Η σφαγή των Ελλήνων

Βλέπετε όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζει το τέλος του χρόνου γινόμαστε καυστικοί και που σαι το 19 ..

Θα μιλήσουμε λοιπόν για την αισχρή ληστεία των τραπεζών σε βάρος σου σε βάρος μου σε βάρος μας , ειδικά σε όσους είχαν την απίστευτη ατυχία και ηλιθιωδώς άγνοια να μπουν στο κολπάκι των μεγάλων δανειοδοτήσεων για να πάρουν ένα τσαρδί …

Δεν είναι κομματικό το θέμα αλλά βίαια πολιτικό γιατί όλοι ξέρουν κανείς δεν λαλάει και σε κάθε περίπτωση όποιος μπει στη λάντζα να καθαρίσει το μυαλό του θα βρει καλούς πληρωμένους μανατζαραίους είτε να σε βγάλουν φασίστα είτε σκατοκομμούνι κλπ κλπ.

Το κείμενο πήρε σάρκα και οστά όχι επειδή ένα πρωί μας ήρθε έτσι πάνω στην τρέλα που λέει και η νεολαία αλλά επειδή αμα πάθεις τότε θα μάθεις και επιπλέον υπάρχει το ατού ότι σε όλα μπορεί να σε πλανέψουν ή να σου πετάξουν ορισμούς δυσνόητους αλλά αυτό που δεν μπορούν να πετύχουν είναι να αλλάξουν τους αριθμούς και τα γινόμενά τους …

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Είχα ένα μικρό υπόλοιπο καταναλωτικού δανείου περίπου 1500 ευρώ , το οποίο ανήκε στην τράπεζα nova bank μετέπειτα Millenium . Πληρωνόταν τακτικά ανά μήνα μιας και ήταν μικρό το μηνιαίο ποσό κατάθεσης . Η Μillenium λοιπόν μια ωραία πρωία πάπαλα …εξαγοράστηκε από την μεγάλη συστημική Πειραιώς εν αγνοία όλων των μικρο καταθετών μικροδανειοληπτών ( ως εγώ) αλλά ειδικά των ανθρώπων που είχαν μεγάλα δάνεια στεγαστικά ή επαγγελματικά ..

Μια ωραία πρωία λοιπόν πηγαίνοντας στην εργασία σταματώντας στο κοντινό μου υποκατάστημα millenium διαπίστωσα πως το μόνο που είχε απομείνει ήταν μια ανακοίνωση σε A4 κόλλα χαρτί πως η τράπεζα ανέστειλε τις λειτουργίες της και οι πελάτες θα ενημερωθούν με επιστολή αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι . Στην πορεία ποτέ δεν ήρθε κάποια επιστολή και όταν από το ίντερνετ μετά από διάστημα 4 μηνών έμαθα ότι το χαρτοφυλάκιο ( portfolio το λένε πανάθεμα τους κιόλας ) μεταβιβάστηκε στην Πειραιώς κίνησα την αυγούλα που λέει και το τραγούδι να δω τι θα γίνει πως θα βάλω την δόση κτλ….αμ δε ..η Πειραιώς δεν είχε τακτοποιήσει ακόμη λογαριασμούς πελατών της αφομοιωμένης τράπεζας και αν εγώ ήλπιζα να κανονίσω μια δόση των 90 ευρώ φαντάσου τα μεγάλα ποσά !!!

Πέρασε περίπου ενάμιση χρόνος μέχρι να λάβω ένα ωραίο τηλεφώνημα από εταιρεία εισπρακτική παρακαλώ όπου μια στιγκλιάρα με ενημέρωνε ότι έχω καθυστερήσει απελπιστικά στην καταβολή στην Πειραιώς και οφείλω με προσαυξήσεις και τόκους το ποσό των 2700 ευρώ ( 1450 ακριβώς το ποσό που είχε απομείνει ) . Φυσικά μετά από διαμάχες μάχες κλπ πέρσι τον Φεβρουάριο 2018 λαμβάνω ευχετήρια ( χεχε) επιστολή από την ίδια τράπεζα που με καλεί να καταβάλω ένα ποσό λίγο κάτω από 1000 ευρώ σε 7 ισόποσες δόσεις και το θέμα να λήξει ..πράγμα που έκανα μετά χαράς .

Τον περασμένο λοιπόν Αύγουστο τελειώνει η τελευταία δόση της συμφωνίας και πάει ένα αγκάθι…Νομίζεις ..Τέλη Νοεμβρίου έρχεται ξανά μια επιστολάρα πιο παρφουμαρισμένη τέλος πάντων απο κάποια εταιρεία ΑΒS Luxemburg η οποία με ύφος γαμώ και δέρνω μου λέει ότι το δάνειο μου αγοράστηκε από δαύτους και οφείλω τα 1000 τέλος πάντων συν τόκους παρατόκους και το …άντε μη πω ..

Εν ολίγοις η Πειραιώς ένα αποπληρωμένο δάνειο το πούλησε σε ξένο fund ( το νου σας ) και κατ ουσία μετέφερε προσωπικά δεδομένα σε ξένη ιδιωτική επιχείρηση…Φυσικά η αγωγή πάει σύννεφο κα θα γελάσει κάθε πικραμένος ..ήδη η Πειραιώς προτίθεται να μου επιστρέψει αυτό που νόμιμα χρώσταγα …ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΡΆΦΩ ΑΥΤΆ ?

ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ

Όταν σε μία χώρα, στα πλαίσια της εσωτερικής υποτίμησης που της επιβάλλεται βίαια, μειώνονται οι μισθοί των εργαζομένων, τα εισοδήματα ολόκληρου του πληθυσμού και τα κέρδη των επιχειρήσεων, με την παράλληλη αύξηση των φόρων και άρα του κόστους διαβίωσης, όταν την ίδια στιγμή τα δάνεια/χρέη όλων παραμένουν ως έχουν (κάτι που δεν συμβαίνει με την υποτίμηση ενός εθνικού νομίσματος), τότε οι πάντες χρεοκοπούν νομοτελειακά, με τη χώρα να βυθίζεται σε μία καταστροφική ύφεση – λόγω της οποίας πτωχεύει και η ίδια, ξανά και ξανά. Όποιος ισχυρίζεται δε πως υπάρχουν λύσεις, με τη συνέχιση της επιβαλλόμενης πολιτικής, απλά λέει πολύ μεγάλα, χονδροειδή ψέματα – έχοντας άλλες, προφανώς ιδιοτελείς επιδιώξεις.

Ειδικά όσον αφορά τις τράπεζες , η καθοδική πορεία τους ξεκίνησε όταν η ελληνική οικονομία καταδικάστηκε στην ύφεση – ενώ η Ελλάδα και οι Έλληνες στη χρεοκοπία. Εκτός αυτού, με το PSI διαγράφηκε ένα μεγάλο μέρος της αξίας των κρατικών ομολόγων που είχαν στην ιδιοκτησία τους, οπότε ήταν λογικό να πτωχεύσουν. Εν τούτοις επιδοτήθηκαν από τους Έλληνες, αφενός μεν με πάνω από 40 δις €, τα οποία επιβάρυναν το δημόσιο χρέος και άρα τους Πολίτες, αφετέρου με τους αναβαλλόμενους φόρους ύψους 17 δις € που δεν θα πληρώσουν όταν εγγράψουν κέρδη – γεγονός που σημαίνει πως θα τους αναλάβουν έμμεσα οι Πολίτες. Στην περίπτωση δε τυχόν χρεοκοπίας τους, το κράτος (=οι Έλληνες) έχει αναλάβει την υποχρέωση να πληρώσει αυτά τα 17 δις € από το ταμείο του – οπότε να επιβαρυνθούν άμεσα οι Πολίτες.

Ευθύνη όμως για τη χρεοκοπία τους δεν φέρει μόνο η πολιτική των μνημονίων συν το PSI αλλά, επίσης, οι ίδιες οι τράπεζες – μεταξύ άλλων επειδή έδιναν αφειδώς/σκανδαλωδώς δάνεια (α) σε ανθρώπους που ήταν αδύνατον να τα αποπληρώσουν, απλά και μόνο για να εισπράττουν βασιλικές προμήθειες τα στελέχη τους που τις απομυζούσαν, ιδιαίτερα οι επικεφαλής τους, (β) σε πολιτικά κόμματα όπως στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ χωρίς καμία εγγύηση (συνολικά πάνω από 500 εκ. € σε κόμματα που ενώ δεν μπορούν να διασώσουν τον εαυτό τους, ισχυρίζονται πως μπορούν  να διασώσουν την Ελλάδα), καθώς επίσης (γ) σε ΜΜΕ και διάφορους άλλους «διαπλεκόμενους» επιχειρηματίες.

Για όλα αυτά όμως τα ποινικά ουσιαστικά αδικήματα δεν διώχθηκε κανένα στέλεχος τους από τη Δικαιοσύνη και δεν πλήρωσε κανείς – όταν αντίθετα οι Πολίτες τα πλήρωσαν και τα πληρώνουν με το παραπάνω. Αν μη τι άλλο, έναντι των συνεχών κεφαλαιοποιήσεων τους με τα χρήματα των Ελλήνων, θα έπρεπε να υπάρξει ανάλογη αντιμετώπιση τουλάχιστον εκείνων που κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους – σημειώνοντας πως το 2015 τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας ήταν μόλις 12 δις € (γράφημα), όταν στις τράπεζες χαρίστηκαν 40 δις €. Πόσο μάλλον όταν οι τράπεζες έχουν σχηματίσει προβλέψεις ύψους πάνω από 52% που αντισταθμίσθηκαν από τη μείωση των κερδών τους, οπότε από τη μη φορολόγηση τους – γεγονός που σημαίνει πως όταν διαγράφουν από ένα δάνειο ύψους 100.000 € τα 52.000 €, δεν ζημιώνουν καθόλου.

Αντί να δώσουν όμως την ευκαιρία στους δανειολήπτες τους να εξοφλήσουν το δάνειο των 100.000 € πληρώνοντας 48.000 €, προτίμησαν την πώληση τους σε κερδοσκοπικά κεφάλαια – στα οποία δεν γνωρίζει κανείς εάν συμμετέχουν οι τράπεζες, αλλά μόνο πως οι σημαντικότεροι αγοραστές των ακινήτων που βγαίνουν σε πλειστηριασμούς σε εξευτελιστικές τιμές, με τους δανειολήπτες να παραμένουν χρεωμένοι με τα υπόλοιπα των δανείων τους, είναι οι ίδιες!

Η έωλη δε αιτιολογία που χρησιμοποιούν είναι ο «ηθικός κίνδυνος» – το ότι δηλαδή εάν θα προσφέρουν τα δάνεια στους ιδιοκτήτες με κούρεμα 52%, αφενός μεν θα είναι άδικο για τους συνεπείς δανειολήπτες, αφετέρου θα δώσουν την εντύπωση στους ανθρώπους πως μπορούν να αναλαμβάνουν ρίσκα, προεξοφλώντας την τελική τους διάσωση. Για τις ίδιες τις τράπεζες όμως δεν ισχύει κάτι ανάλογο, αφού διασώζονται παρά τα λάθη και τα ανεύθυνα ρίσκα που  αναλαμβάνουν (ανάλυση); Γιατί να αντιμετωπίζονται διαφορετικά;

Όσον αφορά τώρα τη νέα διάσωση τους, όπου στην Ελλάδα συμβαίνει κάτι αδιανόητο, το να προτείνει δηλαδή ένα άλλο σχέδιο η κεντρική τράπεζα και ένα άλλο το ΤΧΣ, δηλαδή το υπουργείο οικονομικών, η φροντίδα συνεχίζει να επικεντρώνεται στις τράπεζες – χωρίς κανένας οργανισμός να ενδιαφέρεται για τους Πολίτες, οι οποίοι είναι πλέον αντιμέτωποι με μαζικές κατασχέσεις και με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς (λόγω της αδυναμίας τους να ανταπεξέλθουν με τα δάνεια και με τους φόρους έχοντας μειωμένα ή και καθόλου εισοδήματα), επειδή οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

Εκτός αυτού, κανένα από τα σχέδια που έχουν προταθεί δεν πρόκειται να επιλύσει ριζικά το πρόβλημα των τραπεζών, οπότε θα χρειαστεί να διασωθούν ξανά και ξανά χωρίς να αποκλείεται το κούρεμα καταθέσεων – όπως άλλωστε συμβαίνει με την ίδια τη χώρα τα τελευταία οκτώ χρόνια, θεωρώντας πως παρά τις τεράστιες θυσίες των Ελλήνων, η Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς προς τη χρεοκοπία.

Αναφέρεται επί πλέον παραπλανητικά πως τα κόκκινα δάνεια μειώθηκαν στα 88 δις € – κάτι που ισχύει μεν για τις τράπεζες, αλλά όχι για τους Πολίτες, αφού τα κόκκινα δάνεια τους παραμένουν στα 107 δις €, μόνο που ένα μέρος τους έχει πουληθεί στους κερδοσκόπους (οι οποίοι τα αγοράζουν στο 8% της αξίας τους, δηλαδή στα 100 € δίνουν 8 €, ενώ θα θελήσουν να τα εισπράξουν στο 100% συν τόκους συν έξοδα).

Επίλογος

Ολοκληρώνοντας, εάν οι Πολίτες συνεχίσουν να σκύβουν υποτακτικά το κεφάλι και να τα αποδέχονται όλα, χωρίς την παραμικρή αντίδραση, τουλάχιστον στο θέμα των τραπεζών, τότε δυστυχώς θα είναι άξιοι της μοίρας τους – αφού έτσι η χώρα θα βαδίζει από το κακό στο χειρότερο, χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται για τους ίδιους. Λύσεις ασφαλώς υπάρχουν, αλλά όχι όταν ένας λαός είναι τρομοκρατημένος και μη αποφασισμένος να αμυνθεί απέναντι στη ληστεία που διενεργείται – ούτε με την επανάληψη αποτυχημένων πειραμάτων, με τα ίδια σάπια υλικά.

Οτιδήποτε πάντως και αν ακούγεται για τις τράπεζες και την αντιμετώπιση των δανειοληπτών εκ μέρους τους, όσο δεν θεσμοθετείται από την κυβέρνηση είναι άχρηστο – ενώ χρησιμοποιείται μόνο ως προπέτασμα καπνού για να μη συνειδητοποιούν τι συμβαίνει οι Πολίτες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: