Οι εξερευνητές ( video CGI )

«Είτε είμαστε άνθρωποι είτε είμαστε αστρική σκόνη, όλοι μαζί χορεύουμε στη μελωδία ενός αόρατου ερμηνευτή».

Αλβέρτος Αϊνστάιν 

Σχετική εικόνα

Όταν ξεκίνησε το σύμπαν, υπήρχε μόνο υδρογόνο και λίγο ήλιο και πολύ λίγο από τα άλλα στοιχεία. Το ήλιο δεν βρίσκεται στο σώμα μας. Το υδρογόνο είναι, αλλά αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο μέρος του βάρους μας. Τα αστέρια είναι σαν τους πυρηνικούς αντιδραστήρες. Παίρνουν ένα καύσιμο και το μετατρέπουν σε κάτι άλλο. Το υδρογόνο μετασχηματίζεται σε ήλιο, και το ήλιο είναι ενσωματωμένο στον άνθρακα, το άζωτο και το οξυγόνο, το σίδηρο και το θείο, όλα όσα μας αποτελούν. Οταν τα αστέρια φτάσουν στο τέλος της ζωής τους, διογκώνονται και καταστρέφονται αποτινάζοντας τα εξωτερικά στρώματα τους.

Αν ένα αστέρι είναι αρκετά βαρύ, θα εκραγεί σε σουπερνόβα. Ετσι, το μεγαλύτερο μέρος του υλικού που τα αποτελούν, βγαίνει από τα αστέρια που πεθαίνουν, ή τα αστέρια που καταστράφηκαν από εκρήξεις. Και αυτές οι αστρικές εκρήξεις συνεχίζονται. Έχουμε μέσα μας πράγματα τόσο παλιά όσο και το σύμπαν και άλλα που δημιουργήθηκαν μόλις εκατό χρόνια πριν. Η Γη δεν μπορεί να αποφύγει την συνάντηση τα συντρίμμια κι έτσι η αστρική σκόνη πέφτει πάνω στη Γη όλη την ώρα από την αρχή της δημιουργίας. Βασικά είναι ο λόγος που δημιουργήθηκε ο πλανήτης εξαρχής. Αλλά τελικά όλα αυτά τα σωματίδια που περιέχουν οξυγόνο και άνθρακα, σίδηρο, νικέλιο, και όλα τα άλλα στοιχεία, βρίσκουν το δρόμο τους μέσα στο σώμα μας.

5973378574_004af55aff_o

Ότι βρίσκεται στο σύμπαν και τη Γη αποτελείται από αστερόσκονη, η οποία βρίσκεται παντού γύρω και μέσα μας. Μας συνδέει άμεσα με το σύμπαν και ανοικοδομεί το σώμα μας ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Το σώμα μας είναι κατασκευασμένο από τα υπολείμματα των άστρων και τις τεράστιες εκρήξεις στους γαλαξίες. Όλο το υλικό στο σώμα μας προέρχεται από την εν λόγω υπολειπόμενη αστερόσκονη, που βρίσκεται επίσης στα φυτά και στα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε κάθε μέρα.

Στην αρχή της δημιουργίας του πλανητικού συστήματος, ο ήλιος δεν ακτινοβολούσε, ή τουλάχιστον ακτινοβολούσε λιγότερο απ ότι σήμερα. Κι ακόμη ότι η Γη  δεν περιστρεφόταν με την ίδια ταχύτητα γύρω από τον εαυτό της , ούτε γύρω από τον ήλιο. Από κει και  μετά, με την  ενέργεια της βαρύτητας  και γενικότερα των μαγνητικών πεδίων  ο ήλιος άρχισε  να δίνει περισσότερο φως, όπως αυτό που ξέρουμε και η Γη να γυρίζει σιγά-σιγά  γύρω  από τον εαυτό  της.

42404612_1051449438365528_1854538261045706752_n

Όμως αυτή η αφθονία στη γη θα σταματήσει . Η φύση δεν προέβλεψε ανθρώπους να την σπαταλούν .Θα χρειαστούν νέοι δρόμοι αλλά φυσικά όχι επάνω στη γη .Οι οικονομικοί χώροι θα ανοιχτούν πάνω από τα κεφάλια μας.

Τι αποκαλούμε οικονομικό χώρο όπως το διάστημα, που δεν περιορίζεται σε έναν ενιαίο πλανήτη και δεν έχει πλέον φυσικά όρια;
Δεν μπορούμε να το ονομάσουμε βιομηχανία, όταν οι ιδιωτικές εταιρείες μπορούν να αποκομίσουν έσοδα και κέρδη όχι μόνο από τη Γη, αλλά από τους αστεροειδείς κοντά στη Γη, τη Σελήνη και τον Άρη και πέραν αυτών.
Είναι απλώς ένα μέσο στο οποίο η ανθρωπότητα θα διεξάγει εμπόριο.
Ας ρίξουμε μια ματιά στους κλάδους της βιομηχανίας, που θα είναι οι πρώτοι που θα επωφεληθούν από τις συγκεκριμένες ευκαιρίες για ανάπτυξη.

14993052203_6797003136_o

Ενέργεια

Εκτιμώμενη σε πάνω από 8,4 τρισ. δολάρια και αυξανόμενο με ετήσιο ρυθμό αύξησης 4,1%, η ενέργεια είναι ο μεγαλύτερος κλάδος της Γης.
Οι άνθρωποι είναι καταναλωτές ενέργειας και σύντομα θα υπάρξουν περισσότεροι άνθρωποι στο διάστημα.
Ο Jeff Bezos, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, προβλέπει ότι «εκατομμύρια ανθρώπων θα ζουν και θα εργάζονται στο διάστημα» τις επόμενες δεκαετίες.
Ο Bezos είναι τόσο σίγουρος για αυτό το αποτέλεσμα που επενδύει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως στην εταιρεία διαστημικών μεταφορών του, Blue Origin.
Ένας πληθυσμός αυτού του μεγέθους που απαιτεί ενέργεια θα απαιτήσει τεράστια ποσά ενέργειας για να ζήσει, να εργαστεί και να μετακινείται.
Αυτή η ενέργεια θα προέλθει από την ηλιακή ενέργεια, η οποία είναι πιο αποτελεσματική όταν συγκεντρωθεί στο διάστημα λόγω της έλλειψης ατμόσφαιρας φιλτραρίσματος και από χημικούς πυραύλους, που θα είναι ο κύριος μηχανισμός μεταφοράς για το άμεσο μέλλον.
Τα πιο αποδοτικά χημικά προωθητικά πυραύλων αποτελούνται από κρυογονικό υγρό οξυγόνο συνδυασμένο με υγρό υδρογόνο ή μεθάνιο.
Αρχικά, το προωθητικό που χρειάζεται για να τροφοδοτήσει την οικονομία του χώρου θα ξεκινήσει από τη Γη, καθώς τόσο η United Launch Alliance (κοινή επιχείρηση των Lockheed Martin και Boeing) όσο και η SpaceX έχουν προτείνει να το κάνουν στο εγγύς μέλλον.
Ωστόσο, υπάρχει ένας πολύ πιο ελκυστικός τρόπος να εξαχθούν τα προωθητικά που χρειάζονται για να υποστηρίξουν τη σταθερή ανθρώπινη παρουσία στο διάστημα: η εξόρυξη.
43617033025_22ee6ff8f7_o
Εξόρυξη

Η παγκόσμια βιομηχανία εξόρυξης έχει καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια από εμπορική αξία άνω των 1,6 τρισ. δολαρίων το 2010, σε 714 δισ. δολάρια το 2016, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει γρήγορα μόλις μεταβληθεί ο “παγκόσμιος” ορισμός της εξόρυξης από την αναδυόμενη βιομηχανία διαστημικών πόρων.
Οι διαστημικοί πόροι μπορούν να εξαχθούν από τα ουράνια σώματα, κυρίως τα αστεροειδή και τη Σελήνη.
Η Goldman Sachs δημοσίευσε μια έκθεση νωρίτερα το 2017, στην οποία υποστήριζε ότι η εξόρυξη αστεροειδών είναι πιο ρεαλιστική, με κόστος «συγκρίσιμο με τα παραδοσιακά ορυχεία».
Η έκθεση της Goldman σημείωσε επίσης ότι “ενώ το ψυχολογικό εμπόδιο για την εξόρυξη στους αστεροειδείς είναι υψηλό, τα πραγματικά οικονομικά και τεχνολογικά εμπόδια είναι πολύ χαμηλότερα”.
Η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου πιστεύει τόσο έντονα σε αυτήν την αναδυόμενη βιομηχανία, ώστε δημιούργησε πρόσφατα την πρωτοβουλία Space Resoruces ύψους 227 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία του Λουξεμβούργου ως ευρωπαϊκού κόμβου για διαστημικούς πόρους.
Σκοπός του είναι να συμβάλει στην ειρηνική εξερεύνηση και τη βιώσιμη χρήση των διαστημικών πόρων προς όφελος της ανθρωπότητας.
Οι δραστηριότητες εξόρυξης στο διάστημα, θα επικεντρωθούν αρχικά στο νερό και τα προερχόμενα από το νερό προωθητικά, για να επιτρέψουν την υποδομή εντός του διαστήματος.
Μόλις αυτή η προωθητική ουσία είναι άμεσα διαθέσιμη, οι εταιρείες θα αρχίσουν να προμηθεύονται δομικά μέταλλα για κατασκευαστικά έργα και τελικά πολύτιμα μέταλλα που απαιτούνται για την κατασκευή στο διάστημα ή ενδεχομένως για επιστροφή τους στη Γη.

Μετακίνηση

Ο σημαντικότερος πόρος που θα εξορύσσεται από το διάστημα είναι το νερό.
Το νερό είναι κρίσιμο για όλες τις λειτουργίες υποστήριξης της ζωής στο διάστημα: διατροφή, υγιεινή και παραγωγή τροφίμων.
Το νερό μπορεί να χρησιμεύσει ως αποτελεσματική ασπίδα, από την επικίνδυνη ακτινοβολία που υπάρχει στο διάστημα.
Το νερό είναι επίσης η μόνη σημαντικότερη πρώτη ύλη για τα διυλιστήρια εντός του διαστήματος, τα οποία θα παράγουν προωθητικά πυραύλων προς πώληση στους παρόχους μεταφορών.
Η διάθεση των προωθητικών μετά την επιρροή της βαρύτητας της Γης, θα οδηγήσει στη δημιουργία της πρώτης διαστημικής λεωφόρου – μιας σειράς αποθηκών καυσίμων τοποθετημένων σε στρατηγικές θέσεις σε όλο το ηλιακό σύστημα.
Φανταστείτε τις δυνατότητες ανάπτυξης των βιομηχανιών ενέργειας, εξόρυξης και ραφιναρίσματος, μόλις απελευθερωθούν από τους περιορισμούς μιας οικονομίας που περιορίζεται μόνο στη Γη.
Οι εταιρίες διακίνησης και υλικοτεχνικής υποστήριξης, που θα καταναλώσουν αυτά τα προϊόντα, είναι ήδη καλά εδραιωμένες και επικεφαλής είναι οι τιτάνες της βιομηχανίας: Jeff Bezos (Blue Origin), Elon Musk (SpaceX), Richard Branson (Virgin Galactic) και Tory Bruno (United Launch Alliance).
Η πόρτα είναι πλέον ανοιχτή σε επιχειρήσεις εξόρυξης εντός του διαστήματος όπως οι Planetary Resources (υποστηριζόμενες από τον βιομηχανικό κολοσσό Bechtel και την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου) για να κατακτήσουν αυτή την ολοένα και πιο σημαντική αγορά, παρέχοντας νερό και υδατικά προωθητικά στη βιομηχανία διαστημικών μεταφορών.

44864759224_8134438ac0_o

Κατασκευή

Σήμερα, η παγκόσμια βιομηχανία κατασκευών ανταγωνίζεται την ενεργειακή βιομηχανία για τον τίτλο της μεγαλύτερης βιομηχανίας στον κόσμο, και αυτός ο ανταγωνισμός θα συνεχιστεί στο διάστημα.
Τα πρώτα συστήματα τροχιακών κατασκευών θα αναπτυχθούν πριν από το τέλος της δεκαετίας.
Αυτά τα διαστημικά σκάφη θα είναι ικανά να συναρμολογήσουν μεγάλες κατασκευές σε τροχιά και να επισκευάσουν ή να ανεφοδιάσουν υπάρχοντες δορυφόρους.
Το μέλλον της κατασκευής στο διάστημα δεν θα είναι σαν αυτό στη Γη, αλλά θα είναι εξίσου πολύτιμο γιατί οι τεχνικές και οι προσφορές υπηρεσιών, θα ισχύουν σε ολόκληρη την αλυσίδα στο διάστημα.
Ένα διυλιστήριο προωθητικού μπορεί να συναρμολογηθεί σε τροχιά.
Τα ορυχεία των αστεροειδών μπορούν να επισκευαστούν αυτόνομα.
Οι ηλιακοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής μπορούν να μεγαλώσουν και να αναβαθμιστούν μαζικά, για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις σχεδόν κάθε έργου.

31724193808_3755f9e924_o

Διαμονή και ακίνητη περιουσία

Οι άνθρωποι μπορούν να ζουν, να εργάζονται και να παίζουν στο διάστημα μόνο εάν έχουν καταφύγιο, από το σκληρό περιβάλλον του διαστήματος.
Σήμερα, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) έχει παρατεταμένη ανθρώπινη παρουσία για περισσότερα από 10 χρόνια, αλλά και αυτό σύντομα θα αλλάξει.
Πολλές εμπορικές εταιρίες διαστημικών σταθμών, συμπεριλαμβανομένης μιας εταιρείας που δημιουργήθηκε από τον δισεκατομμυριούχο της ξενοδοχειακής αλυσίδας Robert Bigelow, ανταγωνίζονται για προσοδοφόρες συμβάσεις, οι οποίες κυμαίνονται από την υποστήριξη αστροναυτών και τουριστών υψηλών εισοδημάτων έως τη μίσθωση χωροχρονικών χώρων για την κατασκευή και την έρευνα σε αναπτυξιακά προγράμματα. Αυτή η νέα βιομηχανία αναμένεται να παράξει 37 δισ. δολάρια μόνο την επόμενη δεκαετία.
Τα διαστημικά οικήματα θα εκτοξευθούν αρχικά από τη Γη, αλλά καθώς η αλυσίδα εφοδιασμού πόρων θα επεκτείνεται και τα μέταλλα από τους αστεροειδείς και τη Σελήνη θα γίνονται διαθέσιμα, ο τομέας αυτός θα βασιστεί επίσης στους πόρους που προέρχονται από το διάστημα.
Οι κατασκευαστικές εταιρείες θα συνδυάζουν μεταλλικές πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, με ρομποτικούς τροχιακούς στόλους συναρμολόγησης, καθώς θα αποκτήσουμε τη δυνατότητα δημιουργίας τροχιακών εγκαταστάσεων: ξενοδοχεία, εργοστάσια και μόνιμους οικισμούς που δεν θα περιορίζονται πλέον από το μέγεθος.

26606761585_b3c884638d_o

Οι πρώτες πόλεις στο διάστημα θα γίνουν πραγματικότητα, καθώς θα αναδύονται οι αγορές για ακίνητα σε τροχιά.
Ο χώρος θα γίνει οικονομικά προσιτός και κερδοφόρος για τους κατασκευαστές.
Η παγκόσμια οικονομία μας, περιορίζεται από το ίδιο το όνομά της.
Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι η οικονομία της Γης είναι μόνο η αρχή, η ιδέα της ανάπτυξης αλλάζει προοδευτικά.
Για τις βιομηχανίες που έχουν την πρόνοια να δουν το διάστημα όχι ως αυτόνομη βιομηχανία, αλλά ως το επόμενο μέσο για τη δραστηριότητα της επιχείρησής τους, ο ουρανός δεν είναι το όριο.
Οι μόνοι περιορισμοί είναι εκείνοι που βάζουμε στον εαυτό μας.

Κλείνοντας σας δείχνουμε ένα βίντεο CGI με χρήση της πλατφόρμας unreal engine 4 που μπορείς και φτιάχνεις εκπληκτικά πράματα ..ορισμένα σημεία είναι κάπως παραπάνω ερασιτεχνικά αλλά δεν είμαστε επαγγελματίες και ούτε χρόνο έχουμε ( για να φτιαχτεί ένα δεκάλεπτο CGI για μας χρειάζεται περίπου ένα τρίμηνο ) !

Εξερευνητές from georgios georgiou on Vimeo.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: