Πάλι ξυστά …..(vid)

Υπάρχουν τελικά πράγματα που σου καταδεικνύουν το πόσο ελάχιστοι είμαστε μπροστά στο ξαφνικό , μπροστά στην ίδια τη δύναμη της φύσης του κόσμου του σύμπαντος…

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου ήταν μια κανονική μέρα με ζέστη στην Ευρώπη και όλος ο πλανήτης έκανε αυτό που νομίζει ότι κάνει κάθε μέρα …δημιουργεί , χαλάει ξαναφτιάχνει κλπ . Περίπου το απόγευμα 19.00 κεντρική ώρα Ευρώπης το σύστημα ΝΕΑR ( Near Earth Asteroid Rendezvous – Shoemaker ) της ΝΑΣΑ στο Πάλο Άλτο της Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια άρχιζε να στριγγλίζει , σχεδόν ταυτόχρονα το αστρονομικό παρατηρητήριο Rabo de peixe στις Αζόρες έβρισκε αυτό που και το παρατηρητήριο στις ΗΠΑ έβλεπε .

Αποτέλεσμα εικόνας για near nasa

Ένας διαστημικός βράχος σε μέγεθος ανάμεσα σε 53 ως 130 μέτρα φάνηκε πίσω από τη Σελήνη με τροχιά ανάμεσα στη γη και αυτήν τρέχοντας με ταχύτητα 24 χλμ το δευτερόλεπτο !!

Ενδεχόμενη πτώση του στη γη θα ισοδυναμούσε με έκρηξη 30 ατομικών βομβών Χιροσίμας , προφανώς όχι ικανός να καταστρέψει τη ζωή και τα έμβια όντα όπως ο Τσιξουλούμπ πριν 65 εκατομμύρια χρόνια που αφάνισε τους δεινόσαυρους αλλά ικανότατος να διαλύσει εντελώς μια μεγάλη πόλη και την ευρύτερη περιοχή της .

Image

Εν τέλει την 11.22 πμ ή την 18.22 μμ ώρα Ευρώπης την επομένη 25 Ιουλίου , Πέμπτη ο αστεροειδής 2109 ΟΚ , διήλθε ανάμεσα στις τροχιές σελήνης γης στα 70.000 χλμ , σημείο που είναι το κοντινότερο που έχει καταγραφεί για τον 21ο αιώνα και αφορά διέλευση αστεροειδούς κοντά στον πλανήτη

Στις 21.00 ώρα περίπου Ελλάδας της Πέμπτης 25 Ιουλίου ο βράχος εθεάθη πάνω από την Ελλάδα όπως βλέπετε παρακάτω

Συγκριτικά ο αστεροειδής του Τσελιαμπνίσκ στην Ρωσία που εξερράγει στον αέρα το 2013 ήταν διαμέτρου απο 15 ως 20 μέτρα και προκάλεσε υλικές ζημιές σε μεγάλη έκταση με 1500 τραυματισμούς ΄.
Το βασιλικό αστεροσκοπείο στην Αυστραλία ανακοίνωσε πως τελικά αρκετοί τέτοιου διαμέτρου αστεροειδείς κάνουν διάβαση κοντά στον πλανήτη κάθε μήνα απλά εμείς δεν τους βλέπουμε ή τους ανακαλύπτουμε αφού έχουν περάσει ..!

Ξυστά και αυτή τη φορά έτσι ?

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: