Ήπειρος ( Drone)

Επιβλητικές βουνοκορφές που σας προκαλούν να τις κατακτήσετε, αλπικές λίμνες, ποτάμια ιδανικά για σπορ, πέτρινα γεφύρια, φυσικές κολυμπήθρες (Οβίρες Ρογκοβού) μοναστήρια μέσα σε βράχους ή γκρεμούς, ατμοσφαιρικά χωριά με το παραδοσιακό στοιχείο ζωντανό και οι εθνικοί δρυμοί Πίνδου (Βάλια Κάλντα) και Βίκου-Αώου με το σπάνιο οικοσύστημα.

giannena

Υπάρχει λόγος που η ορεινή Ήπειρος είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ελλάδας. Οι επιλογές ικανές να ανταποκριθούν σε όλες τις επιθυμίες, μέρη με πολύ καλή τουριστική υποδομή αλλά και περιοχές τις οποίες δεν έχει αγγίξει ακόμη το ραβδάκι της ανάπτυξης. Τα πέτρινα Ζαγοροχώρια θα προτιμήσουν όσοι αναζητούν ατμοσφαιρικούς ξενώνες και καφέ σε συνδυασμό με οργανωμένες δραστηριότητες στη φύση.

ΗΠΕΙΡΟΣ from georgios georgiou on Vimeo.

 

Τα άγρια Τζουμέρκα για τοπία αυθεντικά, ενδιαφέρουσες οδικές διαδρομές, εναλλακτικές δραστηριότητες και διαμονή σε παραδοσιακούς ξενώνες και ξύλινα σαλέ, ό,τι πρέπει είτε για παρέες είτε για οικογένειες.

Το δημοφιλές, αλλά συγχρόνως παραδοσιακό Μέτσοβο καλύπτει όλα τα γούστα με τα πεζοπορικά μονοπάτια και τα χιονοδρομικά κέντρα αλλά και με τις ιδιαίτερες ντόπιες νοστιμιές και τα επισκέψιμα οινοποιεία του. Όσο για την ακριτική Ήπειρο, στα χωριά του Πωγωνίου θα βρείτε μια φύση παρθένα, με χωριά μη αναπτυγμένα τουριστικά, που όμως έχουν να προσφέρουν μοναδικές εικόνες στον επισκέπτη, όπως και απλόχερη φιλοξενία. Την πρωτεύουσα των εναλλακτικών δραστηριοτήτων Κόνιτσα, πάλι, θα προτιμήσουν όσοι κυνηγούν την αδρεναλίνη.

Και, φυσικά, ούτε οι πόλεις λείπουν: από τα Ιωάννινα με τη ζωντανή καστροπολιτεία, το γοητευτικό ιστορικό κέντρο, τη λίμνη Παμβώτιδα, ενδιαφέροντα μουσεία και ποικίλες προτάσεις διαμονής μέχρι την Άρτα με το χιλιοτραγουδισμένο γεφύρι, το κάστρο και τις υπέροχες βυζαντινές εκκλησίες, οι επιλογές καλύπτουν πολλά και διαφορετικά γούστα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: