Σπηλιές Ρεθύμνου ( vid )

Μια εντυπωσιακή παραλία αρκετά κοντά στο Ρέθυμνο, μοναδική για λίγο πιο δραστήρια άτομα είναι η παραλία της Κιτρένωσης, γνωστή ως Σπηλιές ή αλλιώς Του Μαλιού το Ρυάκι. Η παραλία βρίσκεται 15 χιλιόμετρα ανατολικά του Ρεθύμνου, στην περιοχή του Λατζιμά.

Μια άγνωστη παραλία για μια μεγάλη μερίδα των κατοίκων του Ρεθύμνου, παρόλο που η πρόσβαση για τις Σπηλιές βρίσκεται ακριβώς πάνω στην εθνική οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου.

Spilies Beach in Rethymno - AllinCrete Travel Guide for Crete

Η παραλία σχηματίζεται στον μυχό ενός μικρού κόλπου με βότσαλο και πεντακάθαρα βαθιά νερά, που προστατεύεται από ψηλούς κατακόρυφους βράχους που σχηματίζουν μεγάλες σπηλιές. Είναι οργανωμένη παραλία, με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά και μια καντίνα που εξυπηρετεί τους επισκέπτες της.

Spilies Beach - Crete

Όσοι πηγαίνουν συστηματικά στου Μαλιού το ρυάκι, επιθυμούν να ανέβουν πάνω από τις σπηλιές για να βουτήξουν από υψόμετρο. Άλλωστε, χαρακτηριστικό της παραλίας είναι οι Σπηλιές όπου εκεί βρίσκει καταφύγιο η μεσογειακή φώκια Monachus monachus.

⭐ Ταξιδιωτικός Οδηγός Κρήτης⛵⭐ - Παραλία Σπηλιές

Ο κόλπος που σχηματίζεται λόγω των σπηλιών, καθιστά την παραλία ιδανική για τις ημέρες που έχει ανέμους, αφού δεν επηρεάζει τους λουόμενους.  Παρόλο που η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, ο κόσμος που καθημερινά την επισκέπτεται, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, είναι ήδη αρκετός για να καλύψει την έκταση της ακτής.

Αξίζει να την επισκεφθείτε και να ευχαριστηθείτε τα καταγάλανα και καθαρά νερά της!

Απάντηση

Search

Discover more from aIR MAGAZINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading