Ταξιδεύοντας : Βιετνάμ σήμερα ( drone vid)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΙΕΤΝΑΜ

Από το 1945 που διακήρυξε την ανεξαρτησία του ο λαός του Βιετνάμ (βορείου και νοτίου) ενεπλάκη σε πολεμικές συγκρούσεις – είτε εμφύλιες είτε εναντίον των Γάλλων και των Αμερικανών – που διήρκεσαν ως το 1976. Η εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1964 ως το 1973 κόστισε τη ζωή σε 47.000 αμερικανούς στρατιώτες, 225.000 στρατιώτες του Δημοκρατικού Στρατού του Νοτίου Βιετνάμ, 900.000 Βίετ Κονγκ και στρατιώτες του Βορείου Βιετνάμ. Ο αριθμός των τραυματιών ανυπολόγιστος.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΙΕΤΝΑΜ ΣΗΜΕΡΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΙΕΤΝΑΜ

Σήμερα το Βιετνάμ “δεν είναι μία κομμουνιστική χώρα”, δηλώνει ο δικηγόρος και αντιφρονών Λι Κονγκ Ντινχ, σε μία σπάνια συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο από την κατοικία του η οποία έχει μια πανοραμική θέα της Χο Τσι Μνιχ.

“Έφθασαν στην εξουσία υιοθετώντας τον σοσιαλισμό, τον κομμουνισμό του Μαρξ και του Λένιν. Και προσπαθούν πάντα να εφαρμόσουν την ιδεολογία αυτή. Όμως αυτό που βλέπει κανείς στους δρόμους του Βιετνάμ είναι ο καπιταλισμός όχι ο κομμουνισμός”.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΙΕΤΝΑΜ

Αντιμέτωπο με τη χρεοκοπία της οικονομίας μετά τον πόλεμο, το Ανόι αναγκάστηκε να ανοίξει τη χώρα στην οικονομία της αγοράς, αντιγράφοντας τις πρακτικές που είχαν ήδη στεριώσει στην καπιταλιστική Σαΐγκόν, οικονομικό πνεύμονα του Βιετνάμ σήμερα.

Οι μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν στη δεκαετία του 1980 ενίσχυσαν την ανάπτυξη, προσέλκυσαν ξένες επενδύσεις και μείωσαν σημαντικά τη φτώχεια, υποστηρίζουν οι οπαδοί του καθεστώτος.

VIETNAM SKY from air mag team on Vimeo.

 

Κουβαλώντας την πλούσια κληρονομιά του και με φόντο το πανέμορφο τοπίο δεν είναι έκπληξη που το Βιετνάμ εξάπτει τη φαντασία των περισσότερων ταξιδιωτών που φτάνουν στις ακτές του, στη Νοτιοανατολική Ασία.

Σχετική εικόνα

Η χώρα διαθέτει εντυπωσιακή φυσική ομορφιά και συνδυάζει διαφορετικές εικόνες: τα γαλαζοπράσινα νερά του κόλπου Halong, την αποικιακή αρχιτεκτονική του Ανόι, τη φρενίτιδα της Σαϊγκόν.

Ένας από τους πιο γνωστούς φωτογράφους της χώρας, ο Nguyen Vu Phuoc, επιχείρησε να αποτυπώσει στο φακό του τις παραδόσεις της πατρίδας του. Η ανάμειξη ασπρόμαυρων και έγχρωμων λήψεων δίνουν ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην ποικιλία και την «πολυχρωμία» του Βιετνάμ.

Vietnam11

Vietnam10

Vietnam9

Vietnam8

Vietnam7

Vietnam6

Vietnam5

Vietnam4

Vietnam1

Vietnam2

Vietnam3

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: