STALKER

«stalker» Ελληνικά μετάφραση φανατικός θαυμαστής

φανατικός θαυμαστής {αρσ.} (που παρακολουθεί κάποιον μανιωδώς)

 

Σε έχω μάθει…είμαστε φίλοι και ας μην με ξέρεις καν ..λογικά δεν με έχεις δει ποτέ και αγνοείς την ύπαρξή μου αλλά μου τα έχεις δώσει όλα και αυτό μας κάνει οικείους ?

Σε πέτυχα στο διαδίκτυο , στο βιβλίο ..στο facebook μέσα από έναν γνωστό που δεν ξέρω που ούτε και εσύ ξέρεις ίσως από μια παλιά φωτογραφία που ήσαστε σε ένα μαγαζί που είμαι σίγουρος πως δεν θυμάσαι …

Είσαι όμως δοτικός /δοτική , τα λες και τα δείχνεις όλα και αυτό μας κάνει γνωστούς άσχετα αν αγνοείς πως υπάρχω ..αλλά σε βλέπω σε παρακολουθώ και ξέρω για σένα όσα ξέρεις και εσύ ..

Ξέρω πόσο χρονών είσαι , ξέρω που ζεις με ποιον ή ποια , ή αν είσαι μόνος ή μόνη . Τι φαγητό σου αρέσει ποιες ταινίες προτιμάς να βλέπεις και ποιες είναι οι αγαπημένες σου σειρές ..επίσης ποια μουσική ακούς σε ποιες συναυλίες πήγες ή θα πας . Αν έχεις παιδιά πώς τα λένε πότε έχουν γενέθλια σε ποιο σχολείο πάνε …

Είμαστε γνωστοί και άγνωστοι γιατί σε βλέπω …ξέρω πότε μελαγχολείς πότε νευριάζεις πότε χαίρεσαι . Πως λένε τους φίλους και συγγενείς σου , από που κατάγεσαι και πότε θα πας διακοπές …φυσικά ξέρω αν εργάζεσαι και που , ξέρω τι αυτοκίνητο έχεις ή τι θες να αγοράσεις ..ξέρω και βλέπω που είσαι κάθε δευτερόλεπτο της ζωής σου ….

Εσύ δε με ξέρεις …δεν ξέρεις αν είμαι ο διπλανός σου , αν είμαι σε μακρινή απόσταση σε άλλη πόλη σε άλλη χώρα …δεν ξέρεις τι προθέσεις έχω δεν ξέρεις αν είμαι ο ανώμαλος της γειτονιάς σου ..δεν ξέρεις τίποτε αλλά γνωριζόμαστε και μπορώ σε τρίτους να μιλάω για σένα σαν να είμαστε ένα ..ποιο χρώμα σου αρέσει τι παπούτσια αγόρασες τι ομάδα υποστηρίζεις ….

Αποτέλεσμα εικόνας για παρενοχλητικη παρακολουθηση

και ξέρεις γιατί ? ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ /ΜΟΝΗ ΣΟΥ 

Στα ελληνικά, θα μπορούσαμε να ορίσουμε το stalking ως «παρακολούθηση με κακόβουλη πρόθεση». Συμπεριφορές stalking θεωρούνται τα επανειλημμένα τηλεφωνήματα, μηνύματα, επισκέψεις κατ’ οίκον ή στη δουλειά, επικοινωνία με γνωστούς και φίλους προκειμένου να ληφθούν πληροφορίες για το θύμα, δώρα, γράμματα, απειλές/βανδαλισμοί πάσης φύσεως, ψευδείς κατηγορίες και εκδικητική πορνογραφία. Καθώς η εποχή μας χαρακτηρίζεται ως ψηφιακή, δεν μπορεί να λείπει φυσικά το cyberstalking το οποίο χαρακτηρίζεται απ’ όλα τα παραπάνω όταν όμως αυτά πραγματοποιούνται μέσω της χρήσης του internet. Παραδείγματα cyberstalking είναι τα emails, επαναλαμβανόμενα αιτήματα φιλίας από πραγματικό ή ψεύτικο προφίλ, δημιουργία ψεύτικων προφίλ για την διαπόμπευση του θύματος κι άλλες παρόμοιες συμπεριφορές. Οι συμπεριφορές stalking ωστόσο δεν περιορίζονται στα παραπάνω και μπορεί να είναι οποιαδήποτε συμπεριφορά είναι επαναλαμβανόμενη, ανεπιθύμητη, επίμονη και εμμονική που προκαλεί άγχος ή/και φόβο στο θύμα. 


Νόμος

Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 333 Π.Κ. (περί απειλής) με το νόμο 4531/18, «[…] τιμωρείται και όποιος, χωρίς απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης ή παράλειψης, προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία, με την επίμονη καταδίωξη ή παρακολούθησή του, όπως ιδίως με την επιδίωξη διαρκούς επαφής μέσω τηλεπικοινωνιακού ή ηλεκτρονικού μέσου ή με επανειλημμένες επισκέψεις στο οικογενειακό, κοινωνικό ή εργασιακό περιβάλλον αυτού, παρά την εκπεφρασμένη αντίθετη βούλησή του.».

Συνέχισε

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: