Μάνη και κορώνα ..drone

Η Μάνη συνδυάζει την άγρια ομορφιά του βουνού και την πέτρα με την ηρεμία της καλοκαιρινής θάλασσας σύμφωνα με τους ταξιδευτές. Αυτά ικανοποιούν όλα τα γούστα και κάνει τη Μάνη τον ιδανικό προορισμό.

Αποτέλεσμα εικόνας για μανη φωτογραφιες

Όπου και να πας η Μάνη είναι δική σου κι αν είσαι άνθρωπος της περηφάνιας και της τιμής, του αγώνα και της αξιοπρέπειας , αν γνωρίζεις την αξία της σιωπής και τη δημιουργικότητα της μοναξιάς, αν σέβεσαι τη λιτή ζωή και τις ηθικές αξίες , αν βάζεις ψηλά την πατρίδα και αντιλαμβάνεσαι τη βιαιότητα της ιστορίας, αν νιώθεις ότι σ’ αυτόν τον τόπο είσαι μέρος της φύσης όπως ο ήλιος , ο άνεμος , η θάλασσα και η γη τότε είσαι και συ Μανιάτης ίδιος με όλους αυτούς που έζησαν και θα ζήσουν σ’ αυτή τη γη. Τη γη αυτή την αδιαμόρφωτη από τον άνθρωπο τη γη της Μάνης που μόνο αυτή ξέρει να σμιλεύει ανθρώπινους χαρακτήρες άλλοτε με χάδια στοργικά και άλλοτε τραχύ πόνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για μανη φωτογραφιες

75 περίπου χλμ. Βόρεια από το φάρο του Ταινάρου μέσα στις χαράδρες του Ταϋγέτου και 28 χλμ. από τη Βέργα του Αλμυρού (περίπου 7 χλμ. από το κέντρο της Καλαμάτας μέχρι τον Πολυτσάραβο*(ερειπωμένο  χωριό του νοτίου τμήματος του Ταϋγέτου) και από κει μέχρι τα Τρίνησα (τρία νησάκια λίγο πιο έξω από το Γύθειο) ορίζουν την περιοχή της Μάνης της αδούλωτης. *ένα παλαιό πέρασμα του Ταϋγέτου από τη Μεσσηνιακή Μάνη στη Λακωνική.

Αποτέλεσμα εικόνας για μανη φωτογραφιες

Ο περήφανος Ταΰγετος όρισε τη μοίρα του Μανιάτη και της Μανιάτισσας ώστε η Μάνη να αρχίζει από εκεί ακριβώς που τελειώνουν οι εύφορες εκτάσεις της Λακωνίας και της Μεσσηνίας στις οποίες χαρίζει ζωή με τα νερά του. Ο Ταΰγετος που στη Μάνη δίνει μόνο το άγριο τοπίο πριν βυθιστεί στα βαθιά νερά της Μεσογείου. Δίνει βράχια ορθά κι απότομα και χαράδρες αδιάβατες, απάτητα κοτρόνια κοφτερά που φιλοξενούν μόνο λίγο κοκκινόχωμα στο οποίο φωλιάζουν οι μικρές ελιές και οι φραγκοσυκιές και λίγο χορτάρι και να ζήσουν τα ζώα του Μανιάτη.

ROUND TRIP from air mag team on Vimeo.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: