

 29. Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας     (Ε.Λ.Κ.Α.Δ.) 2009

 30. Ελληνικό Κίνημα Σωτηρίας της Ελλάδας (ΕΛ.ΚΙ.ΣΩ.)      2011

 31. Ελληνικό Κοινωνικό Κίνημα 2009

 32. Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας      (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.) 2010

 33. Ελληνικό Όραμα 2012

 34. Ελληνοκρατία 2011

 35. Ελλήνων Ελευθέρων Συνένωση (ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ.) 2012

 36. Ελλήνων Πολιτεία 2011

 37. Ελπίδα Πολιτείας 2010

 38. Ενεργοί Πολίτες 2002

 39. Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) 2011

 40. Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό (Ε.Π.Α.Λ.) 2014

 41. Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης   (Ε.Δ.Ε.Μ.) 2014

 42. Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου (Ε.ΔΗ.Κ.) 1976

 43. Ένωση Κεντρώων 1992

 44. Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς (Ε.ΚΙ.Ε.Α.)2015

 45. Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας Ε.Κ.Κ.Ε.) 1970

 46. Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα (Ε.Κ.Κ.) 2009

 47. Επόμενη Ελλάδα 2016

 48. Εργατικό Αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο (Ε.Α.Μ.) 1985

 49. Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (Ε.Ε.Κ.) 1985

 50. Ευρώπη Οικολογία 2014

 51. Θεσμός 2012

 52. Ισχυρή Ελλάδα 2013

 53. Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική   Συγκρότηση (Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.) 2009

 54. Κίνημα Δεν Πληρώνω 2012

 55. Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.) 2015

 56. Κίνημα Εθνικής Αντίστασης (Κ.Ε.ΑΝ.) 2012

 57. Κίνημα Εθνικολαϊκής Συσπείρωσης (ΚΙ.Ε.ΣΥ.) 2013

 58. Κίνημα Ελευθερία 2015

 59. Κίνημα Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση  (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.) 2015

 60. Κίνημα Υπέρβαση 2013

 61. Κίνηση για την Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 1999

 62. Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς    (Κ.Ε.Δ.Α.) 2000

 63. Κίνηση Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας 2012

 64. Κοινωνία Αξιών 2012

 65. Κοινωνία – Πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια 2009

 66. Κοινωνία Πρώτα 2013

 67. Κοινωνική Συμφωνία (ΚΟΙ.ΣΥ.) 2012

 68. Κοινωνικός Σύνδεσμος 2011

 69. Κόμμα Εθνικής Σωτηρίας (Κ.Ε.ΣΩ.) 2010

 70. Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (Κ.Ε.Κ.) 1990

 71. Κόμμα Ισότητας Ειρήνης Φιλίας (Κ.Ι.Ε.Φ.) 2012

 72. Κόμμα Νέων 2004

 73. Κόμμα Πειρατών Ελλάδας 2012

 74. Κόμμα Φιλελευθέρων 1980

 75. Κομμουνιστική Ανανέωση (ΚΟΜ.ΑΝ.) 2000

 76. Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη (Κ.Ο.Α.) 2009

 77. Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.) 2003

 78. Κομμουνιστική Τάση 2013

 79. Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.) 1918

 80. Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό- λενινιστικό) (Κ.Κ.Ε.-μ.λ.) 1976

 81. Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων (Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.) 1990

 82. Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική  Συνεργασία 2013

 83. Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση (Λ.Ε.Π.ΕΝ.)   2015

 84. Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε.) 2015

 85. Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) 2000

 86. Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα    Ελλάδας (Μ.Λ.-Κ.Κ.Ε.) 1976

 87. Μεγάλη Ελλάδα Πόντος Πατρίς 2016

 88. Μεταρρυθμιστές για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη   (ΜΕ.ΔΗ.ΑΝΑ.) 2014

 89. Μπροστά 2012

 90. Νέα Δεξιά 2016

100.          Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) 1974

101.          Νέα Ελλάδα 2010

102.          Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση   (Νέα ΜΕ.Ρ.Α.) 2013

103.          Νέο Αριστερό Ρεύμα (Ν.Α.Ρ.) 1989

104.          Νέοι Μεταρρυθμιστές 2014

105.          Νέος Αγωνιστής 2006

106.          Ξεκίνημα 1974

107.          Οικολόγοι Ελλάδας 1988

108.          Οικολόγοι Εναλλακτικοί 1989

109.          Οικολόγοι Πράσινοι (Ο.Π.) 2002

110.          Όραμα Αναγέννησης Ελλάδος (ΟΡΑΜ.Α. ΕΛΛΑΔΟΣ)   2016

111.          Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ   (Ο.Α.Κ.Κ.Ε.) 1985

112.          Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (Ο.Κ.Δ.Ε.) 1934

113.          Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας    Σπάρτακος (Ο.Κ.Δ.Ε.-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ) 1985

114.          Ουράνιο Τόξο 1995

115.          Παναθηναϊκό Κίνημα (ΠΑΝ.ΚΙ.) 2012

116.          Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών (Π.ΑΡ.Π.) 2011

117.          Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) 1974

118.          Πανελλήνιος Εθνεγερσία 2015

119.          Παρέμβαση 2012

120.          Πατριωτική Ένωση – Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση

(ΕΛ.ΛΑ.Σ.) 2014

121.          Πατριωτική Λαϊκή Θέληση (ΠΑ.ΛΑΙ.ΘΕΛ) 2014

122.          Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης (ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.) 2014

123.          Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα 2012

124.          Πατριωτικό Μέτωπο 2009

125.          Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.) 2007

126.          Πλεύση Ελευθερίας 2016

127.          Πολιτεία 2012 2012

128.          Πολιτική Αναγέννηση 2014

129.          Πράσινοι-Αλληλεγγύη 2014

130.          Πράττω 2012

131.          Πρωτοβουλία Β 2013

132.          Πρωτοβουλία των 1000 Αριστερή Παρέμβαση. 2012

133.          Πρωτοβουλία των 58 2013

134.          Πυρίκαυστος Ελλάδα 2013

135.          Ριζοσπαστικός Εθνικός Συναγερμός (ΡΙΖ.Ε.Σ.) 2015

136.          Σοσιαλιστική Έκφραση 1992

137.          Σοσιαλιστική Προοπτική 2014

138.          Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (Σ.Ε.Κ.) 1997

139.          Σοσιαλιστικό Κόμμα 2014

140.          Σύλλογος διάδοσης της μαρξιστικής σκέψης Γιάννης   Κορδάτος 2014

141.          Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)   2012

142.          Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας 2011

143.          Σχέδιο Β 2013

144.          Τελεία 2014

145.          Το Ποτάμι 2014

146.          Φιλελεύθερη Συμμαχία (Φ.Σ.) 2007

147.          Φιλόνικο Κίνημα 2012

148.          Χριστιανική Δημοκρατία 1953

149.          Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής 2013

150.          Χρυσή Αυγή 199

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: