Αργοσαρωνικός και Ναύπλιο – drone-.

Ο Αργοσαρωνικός είναι η γεωγραφική περιοχή που περιλαμβάνει τον Σαρωνικό κόλπο, τον Αργολικό κόλπο και την νότια Αργολική ακτή.

907701-vouties_saronikos_680_421653_09615H

Στο μεγαλύτερο μέρος της, η περιοχή του Αργοσαρωνικού ανήκε διοικητικά στον Νόμο Αττικής μέχρι το 1964 όπου εντάχθηκε στον νεοιδρυθέντα Νομό Πειραιά μέχρι την κατάργηση του το 1972 ενώ στην συνεχεία επανεντάχθηκε στον Νόμο Αττικής μέχρι την κατάργηση των νομών το 2010. Με την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού Σχεδίου Καλλικράτης (2011) αποτελεί την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.

Αποτέλεσμα εικόνας για σαρωνικος

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν κατοικηθεί από την προϊστορική εποχή, και στα επόμενα χρόνια γνώρισαν ιδιαίτερη ανάπτυξη στους τομείς του εμπορίου και της ναυτιλίας. Η προσφορά τους στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε πολύτιμη και καθοριστική.

Τα φυσικά αξιοθέατα, οι ολοκάθαρες ακτές με τις γαλήνιες θάλασσες, οι απάνεμοι κολπίσκοι, η πλούσια βλάστηση, τα γραφικά ψαροχώρια, οι οικισμοί με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τα αρχαία μνημεία ελκύουν και μαγεύουν τον επισκέπτη.

Αποτέλεσμα εικόνας για σαρωνικος

Τα νησιά αυτά αποτελούν ξεχωριστό στολίδι της νησιωτικής Ελλάδας και συγκεντρώνουν κάθε χρόνο, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, πάρα πολλούς Έλληνες και ξένους τουρίστες που αναζητούν ένα μέρος για να περάσουν όμορφα τις διακοπές τους, να χαλαρώσουν αντικρίζοντας τη φυσική ομορφιά του τοπίου, να ξεφύγουν από την πεπατημένη και να χαθούν στη νησιώτικη ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα όμορφα φυσικά λιμάνια, τα πεζούλια των σπιτιών και τα γραφικά καλντερίμια.

σαρωνικός from air mag team on Vimeo.

 

Εντούτοις, κάθε νησί διατηρεί το δικό του μοναδικό χαρακτήρα. Το καταπράσινο Αγκίστρι με τις υπέροχες παραλίες, η πολυσύχναστη Αίγινα, ο Πόρος με τη μοναδική φυσική ομορφιά, η κατάφυτη και ιστορική Σαλαμίνα με τα γραφικά λιμανάκια, οι Σπέτσες με τις απόμερες παραλίες και τα πευκοδάση, η κοσμοπολίτικη Ύδρα, και τα διάσημα για τα θεραπευτικά τους λουτρά, τα Μέθανα, συνθέτουν ένα νησιωτικό σύμπλεγμα απαράμιλλης γοητείας.

ΝΑΥΠΛΙΟ

Σχετική εικόνα

Η «Νάπολη της Ανατολής» των Βενετών, η πρώτη επίσημη πρωτεύουσα της Ελλάδας το 1828. Μια πόλη, όπου θα θέλετε να μείνετε για πάντα , ορίζει το δεύτερο σκέλος του Αργοσαρωνικού κτισμένη στον μυχό του αργολικού κόλπου.

Γύρος της Αρβανιτιάς: περίπατος με θέα τον Αργολικό
Αξίζει να περπατήσετε στον περιφερειακό πεζόδρομο με θέα στον Αργολικό κόλπο. Ξεκινά στο τέλος της προκυμαίας και καταλήγει μετά από 1 χιλιόμετρο περίπου στην πλατεία της Αρβανιτιάς. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα βρίσκεστε διαρκώς κάτω από τα βράχια της Ακροναυπλίας και στον δρόμο σας θα ανακαλύψετε το εκκλησάκι της Παναγίας της Σπηλιάς, τη Santa Maria Grotta των Ενετών.

Σχετική εικόνα

Το Παλαμήδι: 999 σκαλοπάτια πάνω από την πόλη
999 ή 857 είναι τα σκαλιά που οδηγούν στην κορυφή του Παλαμηδιού; Ανακαλύψτε το, ανεβαίνοντας και εσείς στον απόκρημνο λόφο που προσφέρει ένα μοναδικό πανόραμα του Ναυπλίου και της θάλασσας. Το φρούριο κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ μεταξύ 1711-1714 και είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Αποτέλεσμα εικόνας για ναυπλιο παλαμηδι

Το Μπούρτζι: ο «θαλασσόπυργος» του Ναυπλίου
Από μακριά θυμίζει ένα κομψό πέτρινο γλυπτό. Όταν διανύσετε με το βαρκάκι τα λίγα μέτρα που χωρίζουν το νησάκι των Αγίων Θεοδώρων από την ακτή και φτάσετε κάτω από το ενετικό κάστρο του, η εντύπωση αλλάζει. Το κάστρο, που κτίστηκε το 1473 και έχει σχήμα ακανόνιστου εξάγωνου, αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα του Ναυπλίου και δεν έχει μόνο ειρηνικές μνήμες. Υπήρξε κατοικία των δημίων του Παλαμηδίου, τόπος διαμονής δυο κυβερνήσεων το 1824 και το 1827, αλλά και ξενοδοχείο πολυτελείας. Σήμερα φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις που διώχνουν μακριά… τα φαντάσματα του χθες.

Σχετική εικόνα

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: