Διαδρομές : Στην χιονισμένη λίμνη Πλαστήρα ( drone vid )

Ανεπανάληπτη ομορφιά, αντανακλάσεις που σε κάνουν να θέλεις να γίνεις φωτογράφος ακόμα κι αν δεν είσαι. Και άνθρωποι φιλόξενοι και ζεστοί, ταιριαστοί με τον ξεχωριστό τόπο τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για η χιονισμένη λίμνη πλαστήρα εντυπωσιακές εικόνες

Η λίμνη Πλαστήρα είναι όμορφη όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι ένα από τα σπάνια παραδείγματα ανθρώπινης παρέμβασης που πήγε τόσο καλά. Κι αυτό γιατί η υδάτινη έκταση στο οροπέδιο της Νεβρόπολης, στην Καρδίτσα, είναι τεχνητή.

Σχετική εικόνα

Ο σχηματισμός της έγινε το 1959, όταν φτιάχτηκε το φράγμα στον ποταμό Ταυρωπό. Η ιδέα για την κατασκευή της αποδίδεται στον Νικόλαο Πλαστήρα, από τον οποίο πήρε και το γνωστό όνομά της, καθώς το κανονικό είναι λίμνη Ταυρωπού.

Η συνολική επιφάνεια της λίμνης καλύπτει 24 τετραγωνικά χιλιόμετρα ενώ το μεγαλύτερο βάθος της φτάνει τα 60 μέτρα. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία για πλήθος δραστηριοτήτων, τόσο στην ίδια τη λίμνη όσο και στις όχθες της αλλά και στις γύρω περιοχές.

Αποτέλεσμα εικόνας για η χιονισμένη λίμνη πλαστήρα εντυπωσιακές εικόνες

Λένε, και είναι αλήθεια, πως τα τοπία της λίμνης είναι ακόμα ομορφότερα το φθινόπωρο και την άνοιξη, όταν η παλέτα της φύσης είτε «παίζει» με τα γήινα χρώματα είτε οργιάζει με τα χρώματα κι αρώματα της αναγέννησης της γης.

Όμως, αν βρίσκεται κάποιος εκεί τον χειμώνα, θα αντικρίζει εικόνες σαν τις παρακάτω. Τη μοναδική ομορφιά του τοπίου στεφανωμένη με νιφάδες χιονιού, να δημιουργούν μια λευκή πανδαισία που μένει αξέχαστη.

Σχετική εικόνα

 Αγαπημένος ορεινός προορισμός για φυσιολάτρες και fans των εναλλακτικών σπορ αλλά και οικογένειες, η Λίμνη Πλαστήρα, σε υψόμετρο 750 μ. στα νοτιοδυτικά του Νομού Καρδίτσας, περιστοιχίζεται από 18 πανέμορφα και γραφικά χωριουδάκια και διαθέτει αναπτυγμένη τουριστική υποδομή. Μην αφήσετε ούτε μέτρο ανεξερεύνητο από τα 55 χλμ. που απαιτούνται για να ολοκληρώσετε το γύρο της λίμνης, η οποία έχει έκταση 25.000 στρέμματα περίπου.

1557144

Το Νεοχώρι –το πιο αναπτυγμένο τουριστικά σε σχέση με τα υπόλοιπα χωριά– απλώνεται στην πλαγιά και προσφέρει πανοραμική θέα στη Λίμνη Πλαστήρα. Γνωστά και ως «Παραλία», τα Καλύβια Πεζούλας, σε απόσταση αναπνοής από τη λίμνη, στη νοτιοδυτική της πλευρά, πήραν το όνομά τους από τις μονόχωρες πρόχειρες κατασκευές από καλάμια και λάσπη στις οποίες αποθήκευαν τα αγροτικά προϊόντα και τα εργαλεία τους οι αγρότες της περιοχής. Στο χωριό θα βρείτε εταιρείες που οργανώνουν υπαίθριες δραστηριότητες, όπως ιππασία και τοξοβολία, αλλά και πολλές ταβέρνες.

η λίμνη πλαστήρα τον χειμώνα from georgios georgiou on Vimeo.

 

Η Νεράιδα, μέσα στα έλατα, σε υψόμετρο 1.120 μ. και με θέα στη λίμνη που θα σας κόψει την ανάσα, προσφέρεται για διαδρομές μέχρι τη βρύση του Αλεξανδρή ή το Ναό Γενεσίου Θεοτόκου (16ος αιώνας) στα 3 χλμ. βορειοανατολικά του χωριού. Η Καστανιά, κρυμμένη σε μια κατάφυτη από έλατα περιοχή, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της κατασκήνωσης, καθώς στην περιοχή λειτουργεί οργανωμένο κάμπινγκ. Μη φύγετε από εδώ αν δεν δείτε από κοντά μία από τρεις εναπομείνασες βιοτεχνίες τσαρουχιών στην Ελλάδα.

spitia-800x600

Στο χωριό λειτουργούν ενοικιαζόμενα δωμάτια και κοινοτικός ξενώνας. Άλλα όμορφα χωριά είναι η Πεζούλα, χτισμένη στις όχθες του Μεγάλου Ποταμού, με τα σπίτια του οικισμού να απλώνονται στις δύο πλευρές της ρεματιάς με τις καστανιές, τα έλατα και τις βελανιδιές, και η Μπελοκομύτη, σκαρφαλωμένη σε μια γραφική πλαγιά των Αγράφων, με τα πετρόχτιστα σπίτια και τα ξυλόγλυπτα μπαλκόνια να «διακοσμούν» τα στενά της δρομάκια.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: